Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Η Αποκάλυψη των Ψευδοπροφητών της εταιρείας «ΣΚΟΠΙΑ» Ε ΜΕΡΟΣ

Περί της Ιεράς Παράδοσης

(Χ.Ο.) Ποια είναι η γνώμη σας για την Ιερά Παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας;

(Π.Ο.Σ.) Εμείς πιστεύουμε στην Γραφή και όχι σε εντάλματα ανθρώπων.
Διαβάστε εδώ να δείτε τι γράφει: Μαρκ. Ζ΄ 5-8. «Έπειτα ερωτώσιν αυτόν οι Φαρισαίοι και οι Γραμματείς, διατί οι μαθηταί σου….και άλλα παρόμοια κάνετε»

(Χ.Ο.) Κατ αρχάς δεν χρησιμοποιείτε όλα, όσα είπε ο Χριστός, αλλά απομονώνετε μόνο τα λόγια που συμφέρουν την «εταιρεία που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού».

Η Αγία Γραφή πιστεύει στην Ιερά Παράδοση, ενώ εσείς δεν πιστεύετε στην Ιερά Παράδοση. Η Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας του Χριστού είναι σύμφωνη με τον λόγο του Θεού και συμπορεύεται μαζί του. Δεν αντιτίθεται ποτέ στον λόγο του Θεού και δεν καταργεί τις εντολές του Του.
Διαβάστε εδώ: Β΄Πέτρου Γ΄ 16. «ως και έν πάσαις ταίς επιστολαίς λαλών….αυτών απώλειαν».

Τι σχέση μπορεί να έχει η παράδοση των Φαρισαίων με τη Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας του Χριστού; Ποια παράδοση απέρριψε ο Χριστός; Οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι είχαν απορρίψει τις εντολές του Θεού, για την παράδοση των πρεσβυτέρων. Δηλαδή, όταν γύριζαν από την αγορά έπρεπε να πλύνουν με ιδιαίτερη φροντίδα τα χέρια τους μέχρι τον αγκώνα, τα ποτήρια, τα χάλκινα είδη, τα κρεβάτια τους κ.τ.λ. και μετά κάθονταν για φαγητό. Αυτή η παράδοση δεν είχε καμία σχέση με τον Θεό και τον νόμο Του. Αυτή την παράδοση απέρριψε ο Χριστός.

Εσείς όμως απορρίπτετε την παράδοση της Αγίας Γραφής.
Η Ορθόδοξος Εκκλησία ούτε εντολές του Θεού απέρριψε, ούτε παράδοση και εντάλματα ανθρώπων, όπως εσείς της εταιρείας «ΣΚΟΠΙΑ» παραδέχεται, αλλά εφαρμόζει καθαρά την Ιερά Παράδοση της εκκλησίας.
Διαβάστε εδώ: Ματθ. ΙΕ΄ 6-9. «και ηκυρώσατε τη εντολήν του Θεού δια την παράδοσιν υμών… μάτην δε με σέβονται….διδάσκοντες διδασκαλίας εντάλματα ανθρώπων»
Η Ιερά Παράδοση εξηγεί και ερμηνεύει τα «δυσνόητα» της Αγίας Γραφής. Βοηθάει τους αμαθείς και αστήρικτους, ούτως ώστε να μη διαστρεβλώνεται η αλήθεια. Αυτό είναι έργο της εκκλησίας, που είναι «στύλος και εδραίωμα της αληθείας».


(Π.Ο.Σ.) Ποιά είναι η ιερά παράδοσή σας, που μας φανερώνει ότι έχετε δίκιο;

(Χ.Ο.) Διαβάστε εδώ: Β΄Θεσαλ. Β΄ 15. «Λοιπόν, αδελφοί, μένετε σταθεροί, και κρατείτε τας παραδόσεις τας οποίας εδιδάχθητε, είτε δια λόγου, είτε δι’ επιστολής ημών». Κρατείτε λέει τας παραδόσεις, είτε δια λόγου είτε δια επιστολής. Ποιοι είστε εσείς που απορρίπτετε τον άγραφο λόγο του Χριστού και των Αποστόλων;

(Π.Ο.Σ.) Ποιος είναι αυτός ο άγραφος λόγος που λέτε;

(Χ.Ο.) Όλος ο Χριστιανισμός στηρίζεται εξ ίσου στην Αγία Γραφή και στην Ιερά Παράδοση. Μόνον εσείς δεν το ξέρετε και όσο διαβάζετε τα λιβελλογραφήματα της «Σκοπιάς» και του του «Ξύπνα», δεν θα το μάθετε ποτέ.

Διαβάστε σας παρακαλω εδώ: Ιωαν. Δ΄ 40-42. «Καθώς λοιπόν ήλθον προς αυτόν οι Σαμαρείται, παρεκάλουν αυτόν να μείνη παρ’ αυτοίς. Και έμεινον εκεί δύο ημέρας. Και πολύ πλειότεροι επίστευσαν δια τον λόγον αυτού και προς την γυναίκα έλεγον, ότι δεν πιστεύομεν δια τον λόγον σου. επειδή ημείς ηκούσαμεν, και γνωρίζομεν ότι ούτος είναι αληθώς Σωτήρ του κόσμου, ο Χριστός».

Ο Χριστός πήγε και κήρυξε στην πόλη της Σαμαρείτιδος επί δύο ημέρες.
Δεν είναι όμως γραμμένο τίποτε. Τους κήρυξε περιττά πράγματα, πρόσκαιρα η δεν ήταν άξια να γραφτούν; Μήπως τους κήρυξε παράδοση και εντάλματα ανθρώπων;

Ο Χριστός μετά την Ανάστασή του είπε: Ματθ. ΚΗ΄ 19 « Πορευθέντες λοιπόν βαπτίζετε αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος….».
Αφού δεν γράφτηκαν όλα. Τα υπόλοιπα πήγαν χαμένα; Εδώ λέει όμως να τους διδάξετε όλα όσα σας εδίδαξα. Απλά όσα δεν γράφτηκαν, τα συμπληρώνει η Ιερά Παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Στην Ιερά Παράδοση υπάγονται τα κείμενα των Αποστολικών Πατέρων, οι Πράξεις λατρείας , τα ήθη και τα έθιμα των πρώτων χριστιανών, οι τοπικές και οι επτά (7) Οικουμενικοί Σύνοδοι.
Αυτή την παράδοση απορρίπτει η Οργάνωσή σας.

Διαβάστε εδώ: Δευτερον. ΛΒ΄ 7. «Ενθυμήθητι τας αρχαίας ημέρας. Συλλογίσθητι τα έτη πολλών γενεών. Ερώτησον τον πατέρα σου και αυτός θέλει σοι αναγγείλει, τους Πρεσβυτέρους σου και αυτοί θέλουσι σοι είπει».

Διαβάστε εδώ: Πραξ. ΙΣΤ΄ 4. «Ως δε διεπορεύοντο τας πόλεις, παρεδίδουν αυτοίς φυλάσσειν τα δόγματα τα κεκριμένα υπό των ααποστόλων και των πρεσβυτέρων των έν Ιερουσαλήμ».

