Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Η Αποκάλυψη των Ψευδοπροφητών της εταιρείας «ΣΚΟΠΙΑ» Δ ΜΕΡΟΣ

Περί της Θεοτόκου

(Χ.Ο.) Ξεκινώντας να μιλάμε για την Παναγία θέλω να σας θυμίσω το γενεαλογικό δένδρο της Θεοτόκου. Κατά τον Άγιο Ανδρέα Κρήτης, από τον Δαυίδ και τον Σολομώντα εικοστός τρίτος κατά σειρά γεννήθηκε ο Ματθάν ο οποίος παντρεύτηκε την Μαριάμ, η οποία ήταν από την φυλή του Ιούδα.

Από αυτούς γεννήθηκε ο Ιακώβ, ο οποίος ήταν ο πατέρας του τέκτονος και τρείς κόρες: η Μαριάμ, η Σεβή και η Άννα. Η Μαριάμ γεννάει την Σαλώμη την μαία, η Σεβή γεννάει την Ελισάβετ και η Άννα γενάει την Θεοτόκο.

Από τα ανωτέρω, αποδεικνύεται ότι η Σαλώμη, η Ελισάβετ, ο Ιωσήφ και η Θεοτόκος ήταν πρώτα εξαδέλφια. Η δε μνηστεία της της 16 χρονης τότε Μαρίας με τον Ιωσήφ, ήταν τελείως τυπική.

Επίσης θέλω να σας εφιστήσω ιδιαίτερα την προσοχή στο ότι θα μιλήσουμε για το σπουδαιότερο και Αγιώτερο πρόσωπο - μετά τον ενανθρωπίσαντα Θεό τον Χριστό - που παρουσίασε η γή. Κανένας άλλος δεν την ξεπέρασε σε αγιότητα όλους τους Αγίους, τους Προφήτες, τους Πατέρες, τους Ασκητές, τους Μάρτυρες και τους Αποστόλους. Ήταν η «χρυσή πύλη», δια μέσου της οποίας εισήλθε στον κόσμο ο σαρκωθείς Λόγος του Θεού.

Θα μιλήσουμε για την Μητέρα του Θεού και Ευεργέτιδα όλου του ανθρωπίνου γένους, που τόσο αγαπάμε, αλλά και τόσο αγνοούμε, που- κατά τον θεολόγο Γρηγόριο είναι «η μετά τον Θεόν, Θεός». Χάριν της δικής της αρετής, επισκέφθηκε την γή ο Ύψιστος Θεός. Η Ορθόδοξος Εκκλησία την τιμάει, ως το γλυκύτερο και ψηλότερο δημιούργημα του Θεού, της οποίας την δόξα τοποθετεί πιο πάνω και από την δόξα των αγγέλων.

Μετά από αυτόν τον μικρό πρόλογο, πείτε μου ποια είναι η άποψή σας για την Μητέρα του Θεού. Τι λέει δηλαδή κατά την γνώμη σας η Αγία Γραφή για την Παναγία, διότι πολλοί βρίζουν και κατασπιλώνουν το πρόσωπο της Θεοτόκου, επειδή ο Χριστιανικός Κόσμος και δή ο Ορθόδοξος, τρέφει ιδιαίτερη ευλάβεια προς Αυτή, διότι Αυτή αξιώθηκε να «δανείσει» στο δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας σάρκα και αίμα, για να σωθεί ο κόσμος δι’ Αυτού.

Η Θεοτόκος πρέπει να τιμάται από όλους

(Π.Ο.Σ.) Η Οργάνωση διδάσκει, ότι η Αγία Γραφή δεν της αποδίδει καμία τιμή.
Διαβάστε: Ιωάν. Β΄ 1-11. «Και την τρίτην ημέραν έγινε γάμος εν Κανά της Γαλιλαίας. και ήτο μήτηρ του Ιησού εκεί……….,ότι σας λέγει κάνετε».
Και εδώ βλέπετε, την …ταπείνωσε την μητέρα του ο Χριστός.

(Χ.Ο.) Άς τα πάρουμε ένα-ένα και μετά θα δούμε αν έκανε ή όχι άλλα παιδιά και αν είναι Αειπάρθενος, η Παναγία, η Μητέρα του Θεού:

• Άν ο Χριστός είπε με ταπεινή έννοια τα λόγια αυτά στην μητέρα του Ιωάν. Β΄ 1-11, τότε πώς είπε τα ίδια λόγια στην Χαναναία με ενθουσιασμό;

o Για διαβάστε παρακαλώ: Ματθ. ΙΕ΄ 28. «τότε αποκριθείς ο Ιησούς είπεν αυτή. ώ γύναι, μεγάλη σου η πίστις! γεννηθήτω σοι ως θέλεις. και ιάθη η θυγάτηρ αυτής από της ώρας εκείνης».
Είναι σαν να λέει στην Χαναναία: «Ώ παλιογυναίκα, μεγάλη η πίστις σου!». Μιλούσε έτσι ο Χριστός;

• Μόνον η λέξη «γυναικάριον» ελέγετο τότε με ταπεινή έννοια:
Β΄Τιμοθ. Γ΄ 6. «έκ τούτων γάρ εισίν οι ενδύοντες είς τας οικίας και αιχμαλωτίζοντες γυναικάρια σεσωρευμένα αμαρτίαις, αγόμενα επιθυμίαις ποικίλαις».

• Αν όντως τα είπε αυτά τα λόγια με ταπεινή έννοια στην μητέρα του, είναι παραβάτης και της εντολής: «τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου!».

• Πώς γίνεται να την ταπεινώνει και μετά να υπακούει στην πρότασή της; Ικανοποίησε την επιθυμία της μητέρας του συντομεύοντας το πάνσοφο σχέδιό του.

Αυτό που είπε ο Χριστός είναι το εξής: «Τι δουλειά έχουμε εμείς σε ξένη υπόθεση; Ποιος μας ζήτησε να επέμβουμε; Δεν είναι ακόμη η ώρα μου να κάνω θαύματα».

(Π.Ο.Σ.) Διαβάστε όμως αυτό το εδάφιο τι λέει: Λουκ. ΙΑ΄ 27-28. «Και ενώ αυτός έλεγε ταύτα…., και οι μαστοί τους οποίους εθήλασας …..Μακάριοι μάλλον και φυλάττοντες αυτόν». Ο Χριστός έβγαλε την μητέρα του έξω από τους μακαρισμούς.