Διαβάστε εδώ: Φιλιπ. Δ΄ 9. «Εκείνα τα οποία και εμάθατε, και παρελάβατε, και ηκούσατε, και είδατε εν εμοί, ταύτα πράττετε και ο Θεός της ειρήνης θέλει είσθαι μεθ’ υμών».
Να πράττετε, λέει ο Απόστολος Παύλος, όλα όσα εμάθατε, παρελάβατε και ακούσατε! Μήπως τα απορρίπτετε όλα αυτά εσείς επειδή έχετε τον διάβολο μέσα σας και δεν έχετε μέσα σας τον Θεό της ειρήνης;

Μπορεί να λέει ο Χριστός: Ματθ. ΚΗ΄19. «Πορευθέντες ….πάντα όσα παράγγειλα είς εσάς», αλλά τον τρόπο του βαπτίσματος δεν τον εξηγεί.
Οι Απόστολοι όμως, δια της συχνούς εφαρμογής έδειξαν στους διαδόχους πώς να το κάνουν.

Διαβάστε ακόμη: Β΄Θεσαλ. Β΄15. «Άρα ούν, αδελφοί, στήκετε και κρατείτε τας παραδόσεις, άς εδιδάχθητε είτε δια λόγου είτε δια επιστολής»

Διαβάστε ακόμη: Β΄ Τιμοθ. Β΄2. «Και ά ήκουσας παρ’ εμού διά πολλών μαρτύρων, ταύτα παράθου πιστοίς ανθρώποις, οίτινες ικανοί έσονται και ετέρους διδάξαι».

Διαβάστε ακόμη: Φιλιππ. Δ΄ 9. «Ά και εμάθατε και παρελάβετε και ηκούσατε και είδετε έν εμοί, ταύτα πράσσετε. και ο Θεός της ειρήνης έσται μεθ’ υμών».

Διαβάστε κι εδώ: Β Θεσαλον. Γ΄ 6. «Παραγγέλομεν δε υμίν, αδελφοί, έν ονόματι του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, στέλλεσθαι υμάς από παντός αδελφού ατάκτως περιπατούντος και μη κατά την παράδοσιν, ήν παρέλαβον παρ’ υμών».

Διαβάστε κι εδώ: Α΄Κορινθ. ΙΑ 23. «εγώ γάρ παρέλαβον από του Κυρίου ό και παρέδωκα υμίν…».

Διαβάστε κι εδώ: Α΄Κορινθ. ΙΕ΄ 3 «παρέδωκα γάρ υμίν ό και παρέλαβον…..»

Ευχαριστεί εδώ ο Απόστολος που κρατούν τις παραδόσεις.
Διαβάστε κι εδώ: Α΄ Θεσαλον. Β΄ 13. «Δια τούτο και ημείς ευχαριστούμεν τώ Θεώ αδιαλείπτως, ότι παραλαβόντες λόγον ακοής παρ’ ημών του Θεού εδέξασθε ού λόγον ανθρώπων, αλλά καθώς έστιν αληθώς, λόγον Θεού, ός και ενεργείται έν υμίν τοις πιστεύουσιν».

Διαβάστε παρακαλώ εδώ: Β΄ Τιμοθ. Γ΄ 14. «Αλλά σύ μένε είς εκείνα τα οποία έμαθες και επιστώθης, εξεύρων παρά τινος έμαθες».
Να μένει πιστός, λέει στον Τιμόθεο ο Απόστολος Παύλος, όχι μόνο σε αυτά που του γράφει, αλλά και σε αυτά που έμαθε προφορικά από τον ίδιο.

Διαβάστε παρακαλώ και εδώ: Πραξ. ΙΘ΄ 10-12. «Έγινε δε τούτο επί δύο έτη. ώστε….εξήρχοντο απ’ αυτών».
Δύο και τρία χρόνια κήρυξε ο Απόστολος Παύλος στην Έφεσο. Τι έγινε αυτό το κήρυγμα; Μήπως ήταν εντάλματα και πήγε χαμένο αυτό το κήρυγμα;

Διαβάστε παρακαλώ και εδώ: Πραξ. ΙΑ΄ 26. «Και συνελθόντες είς την Εκκλησίαν έν ολόκληρον έτος, εδίδαξαν πλήθον ικανόν, και πρώτον εν Αντιοχεία ωνομάσθησαν οι μαθηταί Χριστιανοί». Στην Αντιόχεια κήρυξαν ένα χρόνο. Μήπως δεν ήταν άξια να γραφούν;



Διαβάστε παρακαλώ και εδώ: Πραξ. Α΄ 3. «Είς τους οποίους και ……και λέγων τα περί της Βασιλείας του Θεού».
Μετά την Ανάστασή του ο Χριστός κήρυττε συνεχώς και επί σαράντα ημέρες στους μαθητές του για την Βασιλεία του Θεού. Αυτά δεν έπρεπε να γραφτούν;

Τα κατά Λουκάν και κατά Μάρκον ευαγγέλια τα γνωρίζετε; Γνωρίζετε ότι ο Λουκάς και ο Μάρκος δεν ήταν μαθητές του Χριστού; Γνωρίζετε ότι έγραψαν τα ευαγγέλια από προφορικό κήρυγμα και προφορικές διηγήσεις; Δεν φοβάστε μήπως και τα δύο αυτά ευαγγέλια είναι εντάλματα ανθρώπων; Μήπως πρέπει να απορρίψετε και τα δύο αυτά Ευαγγέλια;

Επίσης από τους δώδεκα μαθητές του Χριστού μόνον οι τρείς έγραψαν, ενώ οι άλλοι εννέα δεν έγραψαν τίποτε. Και σας ερωτώ: Τι έγινε το κήρυγμα αυτών των εννέα μαθητών;

(Π.Ο.Σ.) Όλα όσα είπε ο Χριστός τα διέσωσε η Ιερά Παράδοση; Η Γραφή λέει ότι αν γράφονταν όλα δεν θα έφταν όλες οι βιβλιοθήκες του κόσμου:
Διαβάστε παρακαλώ: Ιωα. ΚΑ΄ 25. «έστι δε και άλλ πολλά όσα εποίησεν ο Ιησούς, άτινα εάν γράφηται καθ’ έν, ουδέ αυτόν οίμαι τον κόσμον χωρήσαι τα γραφόμενα βιβλία. αμήν».

(Χ.Ο.) Και σε αυτό το εδάφιο τα ίδια περίπου λέει: Ιωάν. Κ΄ 30. «Πολλά μεν ούν και άλλα σημεία εποίησεν ο Ιησούς ενώπιον των μαθητών αυτού, ά ούκ έστι γεγραμμένα έν τώ βιβλίω τούτω».

Η δική μας η ευθύνη είναι να κρατήσουμε όλα όσα διασώθηκαν.
Μπορεί αυτά που δεν διασώθηκαν να είχαν καιρικό χαρακτήρα.
Εσείς όμως απορρίπτετε όλα όσα διέσωσε το Άγιον Πνεύμα δια μέσου της Εκκλησίας. Λέτε ότι πιστεύετε μόνο την Αγία Γραφή, αλλά δε την πιστεύετε.