(Χ.Ο.) Κατ’ αρχάς πού βρήκατε γραμμένη αυτή την λέξη μάλλον και την «μοστράρατε» μέσα στο εδάφιο. Δεύτερον, είναι ασεβέστατο και μόνο να το σκεφτεί κανείς. Εάν παραδεχτούμε ότι έβγαλε έξω από τους μακαρισμούς την μητέρα Του, τότε πέφτουμε αμέσως στην εξής πλάνη. Ότι δηλαδή η μητέρα του Χριστού ήταν άπιστη, ασεβής και αμετανόητη αμαρτωλή. Η μητέρα όμως του Χριστού είναι η μόνη σε ολόκληρο τον κόσμο και από όλες τις γενεές, που τήρησε κατά γράμμα τις εντολές του μοναχογιού της.

Η λέξη «Μενούνγε» εξηγείται από όλα τα λεξικά ώς «βεβαίως», «ασφαλώς», «αληθώς».

Γιατί μεταφράζετε την λέξη «Μενούνγε», ως «βεβαίως», στα εδάφια:
Ρωμ. Θ΄ 20, Ρωμ. Ι΄ 18 και στο Φιλιπ. Γ΄ 8 και στο εδάφιο που αναφέρεται το ιερώτατο πρόσωπο της Παναγίας, την λέξη «Μενούνγε» την εξηγεί η Νετάφραση Νέου Κόσμου «μάλλον»; Είναι φανερό ότι θέλει την υποτίμησή της.

Ο Χριστός λέει, σύμφωνα με την ερμηνεία άλλων μεταφραστών: «Βεβαίως είναι μακαρία η Μητέρα μου, αλλά μακάριοι είναι ακόμη και όσοι ακούνε τους λόγους μου και τους εφαρμόζουν».

Η Μητέρα του είχε τους περισσότερους λόγους, από τον καθένα, να πιστεύει πιο πολύ στον μονογενή της Υιό, διότι:

• Μόνο αυτή άκουσε το ουράνιο μήνυμα από τον Αρχάγγελο ότι θα γεννήσει δια πνεύματος Αγίου τον Σωτήρα του κόσμου: Λουκ. Α΄ 26-33.

• Μόνη αυτή άκουσε τον ουράνιο χαιρετισμό το: Λουκ. Α΄ 28. «Χαίρε κεχαριτωμένη ο Κύριος μετά σου, ευλογημένη σύ εν γυναιξί».

• Αυτή άκουσε πρώτη τα λόγια των ποιμένων: Λουκ. Β΄ 16-20.

• Αυτή πρώτη είδε τους μάγους να προσκυνούν το Θείο Βρέφος και να του προσφέρουν βασιλικά δώρα: Ματθ. Β΄ 11.

• Αυτή πρώτη άκουσε την διδαχή του δωδεκαετούς Ιησού στον ναό του Σολομώντος: Λουκ. 46-51.

• Αυτή άκουσε τα προφητικά λόγια του δικαίου Συμεών για τον Σωτήρα του κόσμου και ότι θα την διαπεράσει ρομφαία την καρδιά της, λόγω της μεγάλης λύπης, εξ αιτίας της σταυρικής θυσίας του γιού της: Λουκ. Β΄ 25-36.

• Αυτή πρώτη είδε από κοντά όλα τα υπερφυσικά σημεία, που έκανε ο υιός της και Κύριος και Θεός ημών Ιησούς Χριστός.

Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός:

• Δεν έβγαλε έξω από τους μακαρισμούς τον άπιστο Θωμά και τον Πέτρο, που τον αρνήθηκε τρείς φορές: Ματθ. ΚΣΤ΄ 69-75.

• Δεν έβγάλε έξω ούτε τον δεξιό ληστή!

• Δεν έβγαλε έξω ούτε την Σαμαρείτιδα με τους έξη (6) παράνομους άνδρες: Ιωαν. Δ΄ 17-18 .

• Δεν έβγαλε έξω από τους μακαρισμούς ούτε την μοιχευομένη: Ιωάν. Η΄ 3-11. «άγουσι δε οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι γυναίκα…….. ….πορεύου και από του νύν μηκέτι αμάρτανε».

• Δεν έβγαλε έξω από τους μακαρισμούς κανέναν μετανοημένο αμαρτωλό και θα έβγαζε έξω από τους μακαρισμούς την Μητέρα Του;

Ο Χριστός δεν έβγαλε έξω την μητέρα του από τους μακαρισμούς.
Την βγάζετε όμως εσείς οι νεογραμματείς και νεοφαρισαίοι υποκριτές,
που βάζετε μέσα στους μακαρισμούς τους εαυτούς σας και βγάζετε έξω την μητέρα του.
Όποιος πολεμάει την Μητέρα του Βασιλιά, γίνεται εχθρός του Βασιλιά.
Όποιος πολεμάει την μητέρα του Θεού, πολεμάει με τον Θεό.

Η ελεεινή συμπεριφορά σας προς το πρόσωπο της Παναγίας και Μητέρας του Θεού, φανερώνει καθαρά ότι αρχηγός σας είναι ο Σατανάς.

Η Παναγία είναι πιο άγια από ανθρώπους και αγγέλους

(Π.Ο.Σ.) Η Αγία Γραφή λέει τον Θεό, Άγιο. Εσείς λέτε την Μητέρα του Χριστού, Παναγία. Είναι δυνατόν η Μητέρα του Χριστού να είναι αγιώτερη από τον Πατέρα Θεό;

(Χ.Ο.) Όταν αποκαλούμε την Μητέρα του Θεού Παναγία, δεν την συγκρίνουμε με τον Τριαδικό Θεό, αλλά με τους ανθρώπους.

Ο Θεός την αγιότητα την έχει από μόνος του και σε άπειρο βαθμό, ενώ η μητέρα του Θεού αγιάστηκε από τον Τριαδικό Θεό περισσότερο από τους άλλους ανθρώπους. Διαβάστε τι λέει το εδάφιο: Α΄Χρον. ΚΓ΄ 13. «

Ο Ααρών και τα παιδιά του ήταν ξεχωρισμένοι από τον Θεό για να αγιάζουν τα αγιώτατα πράγματα. Η Αγία Γραφή λέει τα σκεύη του Θεού αγιώτατα. Τα συγκρίνει με τον Θεό; Δηλαδή ο Θεός είναι Άγιος και τα σκεύη αγιώτατα; Είναι πιο άγια τα σκεύη του ναού από τον Θεό; Εδώ εννοεί ότι είναι πιο άγια από άλλα σκεύη. Αυτό εννοεί. Δεν ενννοεί ότι είναι πιο άγια από τον Θεό.

Διαβάστε τι λέει το εδάφιο: Λουκ. Α΄ 3. «….κράτιστε Θεόφιλε»
Ο Λουκάς λέει τον κοσμικό άρχοντα Θεόφιλο κράτιστο, δηλαδή αγαθώτατο. Είναι πιο αγαθός από τον Θεό που η Αγία Γραφή ονομάζει αγαθό; Το ίδιο συμβαίνει και με την Παναγία. Η Παναγία είναι πιο άγια και από τους ανθρώπους, και από τους αγγέλους, διότι οι άγγελοι και οι άνθρωποι είναι δούλοι Του και η Παναγία είναι Μητέρα Του.

Η Παναγία είναι Θεοτόκος

(Π.Ο.Σ.) Επίσης λέτε την Μητέρα του Χριστού Θεοτόκο, αλλά δεν είναι!!!

(Χ.Ο.) Όταν αναφέρει η Αγία Γραφή την Λέξη Κύριον ποιόν εννοεί;

(Π.Ο.Σ.) Τι σχέση έχει αυτό, με αυτό που σας είπα εγώ για την Μαρία, ότι την λέτε Θεοτόκο.

(Χ.Ο.) Μπορείτε να μου απαντήσετε σε αυτό που σας ρώτησα;

(Π.Ο.Σ.) Εννοεί τον Θεό.

(Χ.Ο.) Διαβάστε προσεκτικά και εννοείστε τι λέει το εδάφιο: Λουκ. Α΄ 41-43. «και εγένετο ως ήκουσεν η Ελισάβετ τον ασπασμόν.…η μήτηρ του Κυρίου μου προς με;».

Ποιόν Κύριο γνώριζε η Ελισάβετ στην εποχή της Παλαιάς Διαθήκης;

(Π.Ο.Σ.) Τον Γιαχβέ, τον Ιεχωβά.

(Χ.Ο.) Διαβάστε προσεκτικά και εννοείστε τι λέει το εδάφιο. Ο Κύριος της Ελισάβετ είναι ο Θεός του Ισραήλ. Είναι Θεοτόκος η όχι η Παναγία; Είναι Θεοτόκος, διότι γέννησε τον Κύριο, το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας.

Η Παναγία είναι Αειπάρθενος

(Π.Ο.Σ.) Λέτε εσείς οι Ορθόδοξοι την Μητέρα του Χριστού αειπάρθενο.
Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό; Αφού γέννησε τον Χριστό, πώς παρέμεινε παρθένος; Εξ άλλου γέννησε και άλλα παιδιά με τον Ιωσήφ. Πως μπορεί να λέτε ότι παρέμεινε παρθένος και μάλιστα παρέμεινε για πάντα παρθένος, δηλαδή αειπάρθενος;

(Χ.Ο.) Η Παναγία δεν έκανε άλλα παιδιά και αυτό θα το αποδείξουμε γραφικώς. Καλό είναι για την συνομιλία μας να εξετάσουμε πρώτα, αν μπορούσε η Παναγία να μείνει παρθένος μετά την γέννηση του Χριστού.

Πρίν πάμε μέσα στην Αγία Γραφή, θα σας φέρω ένα παράδειγμα που και αυτό έχει σχέση με την Αγία Γραφή. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Θεός δια του Υιού έκτισε τα πάντα: Ιωαν. Α΄ 3. «πάντα δι’ αυτού εγένετο, και χωρίς αυτού εγένετο ουδέ έν όγέγονεν»
Άρα ο Υιός είναι ο Κτίστης και όχι το κτίσμα. Μπαίνει το κτίσμα - ο ήλιος - μέσα σε ένα κρύσταλλο και το διαπερνά χωρίς να το σπάσει;

(Π.Ο.Σ.) Όντως έτσι συμβαίνει. Τι σχέση όμως έχει ο ήλιος με την παρθενία της Μαρίας;

(Χ.Ο.) Αν το κτίσμα του Θεού, εισέρχεται και εξέρχεται από το κρύσταλλο, χωρίς να το σπάσει, είναι δυνατόν να μη μπορεί να το κάνει ο Κτίστης Θεός;

Η Παναγία, δια Πνεύματος Αγίου, έμεινε έγκυος. Άρα ήταν Παρθένος.
Όπως εισήλθε, χωρίς να καταργήσει την παρθενία της, έτσι και εξήλθε ο Θεός, χωρίς να καταργήσει την προτέραν κατάσταση.
Εμείς οι ορθόδοξοι, σε τέτοιο Παντοδύναμο Θεό πιστεύουμε.

Διαβάστε τι λέει το εδάφιο: Ματθ. Γ΄ 9. «…έκ των λίθων τούτων εγείραι τέκνα τώ Αβραάμ».
Ο Θεός μπορεί να κάνει παιδιά και μέσα από πέτρες, χωρίς να σπάσουν οι πέτρες! Ο Θεός είναι παντοδύναμος λοιπόν. Είναι και νομοθέτης.
Άρα όλα τα φαινόμενα, που γίνονται στο σύμπαν ακολουθούν αυτούς τους νόμους που έθεσε ο παντοδύναμος Θεός.

Η πυρηνική φυσική λέει, ότι η κρούση των φωτονίων με έναν υλικό πυρήνα δημιουργεί ύλη και αντιύλη. Στη συνέχει η αντιύλη με την αλλαγή της πολικότητας του ηλεκτρικού φορτίου – την αντιστροφή του σπίν και της μαγνητικής ροπής – μετατρέπεται σε ύλη και δίδονται οι γενετικές πληροφορίες για την δημιουργία της ζωής. Άρα μπορούμε να υποθέσουμε, έστω θεωρητικά και ενδεικτικά, ότι στους υλικούς πυρήνες της μήτρας της Παρθένου Μαρίας έγινε κρούση φωτονίων.

Ο Τριαδικός Θεός, είναι Παντοδύναμος Θεός και οι νόμοι του σύμπαντος, υπακούουν στις βουλές του Μεγάλου Νομοθέτη.

Διαβάστε και εδώ προσεκτικά τι λέει η προφητεία:
Ιεζεκιήλ ΜΔ΄ 1-3. «Και με επέστρεψε κατά την οδό της εξωτέρας πύλης του αγιαστηρίου, της βλεπούσης κατά ανατολάς και αύτη ήτο κεκλεισμένη. Και είπεν ο Κύριος προς εμέ, η πύλη αυτή θέλει είσθαι κεκλεισμένη δεν θέλει ανοιχθή, και άνθρωπος δεν θέλει εισέλθει δι’ αυτής. διότι Κύριος ο Θεός του Ισραήλ εισήλθεν δι’ αυτής, διά τούτο θέλει είσθαι κεκλεισμένη. Αύτη θέλει είσθαι για τον άρχοντα ο άρχων, ούτος θέλει καθίσει εν αυτή διά να φάγη άρτον ενώπιον του Κυρίου. θέλει εισέλθει δια της οδού της στοάς της πύλης ταύτης, και δια της αυτής οδού θέλει εξέλθει».