Εμείς έχουμε Εκκλησία, που πιστεύει πραγματικά στην Αγία Γραφή.
Εσείς απλά πλανηθήκατε και κάνετε μια πλανεμένη προπαγάνδα.
Γράφετε βιβλία. Κάνετε και κήρυγμα. Σίγουρα τα κάνετε και τα δύο.
Στους ακροατές σας τι λέτε; Να πιστεύουν μόνο αυτά που γράφετε και τα του κηρύγματος να τα απορρίπτουν;

Απορρίψατε την Ιερά παράδοση και φτιάξατε άλλη παράδοση, ανθρώπινη και ψευδοπροφητική. Δεν δέχεστε τα πατερικά κείμενα, αλλά τα δικά σας φυλλάδια και βιβλία της «εταιρείας που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού», τα δέχεστε καλύτερα και από την Αγία Γραφή.

Ή μήπως ξεχάσατε τι λέει η «εταιρεία σας, που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού». Διαβάστε τι λέει: «Όλα τα βιβλία της οργάνωσης βγαίνουν για να τα διαβάζετε εσείς, ενώ για την ανάγνωση και μελέτη της Αγίας Γραφής χρειάζονται ειδικοί διδάσκαλοι για να ξεκινήσετε την μελέτη της και μετά να συνεχίσετε εσείς».

Θα σας φέρω ένα καταπληκτικό παράδειγμα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

• Ένας μέθυσος αρχιτέκτων φτιάχνει τα σχέδια μιάς οικοδομής.

• Αυτά τα σχέδια τα παραλαμβάνει ένας άσχετος εργολάβος και μαζί με

• Εσάς που είστε καινούργιος οικοδόμος-εργάτης χτίζει μια οικοδομή:

o Με λίγες και αδύναμες κολώνες να κρατήσουν την οικοδομή.
o Με λιγώτερο τσιμέντο και σίδερα σε όλα τα σημεία της οικοδομής.
o Φτιάχνει επτά (7 ) ορόφους αντί για πέντε (5).
o Βάζει πολύ βάρος στα μπαλκόνια, επειδή τα φτιάχνει πολύ μεγάλα και τα οποία θα καταρρεύσουν αμέσως αν βγεί μια τετραμελής οικογένεια στο μπαλκόνι της να απολαύσει την θέα.

Εσείς τι λέτε; αυτή η οικοδομή θα είναι επισκέψιμη ή και κατοικήσιμη; Δεν θα πέσει αμέσως μόλις κατοικηθεί;

Κατά τον ίδιο τρόπο δεν θα μάθετε κι εσείς ποτέ την Αλήθεια για τον Τριαδικό Θεό, διότι είστε «πνευματικά τυφλοί» και οδηγείστε από «πνευματικά θεότυφλους».

Σας ονομάζουμε αιρετικούς, διότι εμμένετε στις λανθασμένες δοξασίες σας. Για εμάς του Ορθοδόξους χριστιανούς, αιρετικός δεν είναι εκείνος πού έκανε ένα ή δύο η τρία η και περισσότερα λάθη. Αιρετικός για μας είναι εκείνος, που αν και του ζήτησε η εκκλησία να ανακαλέσει, εκείνος επέμενε στις λανθασμένες δοξασίες του και είναι αμετανόητος σαν τον αρχηγό του τον διάβολο.




















Περί Εκκλησίας

(Χ.Ο.) Ο Χριστός ίδρυσε την Εκκλησία του με το ίδιο του το αίμα. Πραξ. Κ΄ 28. «Προσέχετε λοιπόν είς εαυτούς και …. την οποίαν απέκτησε δια του ιδίου αυτού αίματος». Εσείς τι πιστεύετε για την Εκκλησία του Χριστού;

(Π.Ο.Σ.) Η Ορθόδοξος Εκκλησία δεν είναι Εκκλησία του Χριστού. Η Εκκλησία του Χριστού θα αποτελείται μόνο από τους 144.000 που αναφέρονται στο εδάφιο της Αποκάλυψης. Αποκ. Ζ΄ 4-8.

(Χ.Ο.) Διαβάστε και παρακάτω όμως παρακαλώ: Αποκ. Ζ΄ 9. «Μετά δε ταύτα είδον , και ιδού όχλος πολύς, τον οποίον ουδείς ηδύνατο να αριθμήση, εκ παντός έθνους και φυλών και λαών και γλωσσών, οίτινες ίσταντο ενώπιον του θρόνου και ενώπιον του Αρνίου, ενδεδυμένοι στολάς λευκάς, έχοντες φοίνικας έν ταίς χερσίν αυτών».
Δεν πρέπει να διαβάζουμε όπως θέλουμε εμείς την Αγία Γραφή. Η Εκκλησία του Θεού δεν θα αποτελείται μόνον από τους 144.000, οι οποίοι προέρχονται από τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ, αλλά από κάθε φυλή και γλώσσα.

(Π.Ο.Σ.) Η Ορθόδοξος Εκκλησία έπεσε την εποχή, που οι παπάδες συγκεντρώθηκαν σε Οικουμενική Σύνοδο, με την παρέμβαση της κρατικής εξουσίας. Οι πιστοί διασκορπίστηκαν και το 1872 άρχισαν να συγκεντρώνονται από τα πέρατα της γής, σε σώμα.

(Χ.Ο.) Διαβάστε εδώ πρώτα και μετά μιλήστε: Ματθ. ΙΣΤ΄ 18. «Και εγώ σοί λέγω, ότι σύ είσαι Πέτρος, και επί ταύτης της πέτρας θέλω οικοδομήσει την Εκκλησίαν μου. και πύλαι Άδου δεν θέλουσιν ισχύσει κατ’ αυτής».
Ο Χριστός μας βεβαιώνει ότι οι πύλες του Άδη δεν θα μπορέσουν να γκρεμίσουν την Εκκλησία του Χριστού. Μήπως είναι ψευδοπροφήτης ο Χριστός ή μήπως προφήτεψε λάθος; Ο Χριστός είπε δεν θα πέσει η Εκκλησία Του και εσείς λέτε ότι έπεσε και ξαναχτίζεται από την εποχή, που ένα «ψωνισμένο δεκαεξάχρονο» ανακήρυξε τον εαυτό του αρχηγό και επανιδρυτή της Εκκλησίας του Χριστού το 1872; Να υποθέσω ότι είστε πνευματικά άρρωστοι η συμβαίνει κάτι άλλο;

Διαβάστε και εδώ: Ιωαν. ΙΣΤ΄ 13. «Όταν δε έλθη εκείνος….σας αναγγείλει τα μέλοντα». Το Άγιο Πνεύμα όταν έλθει θα οδηγήσει την εκκλησία του Χριστού εις πάσα αλήθεια! Όχι σε μερική αλήθεια όμως. Μήπως δεν μπόρεσε το Άγιον Πνεύμα να οδηγήσει την εκκλησία του Χριστού «εις πάσαν αλήθειαν» και έπεσε; Μήπως περίμενε τον Ρώσελ; Η μήπως επαναλήφθηκε το δράμα της πτώσης των πρωτοπλάστων; Να υποθέσουμε δηλαδή ότι δεν υπάρχει άλλη θυσία και άλλη σωτηρία;

(Π.Ο.Σ.) Μα καλά την Ορθοδοξία ίδρυσε ο Χριστός;

(Χ.Ο.) Βεβαίως και χωρίς κανένα δισταγμό την Ορθοδοξία ίδρυσε ο Χριστός, που σημαίνει ορθή-σωστή πίστη. Αυτό αποδεικνύεται γραφικώς και ιστορικώς. Εκτός από την Ορθοδοξία καμία εκκλησία δεν φτάνει ως τη γέννηση του Χριστού.
1. Των Καθολικών φτάνει σταματάει στο 1054.
2. Των Προτεσταντών σταματά στο 1519 στον Λούθηρο.
3. Εσάς των «οπαδών της εταιρείας που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού» σταματάει στο 1872 στον Ρώσσελ.

Διαβάστε παρακαλώ εδώ: Εφεσ. Ε΄ 23. «Διό ο ανήρ είναι κεφαλή της γυναικός, καθώς και ο Χριστός κεφαλή της εκκλησίας, και αυτός είναι Σωτήρ του σώματος». Αν πούμε ότι έπεσε η Εκκλησία του Χριστού, είναι σαν να λέμε έπεσε ο Χριστός και αυτό δείχνει πνευματικό θάνατο.

Διαβάστε και εδώ: Κολασ. Α΄ 18. «Και αυτός είναι η κεφαλή του σώματος, της Εκκλησίας. όστις είναι αρχή, πρωτότοκος εκ των νεκρών, δια να γίνει αυτός πρωτεύων είς τα πάντα».
Αφού κεφαλή της εκκλησίας είναι ο Χριστός, είναι αιώνια και ασάλευτη και η εκκλησία, που είναι το σώμα Του.

Διαβάστε και εδώ: Α΄ Τιμοθ. Γ΄ 15. «Αλλ’ εάν βραδύνω, διά να εξεύρης πώς πρέπει να πολιτεύησαι εν τώ οίκω του Θεού, όστις είναι η εκκλησία του Θεού του ζώντος, ο στύλος και το εδραίωμα της αληθείας».
Αφού η εκκλησία είναι του Θεού του ζώντος, ο στύλος και το εδραίωμα της αληθείας, δεν είναι δυνατόν να έχει πέσει η να πέσει ποτέ.

Διαβάστε και εδώ: Εφεσ. Ε΄ 25-26. «Οι άνδρες, αγαπάτε τας γυναίκας σας, καθώς και ο Χριστός ηγάπησε την εκκλησίαν, και παρέδωκεν εαυτόν υπέρ αυτής, δια να αγιάση αυτήν, καθαρίσας με το λουτρόν του ύδατος δια του λόγου».

Θα την καθαρίσει και θα αγιάσει την εκκλησία του ο Χριστός δια του λουτρού του ύδατος, δηλαδή δια του βαπτίσματος. Όλοι οι σεσωσμένοι της Καινής Διαθήκης θα είναι βαπτισμένοι στον Τριαδικό Θεό, δηλαδή στο Όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Διαβάστε και εδώ: Πράξ. Β΄ 41. «Εκείνοι λοιπόν μετά χαράς δεχθέντες τον λόγον αυτού, εβαπτίσθησαν. και προσετέθησαν εν εκείνη τη ημέρα έως τρείς χιλιάδες ψυχαί». Στην Εκκλησία ο Χριστός σώζει. Όλοι λοιπόν σώζονται μόνον δια μέσου Εκκλησίας. Όλοι οι αιρετικοί είναι έξω Εκκλησίας.

Διαβάστε παρακαλώ και εδώ: Β΄ Τιμοθ. Β΄ 5. «Εάν δε αγωνίζηταί τις, δεν στεφανούται εάν νομίμως δεν αγωνισθή».
Κανένας δεν στεφανώνεται αν δεν αγωνιστεί σωστά.

Διαβάστε παρακαλώ και εδώ: Πραξ. ΙΓ΄ 1. «ΗΣΑΝ δε εν τη Αντιοχεία εν τη υπαρχούση εκκλησία προφήται τινες και διδάσκαλοι, ο Βαρνάβας και Συμεών ο καλούμενος Νίγερ, και Λούκαιος ο Κυρηναίος, και Μαναήν ο συναναστραφείς μετά Ηρώδου του τε τετράρχου, και ο Σαύλος».

Μέσα στην Εκκλησία ήταν λέει προφήτες και διδάσκαλοι της Καινής Διαθήκης και προφήτευαν το μέλλον της Εκκλησίας. Δεν ήταν έξω από την εκκλησία ούτε σε οργανώσεις, ούτε σε εταιρείες, ούτε σε συναγωγές.


(Π.Ο.Σ.) Αν λέω ότι η εκκλησία του Χριστού έπεσε, το εννοώ διαβάζοντας το εδάφιο: Πραξ. Κ΄ 20-30. «Διότι εγώ εξεύρω τούτο…..θέλουσιν εισέλθει λύκοι βαρείς……..τους μαθητάς οπίσω αυτών.
Αυτούς εννοούσα ότι γκρέμισαν την Εκκλησία.

(Χ.Ο.) Διαβάστε να μάθετε: Α Ιωαν. Β΄ 19. «Έξ ημών εξήλθον, αλλά δεν ήσαν έξ ημών. διότι, εάν ήσαν εξ ημών……δια αν φανερωθώσιν ότι δεν είναι πάντες εξ ημών». Αυτοί δεν μπόρεσαν να κάνουν κακό στην εκκλησία γιατί όπως μπήκαν έτσι και βγήκαν, διότι ξεσκεπάστηκαν γρήγορα από τους αληθινούς εργάτες του Ευαγγελίου.

(Π.Ο.Σ.) Πάντως και εγώ εκεί που είσαι, ήμουν. Εννοώ ήμουν κι εγώ Χριστιανός Ορθόδοξος, προτού γίνω «Μάρτυρας του Ιεχωβά».

(Χ.Ο.) Ποτέ δεν ήσασταν ορθόδοξοι χριστιανοί. Είσαστε σαν τους παλιούς αποστάτες. Διαβάστε το εδάφιο: Ά Ιωαν. Β΄ 19. «Έξ ημών εξήλθον, αλλά δεν ήσαν έξ ημών. διότι, εάν ήσαν εξ ημών……δια αν φανερωθώσιν ότι δεν είναι πάντες εξ ημών».

(Π.Ο.Σ.) Είναι σωστό μια Εκκλησία να δεχθεί βοήθεια από πολιτικές εξουσίες όπως ήταν ο πολεμοχαρής Μεγάλος Κωνσταντίνος;

(Χ.Ο.) Δηλαδή εσείς θέλατε να είναι η Εκκλησία του Χριστού συνέχεια σε διωγμό; Δεν ήταν αρκετό που σκότωναν σαν σκυλιά και άνευ δίκης τους χριστιανούς; Ο διωγμός της Εκκλησίας βοηθούσε και βοηθάει πάντα τα σκοτεινά σχέδια των εχθρών της. Ευτυχώς αναδιοργανώθηκε η Εκκλησία και με τα δόγματα και τους κανόνες οι άγιοι πατέρες έβαλαν φραγμό στα σχέδια των σκοτεινών δυνάμεων.