Εδώ προφητεύεται η κλειστή πύλη που μπαίνει και βγαίνει ο Κύριος, ο Θεός. «Η πύλη αυτή θέλει είσθαι κεκλεισμένη». Κύριος ο Θεός, είναι ο Υιός και Λόγος του Θεού. Αυτή η πύλη θα είναι για τον άρχοντα (άρχοντα λέει τον ενανθρωπήσαντα Χριστό τον Σωτήρα του κόσμου) να εισέλθει, να καθίσει να φάγει τον άρτον (να τρέφεται για να μεγαλώσει μέσα στα σπλάχνα της Παναγίας μέχρι να γεννηθεί) και να εξέλθει. Ουδείς άνθρωπος διήλθεν δι αυτής και μένει πάντα κεκλεισμένη. Ιδού το αειπάρθενον της Παναγίας!

Η Παναγία δεν γέννησε άλλα παιδιά

(Π.Ο.Σ.) η Αγία Γραφή λέει ότι η Μαρία γέννησε και άλλα παιδιά όμως.
Πώς μπορεί να είναι αειπάρθενος;

(Χ.Ο.) Όλοι οι αιρετικοί τα ίδια λέτε, αλλά δεν γνωρίζετε καλά την Αγία Γραφή και είστε ημιμαθείς. Ξέρετε όμως τι λένε για την ημιμάθεια; ότι είναι χειρότερη της αμάθειας.

(Π.Ο.Σ.) Μα διαβάστε εδώ τι λέει: Ματθ. Α΄ 20. «…μη φοβηθείς παραλαβείν Μαριάμ την γυναίκα σου…….».
Ο άγγελος στον Ιωσήφ, την Μαρία την λέει γυναίκα του!

(Χ.Ο.) Δηλαδή, αφού ο άγγελος την λέει γυναίκα του, η Παναγία έκανε και άλλα παιδιά με τον Ιωσήφ. Αυτό λέτε;

(Π.Ο.Σ.) Ακριβώς αυτό εννοεί η Αγία Γραφή.

(Χ.Ο.) Αυτό εννοείτε εσείς, διότι η Αγία Γραφή εννοεί άλλο και δε το καταλαβαίνετε. Κατ’ αρχάς στα δύο προηγούμενα εδάφια την λέει μητέρα του Χριστού και όχι γυναίκα του Ιωσήφ: Ματθ. Α΄ 18. «Του δε Ιησού Χριστού η γέννησις ούτω ήν. μνηστευθείσης γάρ της μητρός αυτού…..».

Τώρα όσον αφορά το εδάφιο Ματθ Α΄20, ξέρετε τι εννοεί η Αγία Γραφή;
Το νόημα είναι το εξής: Εφάνη άγγελος Κυρίου στο όνειρο του Ιωσήφ και του είπε αυτά τα λόγια, για να μην αμφιβάλλει για την τιμιότητα της Παναγίας.
Εδώ επεμβαίνει ο Θεός και του λέει: «Δεν είναι κλεψίγαμος ο καρπός της κοιλίας της Μαριάμ – όπως εσύ νομίζεις – αλλά είναι διά Πνεύματος Αγίου, και να την παραλάβεις με τόση βεβαιότητα, σαν να είναι πραγματικά γυναίκα σου».

Αυτή είναι η έννοια των λόγων του αγγέλου, διότι, αν δεχθούμε την έννοια που δίνει η Οργάνωση, θα οδηγηθούμε σε βλάσφημα συμπεράσματα. Αν η σύλληψη της Παναγίας, δεν ήταν από το Πνεύμα το Άγιον, δεν θα εμφανιζόταν κανένας άγγελος στον Ιωσήφ να του πεί, να μη την θεωρεί κλεψίγαμο.

Επίσης την λέει γυναίκα του, πρίν γεννήσει τον Χριστό – άλλωστε δεν ήταν πραγματικά γυναίκα του – και αποφεύγει η Αγία Γραφή να την αποκαλεί γυναίκα του Ιωσήφ, μετά την γέννηση του Ιησού Χριστού.
Πού είχε γίνει – όπως ισχυρίζεστε εσείς – πραγματικά γυναίκα του;

Διαβάστε ακόμη τι λέει το εδάφιο εδώ: Ματθ Β΄ 13-14. «Αφού δε αυτοί ανεχώρησαν, ιδού άγγελος Κυρίου φαίνεται κατ’ όναρ είς τον Ιωσήφ, λέγων, εγερθείς παράλαβε το παιδίον και την μητέρα αυτού …..ο δε εγερθείς……παρέλαβε το παιδίον και την μητέρα αυτού δια νυκτός και ανεχώρησεν είς Αίγυπτον».

Μήπως καταλάβατε κάτι από αυτό το εδάφιο; Γιατί την λέει γυναίκα του πρίν γεννήσει τον Χριστό και δεν την λέει γυναίκα του μετά την γέννηση του Μεσσία; Αν είχε γίνει πραγματικά γυναίκα του ποιο λόγο θάχε να τον κρύψει η Αγία Γραφή; Μήπως φοβάται η ντρέπεται κάποιον η κάποιους η Αγία Γραφή;

Η Αγία Γραφή δεν φείδεται να πεί την αλήθεια και σε χειρότερα, όπως τον καιρό, που οι κόρες του Λώτ μέθυσαν τον πατέρα τους και κοιμήθηκαν μαζί του και συνέλαβαν μάλιστα: Γενεσ. ΙΘ΄31-38.
Δεν χαρίζεται σε κανέναν η Αγία Γραφή.

Περί του «έως ού» ή «εωσού»

(Π.Ο.Σ.) Ναι καλά όλα αυτά, όμως εδώ η Αγία Γραφή λέει: Ματθ. Α΄ 24-25. «Εξεγερθείς δε ο Ιωσήφ από του ύπνου….Και δεν εγνώριζεν αυτήν εωσού εγέννησε τον υιόν αυτής τον πρωτότοκον». Εδώ δείχνει ότι την εγνώρισε μετά, και έκανε και άλλα παιδιά.

(Χ.Ο.) Η Αγία Γραφή, ερμηνεύεται δια της Αγίας Γραφής και όχι όπως θέλουν οι εκάστοτε πλανεμένοι αιρετικοί και οι σατανικές οργανώσεις.
Εσείς οι αιρετικοί κάνετε, ότι έκανε ο σατανάς στην έρημο για να παγιδεύσει τον Χριστό. Ματθ. Δ΄ 5-7.
-«Πήδηξε κάτω του λέει από το πτερύγιο του ναού, διότι είναι γεγραμμένον……».
Και ο Χριστός του απάντησε μέσα από την Αγία Γραφή:
-«Πάλι γέγραπται……..».