Διαβάστε εδώ: Εσδρα Ζ΄ 11-26. «Τούτο δε είναι το αντίγραφον…..ή είς φυλακήν». Εδώ διαβάζουμε ότι ο Θεός φώτισε έναν ειδωλολάτρη και βοήθησε το Ισραήλ.

Διαβάστε κι εδώ: Εσδρα Ζ΄ 27-28. «Ευλογητός Κύριος……μετ’ εμού». Διαβάζουμε τις ευχαριστίες που δίδει ο ιερέας στον Θεό, που φώτισε τον ειδωλολάτρη Βασιλέα και βοήθησε τους Ισραηλίτες. Φώτισε τον Αρταξέρξη ο Θεός και θανάτωνε όποιος δεν υπακούσει στις διαταγές του για την βοήθεια στον ιερέα. Έτσι σώθηκε το θησαυροφυλάκαιο και απεκατεστάθη η δόξα και η ειρήνη στον Ναό του Σολομώντος.

Η ειρήνευση της Εκκλησίας ήταν θέλημα Θεού, διότι ούτε μία τρίχα από την κεφαλή δεν πέφτει κάτω αν δεν το επιτρέψει ο Θεός: Διαβάστε: Λουκ. ΚΑ΄ 18. «και θρίξ εκ της κεφαλής υμών ού μη απόληται».






Περί του Σταυρού

(Χ.Ο.) Τι πιστεύει σήμερα η οργάνωσή σας για τον Σταυρό;

(Π.Ο.Σ.) Σύμφωνα με ότι λέει η Αγία Γραφή, δεν πρέπει να αποδίδουμε καμία τιμή στον Σταυρό. Δείτε εδώ: Δευτερονόμιο ΚΑ΄ 22-23. «Και αν τις έπραξε αμάρτημα άξιον θανάτου, και καταδικαστή είς θάνατον…διότι είναι κατηραμένος υπό του Θεού ο κρεμάμενος…, την οποίαν Κύριος ο Θεός σου δίδει είς σε κληρονομίαν».
Εδώ λέει ότι είναι καταραμένος ο κρεμάμενος επί του ξύλου.

(Χ.Ο.) Διαβάστε: Δευτερονόμιο ΚΑ΄ 22-23 «Εάν δε γένηται έν τινι αμαρτία κρίμα θανάτου και αποθάνη και κρεμάσητε αυτόν επί ξύλου, ού κοιμηθήσεται το σώμα αυτού επί του ξύλου, αλλά ταφή θάψετε αυτό έν τη ημέρα εκείνη, ότι κεκατηραμένος υπό Θεού πάς κρεμάμενος επί ξύλου.…».
Εδώ λέει ότι είναι καταραμένος ο κρεμάμενος επί ξύλου, αλλά όχι εξ αιτίας του ξύλου, αλλά εξ αιτίας του αμαρτήματος που διέπραξε ο κρεμάμενος. Δεν είναι καταραμένος κάποιος εξ’ αιτίας του ξύλου, διότι είναι σαν να λέμε ότι ο Θεός έφτιαξε καταραμένα ξύλα. Ο Θεός όμως «τα πάντα εν σοφία εποίησεν».

Καταραμένος είναι αυτός που διέπραξε αμάρτημα άξιο θανάτου και καταδικάστηκε σε θάνατον. Καταραμένοι ήταν και οι μοιχοί, που τους φόνευαν δια λιθοβολισμού και οι βλάσφημοι. Τι πρέπει να πούμε ότι ήταν καταραμένες οι πέτρες; Όχι βέβαια, αλλά ήταν καταραμένοι οι μοιχοί και οι βλάσφημοι λόγω μοιχείας η λόγω βλασφημίας.

Εδώ λοιπόν τίθεται ένα ερώτημα.
Ένας αθώος, που καταδικάστηκε σε θάνατο - λόγω πλάνης της δικαιοσύνης και της αδικίας του κόσμου - είναι καταραμένος ενώπιον του Θεού; Ασφαλώς όχι, διότι αν το παραδεχτούμε αυτό τότε πέφτουμε σε άλλη πλάνη, ότι ήταν πραγματικά καταραμένος και ο Χριστός.

Δείτε εδώ: Γαλατ. Γ΄ 13. «Ο Χριστός εξηγόρασεν…, επικατάρατος πάς ο κρεμάμενος επί ξύλου».
Έγινε λέει η Αγία Γραφή υπέρ ημών κατάρα, όχι όμως εξ αιτίας του ξύλου του Σταυρού, ούτε για δικές του αμαρτίες, διότι ήταν αναμάρτητος, αλλά εξ αιτίας των δικών μας αμαρτιών. Οι αιρετικοί χωρίς να το καταλαβαίνουν πέφτουν σε αυτή την βλασφημία, ότι είναι πραγματικά καταραμένος ο Χριστός. Δεν τολμούν όμως να το ομολογήσουν και τα φορτώνουν όλα στον Σταυρό.

Δείτε εδώ: Φιλιπ. Γ΄ 18. «Διότι περιπατούσι πολλοί, τους οποίους σας έλεγον πολλάκαις, τώρα δε και κλαίων λέγω, ότι είναι εχθροί του Σταυρού του Χριστού».Ο Απόστολος Παύλος λέει ότι αυτοί που μάχονται τον Σταυρό, είναι εχθροί του Σταυρού τους οποίους κλαίει και θρηνεί.

Δείτε εδώ: Α΄ Κορινθ. Α΄ 18. «Ο λόγος γάρ ο του σταυρού τοίς μεν απολλυμένοις μωρία εστι, τοίς δε σωζομένοις ημίν δύναμις Θεού έστι».…»

Δείτε και εδώ: Α΄ Κορινθ. Α΄ 23. «Ημείς δε κηρύττουμεν Χριστόν εστυρωμένον, είς μέν τους Ιουδαίους σκάνδαλον, είς δε τους Έλληνας μωρίαν».Εμείς οι Ορθόδοξοι, όταν κάνουμε τον σταυρό μας ομολογούμε και κηρύττουμε Ιησούν Χριστόν Εσταυρωμένον.

Δείτε και εδώ: Ματθ. Ι΄ 32-33. «Πάς λοιπόν όστις με ομολογήση έμπροσθεν των ανθρώπων, θέλω ομολογήσει…….Όστις δε με αρνηθή έμπροσθεν των ανθρώπων, θέλω αρνηθή αυτόν και εγώ έμπροσθεν του Πατρός μου του έν ουρανοίς».
Όποιος αρνηθεί να με ομολογήσει ενώπιον τον ανθρώπων, θα τον αρνηθώ και εγώ ενώπιον του Πατρός μου του εν Ουρανοίς.

Δείτε και εδώ: Ματθ. Ε΄ 11-12. «Μακάριοι είσθε, όταν σας ονειδίσωσι και διώξωσι, και………ούτως εδίωξαν τους προφήτας τους πρό υμών». Μακάριοι, λέει ότι είμαστε, αν μας κατηγορούν ένεκεν του Χριστού και Θεού.

Δείτε παρακαλώ και εδώ: Γαλατ. ΣΤ΄ 14. «Είς εμέ δε μη γένοιτο να καυχώμαι, εί μη είς τον σταυρόν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, διά του οποίου ο κόσμος εσταυρώθη ως προς εμέ, και εγώ ως προς τον κόσμον». Καυχώμαι λέει ο Απόστολος για το σταυρό του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Ο Σταυρός είναι ομολογία πίστεως και άρνηση του Σταυρού, είναι και άρνηση του Εσταυρωμένου.

(Π.Ο.Σ.) Μα εκεί πάνω στο σταυρό σταύρωσαν τον Χριστό, πως μπορώ εγώ να αγαπήσω τον Σταυρό που σταύρωσαν τον Χριστό; Εσύ αγαπάς το όπλο που σκότωσε τον πατέρα σου; Όχι βέβαια. Τότε πώς αγαπάς τον Σταυρό που σταύρωσαν τον Χριστό;

(Χ.Ο.) Εσύ καταδικάζεις το όπλο που σκότωσε τον πατέρα σου και αθωώνεις τον φονιά που πήρε το όπλο που σκότωσε τον πατέρα σου; Μήπως σηκώθηκε μόνο του το όπλο και σκότωσε τον πατέρα σου; Τα φορτώνετε όλα στον Σταυρό και αθωώνετε τους σταυρωτές του Χριστού. Αθωώνετε αυτούς που φώναζαν: «άρον άρον σταύρωσον αυτόν». Αυτοί είναι αθώοι;

Θα σου φέρω ένα παράδειγμα.
Έχω ένα τούβλο. Για καλό το έφτιαξε το εργοστάσιο η για κακό; Για καλό φυσικά.
Αν σας φέρω το τούβλο στο κεφάλι και στο σπάσω, θα φταίει το τούβλο η εγώ; Ρωτάω και θέλω απάντηση, αν θα πάμε στο δικαστήριο, θα …δικάσουν το τούβλο και εμένα θα με αθωώσουν;

(Π.Ο.Σ.) Εσένα θα δικάσουν.

(Χ.Ο.) Εσείς όμως καταδικάζετε τον Σταυρό και αθωώνετε τους σταυρωτές του Χριστού.
Μη βλέπετε μόνο την σταύρωση.
Δείτε και την Ανάσταση, την νίκη, τον θρίαμβο.
Πάνω στον Σταυρό, ποιος ήταν ο νικητής και ποιος ο νικημένος;

(Π.Ο.Σ.) Ο Χριστός ήταν ο νικητής και ο σατανάς ήταν ο ηττημένος.

(Χ.Ο.) Σωστά. Το λέει και η προφητεία: Γενεσ. Γ΄ 15. «Και έχθραν θέλω στήσει αναμέσον σου ….και σύ θέλεις κεντήσει την πτέρνα αυτού».
Ο σατανάς με τα όργανά του ανέβασαν τον Χριστό πάνω στον Σταυρό, αλλά ο Χριστός όμως επάνω στον Σταυρό θριάμβευσε, συνέτριψε τους εχθρούς του και παρέδωσε τον Σταυρό στα χέρια των οπαδών του, ως πνευματικό πλέον όπλο και όχι υλικό, κατά του διαβόλου και των οπαδών αυτού.

Εσείς σε ποια παράταξη ανήκετε; Στου νικητού η του ηττημένου;
Ποιόν κλαίτε από τους δύο; Τον νικητή η τον νικημένο;

(Π.Ο.Σ.) Δεν το κατάλαβα αυτό

(Χ.Ο.) Θα σου φέρω ένα άλλο παράδειγμα.
Μπαίνει σπίτι σου ένας ληστής με ένα όπλο να σε σκοτώσει χωρίς να τον έχεις προκαλέσει πρίν. Εσείς ειρηνικός άνθρωπος, δίκαιος, άοπλος μπαίνετε στην μάχη και προσπαθώντας να τον αφοπλίσετε με το δικό του όπλο. Πάνω στην συμπλοκή τον σκοτώνετε, όπως έκανε και ο Δαυίδ τον Γολιάθ: Α Βασιλ. Σαμουήλ ΙΖ΄ 45-51. «και είπε Δαυίδ……..και έφυγον».

Θα το απεχθάνεστε εσείς αυτό το όπλο;
Θα το τιμήσετε, όπως τιμάει το έθνος τα καριοφύλια του 1821 ή
Θα το τιμήσετε, όπως τίμησε και ο Δαυίδ την ρομφαία του Γολιάθ;

(Π.Ο.Σ.) Μα είναι σωστό να έχετε μέσα στους Ναούς τον Σταυρό;

(Χ.Ο.) Μάλλον δεν γνωρίζετε την Αγία Γραφή και διαβάζετε την Αγία Γραφή μόνο όταν σας παραπέμπουν εκεί οι ψευτοφυλλάδες της Οργάνωσης σας.
Δείτε: Βασιλ. Σαμουήλ ΚΑ΄ 8-9. «....Καί είπεν ο ιερεύς…Και είπεν Δαβίδ……δός μοι αυτήν».

Με την ρομφαία του Γολιάθ, ο Δαυίδ αποκεφάλισε τον Γολιάθ και η ρομφαία αυτή έγινε ο φόβος και ο τρόμος των Φιλισταίων. Πριν το θάνατο του Γολιάθ η ρομφαία ήταν ο φόβος και ο τρόμος των Ισραηλιτών.

Έτσι και ο Σταυρός του Χριστού:
• Όταν ήταν στα χέρια των σταυρωτών του Κυρίου ήταν ο φόβος των Χριστιανών.
• Όταν όμως ο Χριστός αφώπλισε τον σατανά και του συνέτριψε την κεφαλή και παρέδωσε τον Σταυρό στα χέρια των Χριστιανών, ο Σταυρός έγινε ο φόβος και ο τρόμος του σατανά και των οπαδών του.

Ο Δαυίδ, μετά τον αποκεφαλισμό του Γολιάθ, δεν πέταξε την ρομφαία ως φονικό όπλο, παρ’ όλο που ήταν βαμμένη με ειδωλολατρικό αίμα, αλλά την καθάρισε , την τύλιξε με καθαρό ύφασμα, την παρέδωσε στον ιερέα και την τοποθέτησε μέσα στον Ναό του Σολομώντος, τιμής ένεκεν. Όταν μετά από καιρό χρειάστηκε ο Δαυίδ όπλο, την ζήτησε από τον ιερέα, του τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλη καλύτερη από αυτή.

Και για μας τους χριστιανούς, δεν υπάρχει άλλο καλύτερο πνευματικό όπλο από τον Σταυρόν κατά του διαβόλου και των οπαδών του.
Ο Σταυρός για εμάς τους Ορθοδόξους είναι σύμβολο θυσίας, αυταπαρνήσεως, νίκης και θριάμβου

Ο Χριστός όταν μίλησε περί θυσίας, τον όρο σταυρό χρησιμοποίησε:
Δείτε εδω: Ματθ. ΙΣΤ. 24. «Τότε ο Ιησούς είπε προς τους μαθητάς αυτού, Εάν τις θέλη να έλθη οπίσω μου, άς απαρνηθή εαυτόν, και άς σηκώση τον σταυρόν αυτού και άς με ακολουθή».
Ο Σταυρός είναι φονικό όπλο, μόνον για τον σατανά και τα όργανά του.
Η αγιαστική δύναμη του Σταυρού πηγάζει αποκλειστικά από την θυσία του Εσταυρωμένου.