Εσείς οι οπαδοί της «εταιρείας “ΣΚΟΠΙΑ”, που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού », παρουσιάζετε τα εδάφια στα υποψήφια θύματα σας, όπως βολεύει την Οργάνωση, διότι είστε και εσείς πλανεμένοι.

Το «εως ού» ή «εωσού», στην Αγία Γραφή, δηλώνει μια αμετάβλητη κατάσταση, όπως αμετάβλητη παρέμεινε και η παρθενία της Θεοτόκου:

• Γεν. Η΄ 7.
Λέει η Αγία Γραφή για τον κόρακα του Νώε, ότι δεν επέστρεψε στη κιβωτό «εως ού εξηράνθησαν τα ύδατα».
Δεν γύρισε πίσω στην κιβωτό όμως προτού ξεραθούν τα ύδατα, διότι δεν είχε που να σταθεί. Επέστρεψε μήπως μετά;

• Όταν λέει, η Αγία Γραφή, ότι δεν εγνώρισε αυτήν εωσού εγέννησε τον υιό της τον πρωτότοκο, δεν εννοεί ότι την εγνώρισε μετά.
Αν η Αγία Γραφή έλεγε: «…..δεν εγώρισε αυτήν εωσού απέθανε», θα σήμαινε, ότι την γνώρισε μετά;
Βγάζετε συμπεράσματα όπως εσείς θέλετε.

Διαβάστε τι λέει το εδάφιο στο: Β΄Σαμουήλ ΣΤ΄ 23. «Διά τούτο η Μελχόλ, η Θυγάτηρ του Σαούλ, δεν εγέννησε τέκνον έως της ημέρας του θανάτου αυτής». Δεν εγέννησε τέκνο η Μελχόλ εωσού απέθανε! Μήπως γέννησε μετά που πέθανε;

• Λέει η Αγία Γραφή: «είπεν ο Κύριος…έως ού θώ…». Όταν θα υποτάξει ο Θεός τους εχθρούς του, θα πάψει ο Χριστός να είναι δίπλα στον Πατέρα του;

• Λέει στη Αγία Γραφή ο Χριστός: Ματθ ΚΗ΄20. «και ιδού εγώ μεθ’ υμών ειμί πάσας τα ημέρας έως της συντελείας του αιώνος».
Μετά θα σταματήσει να είναι μαζί μας;

• Ψαλμ. 109 (110). «είπεν ο Κύριος τώ Κυρίω μου…..έως αν θώ τους εχθρούς σου υποπόδιον των ποδών σου».
Μετά θα σταματήσει να είναι υποπόδιον των ποδών του;

• Ματθ. ΚΒ΄44 «είπεν ο Κύριος τώ Κυρίω μου…..έως αν θώ τους εχθρούς σου υποπόδιον των ποδών σου;».
Μετά θα σταματήσει να είναι υποπόδιον των ποδών του;

• Ιωάν. Θ΄18. «…έως ότου εφώναξαν τους γονείς αυτού του αναβλέψαντος» και

• Ο δάσκαλος λέει στα παιδιά «καθίστε καλά μέχρι να έρθω». Μετα δεν θα καθίσουν καλά τα παιδιά, όταν θα είναι και ο δάσκαλός τους εκεί;




Το πρωτότοκος

(Π.Ο.Σ.) Ναι καλά όλα αυτά, όμως εδώ η Αγία Γραφή λέει: Ματθ. Α΄ 24-25. «Εξεγερθείς δε ο Ιωσήφ από του ύπνου… αυτής τον πρωτότοκον».
Τον λέει πρωτότοκον.

(Χ.Ο.) Ο Χριστός, ως Θεός, έχει άλλα αδέλφια ή είναι μονογενής;

(Π.Ο.Σ.) Όχι, δεν έχει άλλα αδέρφια, είναι μονογενής ο Χριστός ως Θεός.

(Χ.Ο.) Για διαβάστε εδώ παρακαλώ να δούμε τι λέει και τι νόημα βγάζουμε εμείς: Εβραίους Α΄ 6. «Όταν δε πάλιν εισαγάγει τον πρωτότοκον είς την οικουμένην, λέγει, και άς προσκυνήσωσιν είς αυτόν πάντες οι άγγελοι του Θεού».

• Αν και είναι μονογενής ο Υιός του Θεού, εδώ τον λέει πρωτότοκον.

• Η Σάρα επίσης δεν εγέννησε άλλον από τον Ισαάκ. Λέγεται όμως και πρωτότοκος.

(Π.Ο.Σ.) Εδώ όμως μας λέει η Αγία Γραφή, ότι ο Χριστός είχε και άλλα αδέρφια. Ιωαν. Β΄ 12. «Μετά τούτο….αυτός και οι αδελφοί αυτού…..ουχί πολλάς ημέρας».

(Χ.Ο.) Υπάρχουν και άλλα εδάφια μέσα στην Αγία Γραφή, που αποκλείουν τελείως να ήταν παιδιά της Παναγίας, αλλά ήταν παιδιά του Ιωσήφ από άλλη γυναίκα ή μπορεί να ήταν παιδιά του Κλωπά - αδελφού του Ιωσήφ - σύμφωνα και με κάποια παράδοση, καθ’ ότι όπως είπαμε, η Αγία Γραφή τους στενούς συγγενείς τους ονομάζει «αδελφούς».

(Π.Ο.Σ.) Μπορείτε να μου το αποδείξετε γραφικώς, ότι στενοί συγγενείς μπορεί να λέγονται «αδελφοί» μεταξύ τους και να μου δείξετε επίσης και άλλα εδάφια, που να αποκλείουν ότι η Μητέρα του Χριστού έκανε και άλλα παιδιά;

(Χ.Ο.) Φυσικά θα σας το αποδείξω. Διαβάστε αυτό το εδάφιο:
Γενεσ. ΙΓ΄ 8. «Είπε δε ο Αβραάμ προς τον Λώτ. Άς μη είναι, παρακαλώ, έρις μεταξύ εμού και σού, και μεταξύ των ποιμένων σου. διότι αδελφοί είμεθα εμείς». Αν και η Αγία Γραφή ονομάζει τον Λώτ, αδελφό του Αβραάμ, εν τούτοις ο Λώτ ήταν ανιψιός του Αβραάμ. Ήταν του αδελφού του το παιδί.