Το Ιουδαϊκό θυσιαστήριο, εκεί που θυσιάζονταν μόσχοι και τράγοι ήταν άγιον λέει ο Χριστός. Δείτε εδω: Ματθ. ΚΓ΄ 18-19. «Και όστις ομόση εν τω θυσιατηρίω, …..ή το αγιάζον το δώρον;».
Ο Σταυρός, που ήταν το υπέρτατον θυσιαστήριον, όπου πάνω του θυσιάστηκε ο αναμάρτητος Χριστός και που βάφτηκε με το πανάγιον Αίμα του, δεν είναι άγιον; Ο Σταυρός αγιάστηκε από το πανάγιον Αίμα του Χριστού και έγινε το φοβερώτερο πνευματικό όπλο κατά του διαβόλου.
Έχετε δεί πως ουρλιάζουν οι δαιμονισμένοι, όταν αντικρύζουν τον Σταυρό;

Σε λίγο καιρό, θα έχουμε τα σημεία του Υιού του ανθρώπου, που θα εμφανιστεί την Δευτέρα Παρουσία: Διαβάστε εδω: Ματθ. ΚΔ΄ 24 . «Διότι θέλουσιν εγερθή ψευδόχριστοι………και τους εκλεκτούς».

Διαβάστε εδω: Ματθ. ΚΔ΄ 30. «Και τότε θέλει φανή το σημείον του Υιού……και δόξης πολλής».
Θα προηγηθούν τα σημεία της Δευτέρας Παρουσίας θα φανερωθεί το σημείο του Χριστού και θα έρθει με δύναμη και δόξα μεγάλη.
Ξέρετε ποιο θα είναι το σημείο του Υιού του ανθρώπου;
Είναι ο Σταυρός το σημείο του Υιού του ανθρώπου και μάλιστα θα θρηνήσουν όλοι αυτοί που δεν τον δέχθηκαν για Σωτήρα τους, αυτοί που τον βλασφημούν, αυτοί που τον συκοφαντούν, διότι θα έρθει ως κριτής και όχι ως λυτρωτής.

Μόνο η νύμφη του Χριστού η Ορθόδοξος Εκκλησία τον περιμένει:
Διαβάστε εδω: Αποκ. ΚΒ΄ 17. «Και το Πνεύμα, και ή νύμφη λέγουσιν, ελθέ……το ύδωρ της ζωής».
Που είναι όλοι αυτοί οι ψευδοπροφήτες και ανεγκέφαλοι του Μπρούκλιν, που γράφουν ότι ήρθε αόρατα;
Ρωτήστε αυτούς τους κακομοίρηδες για ποιο λόγο να έρθει αόρατα;
Μήπως φοβόταν ο Χριστός;
Η «εταιρεία ΣΚΟΠΙΑ, που εμπορεύεται τον λόγο του Θεού», λέει ότι ήρθε αόρατα, διότι έτσι μπορεί να παγιδεύσει καλύτερα τα θύματά της.
Ως πότε όμως; Σε λίγο θα πάει κάθε «κατεργάρης στον πάγκο» του. Ο Θεός και άθρωπος Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ως πανταχού Παρών, βρίσκεται την ίδια στιγμή παντού και αόρατα. Άρα είναι συνέχεια και στον ουρανό και στην γή.


Είναι μαζί μας κάθε στιγμή και πάντοτε..
Διαβάστε εδω: Ματθ. ΚΗ΄ 20. «……και ιδού μεθ’ υμών ειμί πάσας τας ημέρα έως συντελείας του αιώνος».

Όπου μιλάνε τουλάχιστον δύο για Εκείνον, είναι και Εκείνος εκεί.
Διαβάστε εδω: και Ματθ. ΙΗ΄ 20 «ού γάρ εισί δύο η τρείς συνηγμένοι είς το εμόν όνομα, εκεί ειμί εν μέσω αυτών».

Όταν αποφασίσει, θα έλθει μετά δυνάμεως και δόξης πολλής και θα τον δούν όλοι πάνω στην γή.
Διαβάστε εδω: Ματθ. ΚΔ΄ 30. «και τότε φανήσεται το σημίον του υιού του ανθρώπου έν τω ουρανώ…»

Η Οργάνωση του Διεθνούς Σιωνισμού μέχρι το 1931 παραδεχόταν και τιμούσε τον Σταυρό και ξαφνικά μια ωραία πρωϊα …ανακάλυψε ότι ήταν φονικό όργανο!

(Π.Ο.Σ.) Δεν είναι δυνατόν η Οργάνωση να κάνει τέτοια λάθη;

(Χ.Ο.) Ωραία τότε ψάξτε τις κάτωθι «ΣΚΟΠΙΕΣ» να δείς στα εξώφυλλά τους τον Σταυρό με κορώνα και φωτοστέφανο!!! Και όχι μόνο αυτό. Είχαν και κονκάρδα στο πέτο του σακακαιού τους!!! Ψάξτε και δείτε:
• ΣΚΟΠΙΑ 1η Οκτωβρίου 1931 αριθμός φύλλου 19 και
• ΣΚΟΠΙΑ 1ης Σεπτεμβρίου 1927 αριθμός φύλλου 17
Έγραφε τότε στα βιβλία της η Οργάνωση σας: «όποιος δεν τιμά τον σταυρό δεν έχει σωτηρία, διότι τον έχει πλανήσει ο διάβολος».
Τελικά, δεν θα σωθεί κανείς σύμφωνα με τις δικές της διακηρύξεις!
Έχουν εξαφανίσει όλες τις παλιές εκδόσεις της «ΣΚΟΠΙΑΣ». Και γνωρίζετε γιατί;
Διότι οι διακηρύξεις των παλαιών εκδόσεων της «ΣΚΟΠΙΑΣ» είναι αντίθετες με τις διακηρύξεις των νέων εκδόσεων της «ΣΚΟΠΙΑΣ».

(Π.Ο.Σ.) Εγώ πιστεύω ότι η Οργάνωση δεν κάνει λάθη, αλλά το φώς έρχεται λίγο λίγο όπως αναφέρεται στις Παροιμίες Δ΄ 18. «Η οδός όμως των δικαίων…., εωσού γίνη τελεία ημέρα».

(Χ.Ο.) Αυτό το συνεχές παραμύθι για όλα τα λάθη της Σιωνιστικής Οργάνωσης «ΣΚΟΠΙΑ», που σκοπό έχει την διάλυση του χριστιανισμού να το αφήσει στην άκρη για σας τους αφελείς και για τους πλανεμένους, που βρίσκεστε μακριά από την Ορθόδοξο Εκκλησία. Τι δουλειά έχει το εδάφιο αυτό με τις πλάνες και τις ψευδοπροφητείες της Οργάνωσης; Το εδάφιο μιλάει για την ζωή των δικαίων, ότι ημέρα με την ημέρα θα γίνεται καλύτερη. Δεν μιλάει το εδάφιο για την διδασκαλία της οργάνωσης. Για την Οργάνωσή σας, αυτό που ήταν πέρισυ φώς, σήμερα είναι βαθύ σκοτάδι.
Συνεχίζουν οι λεβελλογράφοι της «ΣΚΟΠΙΑΣ» να λένε το άσπρο-μαύρο και το μαύρο-άσπρο. Το φώς είτε είναι λίγο, είτε είναι πολύ, είναι πάντα φώς. Ξυπνάτε!