Διαβάστε και αυτό το εδάφιο: Ιωαν. ΙΘ΄ 25. «Ίσταντο δε πλησίον…, και η αδελφή της μητρός αυτού, Μαρία η γυνή του Κλωπά, και Μαρία η Μαγδαληνή». Γνωρίζει κανείς από σάς να είχε αδέρφια η Παναγία;

(Π.Ο.Σ.) Όχι δεν είχε αδέλφια.

(Χ.Ο.) Και όμως, η Αγία Γραφή, λέει την Μητέρα του Χριστού…..αδελφή της Μαρίας του Κλωπά, η οποία στην ουσία ήταν συννυφάδα της Παναγίας, διότι ο Ιωσήφ και ο Κλωπάς ήταν αδέρφια.

Συμπέρασμα: Οι στενοί συγγενείς στην Αγία Γραφή λέγονται και αδελφοί.

Διαβάστε: Ιακώβου Α΄1. «Ιάκωβος, Θεού και Κυρίου Ιησού Χριστού δούλος, ……»

Διαβάστε και αυτό το εδάφιο: Ιούδα 1. «ΙΟΥΔΑΣ δούλος Ιησού Χριστού, αδελφός δε Ιακώβου». Καταπληκτικό! Ο Ιούδας - που ο Μάρκος στο έκτο κεφάλαιο τον αποκαλεί αδελφό του Χριστού - ο ίδιος ο Ιούδας το αρνείται και λέει, ότι είναι δούλος του Χριστού και αδελφός του Ιακώβ!

Αλήθεια εσείς οι οπαδοί της εταιρείας “ΣΚΟΠΙΑ”, που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού », πώς ονομάζεστε μεταξύ σας, ακόμη και αν έχετε τεράστια χιλιομετρική διαφορά, ή μιλάτε διαφορετικές γλώσσες ή έχετε πολύ μεγάλη διαφορά ηλικίας; Αδελφέ δεν αποκαλείτε ο ένας τον άλλον;
Όλοι εσείς οι οπαδοί της εταιρείας “ΣΚΟΠΙΑ”, που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού », σε όλη την οικουμένη, αδέλφια - δεν αποκαλείστε; Είστε όμως πραγματικά αδέλφια, που έχετε τον ίδιο πατέρα και την ίδια μητέρα η κάποιον εξ αυτών;

Ο Χριστός αν και είναι πάνω από τον Σταυρό
σιγουρεύει την προστασία της Μητέρα Του

(Π.Ο.Σ.) Ο Χριστός την απαρνήθηκε την μητέρα του. Αυτό φάνηκε και την ώρα που τον είχαν σταυρώνει, που είπε στην μητέρα του να είναι μαζί με τον Ιωάννη. Ιωαν. ΙΘ 26-27. «Ο Ιησούς λοιπόν ως είδεν την μητέρα και τον μαθητή παριστάμενον…….Και απ’ εκείνης της ώρας έλαβεν αυτήν ο μαθητής είς την οικία αυτού».

(Χ.Ο.) Σε αυτό το εδάφιο: Ιωαν. ΙΘ 26-27. «Ο Ιησούς λοιπόν ως είδεν την μητέρα και τον μαθητή παριστάμενον…….Και απ’ εκείνης της ώρας έλαβεν αυτήν ο μαθητής είς την οικία αυτού» ο Ιησούς όχι μόνο δεν απαρνήθηκε καθόλου την μητέρα του, αλλά μάλλον σιγούρεψε την προστασία της και την φρόντισε μάλιστα διπλά.

Οι επαγγελματίες σταυρωτές και φρουροί των σταυρωθέντων, συνήθως κακοποιούσαν και τους συγγενείς των σταυρωθέντων. Αν λοιπόν άκουγαν ότι η Θεοτόκος ήταν Μητέρα του σταυρωθέντα Ιησού, θα αντιμετώπιζε την άγρια συμπεριφορά των με τον χειρότερο τρόπο.

Ο Χριστός δεν έδωσε στα αδέρφια του και στον Ιωσήφ την μητέρα του, και την έδωσε στον Ιωάννη. Για ποιο λόγο το έκανε; Εάν είχε και άλλα παιδιά η Παναγία, δεν θα έπρεπε ο Χριστός, βάσει το νόμου, να παραδώσει την μητέρα του στον μαθητή του. Θα υπήρξε μεγάλο νομικό θέμα.

Ο αυστηρός νομοθέτης Ιησούς Χριστός και Θεός, διέταξε την μητέρα του να εγκαταλείψει τον άνδρα της και τα παιδιά της και να προσκολληθεί σε ένα μαθητή; Για να χωρίζει ανδρόγυνα ήρθε ο Χριστός στη γή; Αυτό τον τρόπο αντιμετώπισης τών υποθέσων μας άφησε, για να τον μιμηθούμε; Μήπως ήρθε στη γή να σταυρωθεί για να καταργήσει τον νόμο;

Για φανταστείτε, λίγο, εκείνη την στιγμή της σταύρωσης.
Ο Ιησούς είναι πάνω στον Σταυρό. Ο πόνος του, είναι οξύς και απροσμέτρητος. Το αίμα του τρέχει. Μέσα στο «καμίνι» του πόνου και κάτω από το ασήκωτο βάρος των αμαρτιών μας, ο Χριστός δείχνει την στοργή του προς την μητέρα του και της λέει: «Γύναι ίδε ο υιός σου». Το ίδιο στοργικά μιλάει και στον αγαπημένο Του μαθητή λέει: Ιωάννη, ιδού η Μήτηρ σου».

Πάνω από τον Σταυρό, του μαρτυρίου, τους βλέπει και τους ευσπλαχνίζεται. Σκέπτεται την μητέρα Του, που θα γύριζε σπίτι μόνη και μέσα στον πόνο της. Σκέπτεται ακόμη και τον μαθητή του, που δεν θάχει πιά που να ακουμπήσει στοργικά το στήθος της καρδιάς του. Εκείνη την ώρα, η ενσάρκωση της αγάπης και της συμπόνοιας, συμπληρώνει αυτό το κενό.
Είναι δυνατόν, να απαρνήθηκε ο Χριστός την μητέρα Του;

Διαβάστε κι ένα άλλο εδάδιο εδώ: Φιλήμονα 10. «Σέ παρακαλώ υπέρ του τέκνου μου, τον οποίον εγέννησα εν τοίς δεσμοίς μου, υπέρ του Ονήσιμου».
Εγέννησε ο Απόστολος Παύλος τον Ονήσιμο; Όχι βέβαια. Ο Απόστολος Παύλος ήταν άγαμος, αλλά είχε πάρα πολλά πνευματικά παιδιά. Το ίδιο συμβαίνει και με την Παναγία. Γέννησε μόνον τον Χριστό, πνευματικά παιδιά έχει όμως όλα τα τέκνα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Διαβάστε και αυτό το εδάφιο: Γεν. ΚΘ΄15. «
Ο Λάβαν και ο Ιακώβ δεν είναι αδέλφια. όμως ο Λάβα ονομάζει τον Ιακώβ αδελφό του. Ο Λάβαν είναι θείος και ο Ιακώβ ανηψιός. Επίσης:

Διαβάστε: Γεν. ΙΘ΄7. «είπε δε προς αυτούς (ο Λώτ προς τους Σοδομίτες). μηδαμώς αδελφοί, μη πονηρεύεστε».