Όποιος μελετήσει με προσοχή την Παλιά Διαθήκη θα αναγνωρίσει πολλές εικόνες χειροπιαστές, άμεσες και έμμεσες, με φανερά καλυμμένα νοήματα, που μέσα τους ανακαλύπτονται προτυπώσεις του Σταυρού.

Πρίν την σταύρωση του Χριστού ο σταυρός ήταν το πιο βάρβαρο όργανο θανάτου και έσχατη περιφρόνηση της ανθρώπινης ύπαρξης. Ήταν όργανο κολασμού και φρικτού θανάτου.

Μετά την σταύρωση του Χριστού, γύρω από τον Σταυρό περιστρέφεται και εκφράζεται όλη η αγάπη του Θεού, η σταυρωμένη αγάπη Του, που θυσιάστηκε εκούσια για να σώσει τον κόσμο από την αμαρτία. Γύρω από το Σταυρό του Χριστού περιστρέφεται η ελπίδα των αμαρτωλών και η μετάνοια.

Προτυπώσεις του Σταυρού

Η πιο ξεκάθαρη προτύπωση του Σταυρού βρίσκεται στην έρημο, όπου υψώθηκε το χάλκινο φίδι (είναι ο τύπος της αμαρτίας) οριζόντια σε ένα πάσσαλο. Όταν τα θανατηφόρα φίδια δάγκωναν κάποιον, εκείνος κοιτούσε το χάλκνο φίδι και αμέσως θεραπευόταν. Αυτό το γεγονός επιβεβαιώθηκε και από τον Χριστό ο οποίος είπε: «Όπως ο Μωϋσής στην έρημο ύψωσε τον όφι, έτσι και ο Υιός του ανθρώπου πρέπει να υψωθεί ώστε καθένας που πιστεύει σε αυτόν να έχει ζωήν αιώνιον». Ιωάν. Γ΄ 14-15.

Όταν οι Ισραηλίτες περνούσαν από την έρημο Ραφιδείν, ο Αμαλήκ έκανε συνεχιζόμενες επιθέσεις για να τους εξοντώσει. Τότε ο Μωϋσής έστειλε τον Ιησού του Ναυή να διαλέξει δυνατούς άνδρες να πολεμήσουν τους Αμαληκίτες. Εκείνος μαζί με τον Ααρών και τον Ώρ ανέβηκαν σε ένα κοντινό βουνό. Ο Μωϋσής άρχισε να προσεύχεται υψώνοντας τα χέρια του προς τον Ουρανό. Όση ώρα είχε υψωμένα τα χέρια του ο Μωϋσής νικούσαν οι Ισραηλίτες. όταν κουραζόταν και τα κατέβαζε νικούσαν οι Αμαληκίτες. Τότε ο Ααρών και ο Ώρ αφού τον έβαλαν να καθίσει σε μια πέτρα, του σήκωσαν τα χέρια υψωμένα και τα κρατούσαν σε σχήμα σταυρού.
Οι Ισραηλίτες κατατρόπωσαν τους Αμαληκίτες. Ο Μωϋσής σχηματίζοντας με το σώμα του το σχήμα του σταυρού νίκησε το έθνος του Αμαλήκ, που ήταν το πιο αμαρτωλό και ασεβές έθνος. Αυτή είναι μια άλλη προτύπωση του Σταυρού.

Ο Ιακώβ που είχε εξασθενημένη την όρασή του, ευλόγησε σταυροειδώς τα παιδιά του Ιωσήφ. Με το δεξί του χέρι ευλόγησε τον αριστερά καθήμενο Εφραίμ και με το αριστερό του χέρι ευλόγησε τον δεξιά καθήμενο Μανασσή. Η σταυροειδής ευλογία είναι ο τύπος του Σταυρού του Χριστού. Είναι το προεικόνισμά του.

Στην Ερυθρά θάλασσα ο Μωϋσής με την ράβδο του άπλωσε το χέρι του κατ’ εντολή του Θεού και το νερό διαιρέθηκε στα δύο και φάνηκε η ξηρά και πέρασαν οι Ισραηλίτες. Ξανάπλωσε το χέρι του ο Μωϋσής και η το νερό επανήλθε στην θέση του, με αποτέλεσμα οι Αιγύπτιοι που κυνηγούσαν τους Ισραηλίτες να πνιγούν. Ο Μωϋσής ύψωσε την ράβδο του κατακόρυφη και άπλωσε οριζόντια τα χέρια του και σχημάτισε με την κάθετη ράβδο και τα οριζόντια χέρια το σημείο του σταυρού.
Η ράβδος και το άπλωμα των χεριών του Μωϋσή είναι η προτύπωση του σταυρού.

Το ξύλο που γλύκανε το νερό της Μερρά είναι προτύπωση του Σταυρού του Χριστού. Το πικρό νερό είναι προτύπωση της αμαρτίας. Ο Σταυρός παρέκαμψε τις τιμωρίες το κόσμου και έφερε τον γλυκασμό της συγχώρεσης και της επιείκειας.

Στο βράχο του όρους Χωρήβ, ο Μωϋσής σηκώνει την ράβδο του χτυπάει τον βράχο και ο βράχος μεταβάλλεται πηγή νερού. Το νερό ξεδιψάει όλους τους Ισραηλίτες που ήταν στην έρημο. Η ράβδος του Μωϋσή είναι προτύπωση και προεικόνισμα του Σταυρού. όπως με την ράβδο του Μωϋσή, ο Θεός έβγαλε νερό από τον βράχο, έστι και ο Σταυρός του Χριστού από τον σκληρό και ψυχρό βράχο των καρδιών αναβλύζει το νερό της πίστης και της ζωής και ξεδιψάει τον κόσμο πνευματικά.

Στην έρημο, στην περοχή της Κάδης ο Μωϋσής έβγαλε πάλι νερό χτυπώντας δύο φορές τον βράχο σταυρωειδώς (αν και ο Θεός του είπε να μιλησει στον βράχο και όχι να χτυπήσει). Πάλι εδώ η ράβδος του Μωϋσή είναι τύπος Σταυρού.

Ο Θεός υπέδειξε στον Μωϋσή και στον Ααρών τον τρόπο πορείας τους. Η πορεία τους και οι στάσεις τους είχαν πάντα σταυροειδές σχήμα. Μπροστά δε από την σταυροειδή αυτή πορεία προπορευόταν πύρινη νεφέλη του Θεού που τους οδηγούσε και τους προστάτευε. Η σταυροειδής πορεία και οι στάσεις ήταν η προτύπωση του Σταυρού του Χριστού που ευλογεί και προστατεύει την Εκκλησία Του από τις δαιμονικές δυνάμεις.
Ο Σταυρός είναι η ελπίδα του κόσμου.