Διαβάστε: Εξόδου Β΄11. «…Αιγύπτιον τύπτοντα τινα Εβραίον των εαυτού αδελφών των υιών Ισραήλ».

Διαβάστε: Δευτερον. ΙΖ΄ 15 «…εκ των αδελφών σου καταστήσεις επί σεαυτόν άρχοντα».

Διαβάστε αυτό το εδάφιο το άκρως αποκαλυπτικό, για τον Χριστό, αν πιστεύετε στις προφητείες: Παροιμίες Δ΄ 3. «Διότι και εγώ εστάθην υιός του πατρός μου αγαπητός και μονογενής ενώπιον της μητρός μου».
Ο Χριστός αποδεικνύεται μονογενής και στον ουρανό και στη γή!

(Π.Ο.Σ.) Η προφητεία αυτή αναφέρεται στον Σολομώντα και όχι στον Χριστό.

(Χ.Ο.) Η προφητεία αυτή αναφέρεται στον Χριστό και όχι στον Σολομώντα.
Ο Σολομών, είχε άλλα τρία αδέρφια την Σαμαά και Σωβάβ και τον Νάθαν, όλα παιδιά της Βήθ-Σαβεέ, κόρη του Αμμιήλ: Α΄ Χρον Γ΄ 5. «Ούτοι δε εγεννήθησαν είς αυτόν εν Ιερουσαλήμ ………..θυγατρός του ….».

Ο Ιησούς Χριστός ώς Υιός Θεού, είναι μονογενής Υιός του Θεού Πατρός και ώς Υιός ανθρώπου, είναι πάλι μονογενής, υιός της Παρθένου.

Η Παναγία υπήρχε στο πάνσοφο σχέδιο του Θεού

Μόνον τρία ιερά πρόσωπα - από όλη την ανθρωπότητα - έχουν προϊστορία και τα πρόσωπα αυτά είναι:
• Ο Υιός Θεού και Υιός ανθρώπου, ο Ιησούς Χριστός, ο Σωτήρας του κόσμου.
• Η Μητέρα του Χριστού, Παναγία και
• Ο Βαπτιστής του Μεσσία, ο Ιωάννης ο Πρόδρομος.

Η Παναγία και ο Ιωάννης ο Πρόδρομος οφείλουν αποκλειστικώς την προϊστορία τους στον Μεσσία. Ο Θεός - μετά την πτώση των πρωτοπλάστων και μετά τις τιμωρίες, που τους επέβαλε - στράφηκε στον σατανά και του είπε: Γένεσις Γ΄ 15. «Και έχθραν θέλω στήσει…..και ανάμεσον του σπέρματος σου και του σπέρματος αυτής. …..κεντήσει την πτέρναν αυτού».

Με αυτό τον λόγο, ο Θεός φανέρωσε το σχέδιό του για να σώσει τον πεσμένο στην αμαρτία άνθρωπο. Μέσα σε αυτά τα λόγια όμως φαίνονται καθαρά δύο πρόσωπα. Ο ενανθρωπίσας Υιός και Λόγος του Θεού, ο Ιησούς Χριστός και ή μητέρα του ενανθρωπίσαντος Υιού και Λόγου του Θεού, η Παναγία.

Βλέπουμε το ιερό πρόσωπο της Παναγίας να προβάλλει αμέσως μετά την πτώση των πρωτοπλάστων μέσα στον Παράδεισο. Σπέρμα γυναικός θα συντρίψει την κεφαλή του σατανά.
Η γυναίκα δεν έχει σπέρμα. Μόνον τίκτει-γεννάει. Γιατί λέει «του σπέρματος αυτής»; Διότι επεμβαίνει εδώ το Πνεύμα το Άγιον.

Μέσα στην άγνοια του κόσμου και μέσα στα βάθη των αιώνων φαίνεται δακτυλοδεικτούμενη η Παρθένος, όχι μια οποιαδήποτε παρθένος από τις πολλές, αλλά Ή ΠΑΡΘΕΝΟΣ, η μοναδική Παρθένος η διαλεγμένη και ξεχωρισμένη από όλες τις παρθένες του κόσμου, όλων των εποχών για να γεννήσει τον Υιό του Θεού, τον Μεσσία, τον Σωτήρα του κόσμου.

Η Παναγία είναι η Μοναδική γυναίκα στην Ιστορία της ανθρωπότητας για την οποίαν ήταν γνωστά από τους Προφήτες, ο βίος, η καταγωγή της και η αποστολή της, αιώνες προτού γεννηθεί!

Οκτακόσια χρόνια πρίν, ο Προφήτης Ησαϊας προφήτεψε για τον ερχομό του Μεσσία. Διαβάστε: Ησαϊα Ζ΄ 14. «Δια τούτο ο Κύριος αυτός……ιδού η παρθένος …….το όνομα Εμμανουήλ».

Προβλέπει ότι θα γεννηθεί από Παρθένο ο Μεσσίας. Άν η Παναγία δεν ήταν Αειπάρθενος, τότε δεν θα ήταν η μοναδική Παρθένος, αλλά θα ήταν άλλες παρθένες ανώτερες, όπως ή Αγία Βαρβάρα, η ή Αγία Παρασκευή, που ήταν παρθενομάρτυρες.
Αυτή η ξεχωριστή και ευλογημένη - από το Θεό – Παρθένος, δεν αξίζει να τιμάται και από τους ανθρώπους; Μήπως ήταν ανάξιος ο Ιεχωβά να βρεί το αγιώτατο σώμα, την αγιώτατη παρθένο στην γή;

Η Παναγία, είναι η πιο ευλογημένη γυναίκα της γής

(Χ.Ο.) Για να δούμε τι λέει η Καινή Διαθήκη για την Παναγία:
Λουκ. Α΄ 28. «Και εισελθών ο άγγελος προς αυτήν είπε: Χαίρε, κεχαριτωμένη ο Κύριος μετά σού. ευλογημένη σύ εν γυναιξί».
Η γυναίκα πού είναι ευλογημένη από τον Θεό, είναι σωστό να περιφρονείται και να την αποκαλείτε χλευαστικά Μαρία;

Την γειτόνισσα την λέτε κυρία Μαρία και την μητέρα του Κυρίου: Λουκ. Α΄41-43. «Και εγένετο ως ήκουσεν….και πόθεν μοι τούτο ίνα έλθη η μήτηρ του Κυρίου μου προς μέ», την αποκαλείτε περιφρονητικά Μαρία;


Η ταπεινή Παναγία προφητεύει ότι θα την μακαρίζουν όλες οι γενεές

Άς δούμε τι λέει το εδάφιο: Λουκ. Α΄ 46-48. «Και είπεν ή Μαριάμ, Μεγαλύνει η ψυχήν μου τον Κύριον,….επειδή ιδού, από το νύν θέλουσι με μακαρίζει πάσαι αι γενεαί».

Η Παναγία προφήτεψε, ότι θα την μακαρίζουν όλες οι γενεές και όντως συμβαίνει να την μακαρίζουν μόνον οι ορθόδοξοι χριστιανοί, που την μακαρίζουν εδώ και δύο χιλιάδες (2.000) χρόνια περίπου.
Η προφητεία αυτή της Παναγίας δεν πραγματοποιήθηκε, μόνον σε όλους τους αιρετικούς, που μάχονται το ιερό πρόσωπό της.

(Π.Ο.Σ.) Ναι αλλά τα είπε για τον εαυτό της από εγωϊσμό.

(Χ.Ο.) Δηλαδή ήταν εγωϊστρια η Παναγία; Θέλετε να πείτε ότι ο Τριαδικός Θεός διάλεξε μια εγωϊστρια για να φέρει σε πέρας το πάνσοφο σχέδιό του;
Διαβάζετε την Αγία Γραφή, αλλά δεν την εννοείτε. Η Παναγία λέει ότι επέβλεψε στην ταπείνωση της δούλης αυτού. Ο πάνσοφος Θεός - που ερευνά καρδιές και γνωρίζει τα πάντα - επέβλεψε όντως στην ταπείνωσή της.

Η Παναγία τιμάται σε όλη τη γή
και ιδιαίτερα στους τόπους που έκανε θαύματα

(Π.Ο.Σ.) Πόσες Παναγίες έχετε; Παναγία Σουμελά, Παναγία Τήνου, Παναγία Μεγαλόχαρη και πολλά άλλα ονόματα. Είναι δυνατόν να υπάρχουν πολλές Παναγίες;

(Χ.Ο.) Μία είναι η Παναγία, αλλά σε κάθε μέρος η Παναγία έκανε και κάποιο θαύμα και πήρε το όνομα από την περιοχή την οποία έκανε το θαύμα.

(Π.Ο.Σ.) Γιατί πάτε στην Τήνο τότε και δεν προσεύχεστε στην τοπική σας εκκλησία, αφού υπάρχει και εκεί η εικόνα της;

(Χ.Ο.) Στα Ιεροσόλυμα υπήρχαν πολλές πηγές. Δύο όμως ήταν εκείνες που έκαναν θαύματα: Η προβατική και του Σιλωάμ. Ορισμένες εικόνες έχουν αγιογραφηθεί από ευσεβείς αγιογράφους που έκαναν προσευχή και νηστεία. Είναι δυνατόν αυτές οι εικόνες να μη θαυματουργούν;
Άλλωστε σε εκείνους που γίνονται θαύματα, έχουν και πίστη. Άλλοι αγιογράφοι αγιογραφούν εικόνες μόνον για το εμπόριο.

(Π.Ο.Σ.) Γιατί δεν σας γλύτωσε η Παναγία το έτος 1.453, που έγινε η άλωση της Κωνσταντινούπολης;

(Χ.Ο.) Γιατί ο Θεός άλλες φορές βοηθούσε το Ισραήλ και άλλες φορές όχι; Όταν οι Ισραηλίτες τηρούσαν τις εντολές του Θεού τους βοηθούσε και όταν αμάρταναν τους εγκατέλειπε. Το έτος 1.453 δεν μας βοήθησε, διότι ορθόδοξοι ιερείς συλλειτούργησαν με αιρετικούς καθολικούς και απέσυρε την προστασία της η Παναγία.

(Π.Ο.Σ.) Γιατί λέτε Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς;
Δεν σας σώζει ο Θεός και ζητάτε την Παναγία να σας σώσει;

(Χ.Ο.) Όλα λάθος τα γνωρίζετε. Δεν λέμε Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς, αλλά «ταίς πρεσβίαις της Θεοτόκου Σώτερ σώσον ημάς». Η Παναγία σώζει μόνον δια των πρεσβειών της προς τον μονογενή Υιό της, λόγω της παρρησίας που έχει προς τον Υιόν της. Τώρα, αν κάποιοι άνθρωποι λένε «Παναγία σώσε μας», εννοούν πάντα φυσικά να τους σώσει μέσω των πρεσβειών της προς τον Υιόν της.

Την Παναγία την προσκυνούμε τιμητικώς

(Π.Ο.Σ.) Πρέπει να την λατρεύουμε όπως τον Θεό; Πρέπει να της κάνουμε λατρευτική προσκύνηση;

(Χ.Ο.) Δεν πρέπει να την λατρεύουμε, όπως λατρεύουμε τον Τριαδικό Θεό, διότι η λατρεία ανήκει μόνον στην Αγία Τριάδα.
Στους Αγίους γενικά κάνουμε τιμητική προσκύνηση. Στην Παναγία επιβάλλεται τιμητική προσκύνηση, αλλά τιμιωτέρα προσκύνηση από τους Αγίους. Απαγορεύεται να κάνουμε λατρευτική προσκύνηση στην Παναγία.
Άλλο η δόξα του Θεού και άλλο η δόξα της Παναγίας.

Η Παναγία πληροφορείται για τις προσευχές μας,
από το πανταχού παρών Άγιον Πνεύμα

(Π.Ο.Σ.) Είναι πανταχού παρούσα;

(Χ.Ο.) Όχι. Δεν είναι πανταχού παρούσα η Παναγία, όπως δεν είναι πανταχού παρόντες και οι Άγιοι. Για τα πάντα πληροφορούνται από το Πνεύμα το Άγιον, το οποίον είναι πανταχού παρών.

Εσείς οι οπαδοί της «εταιρείας “ΣΚΟΠΙΑ”, που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού », αντιμάχεστε την γυναίκα, την οποίαν:

• Ξεχώρισε ο ίδιος ο Θεός και
• Αγίασε το Πνεύμα το Άγιον.

Εσείς οι οπαδοί της «εταιρείας “ΣΚΟΠΙΑ”, που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού », αντιμάχεστε την γυναίκα, πού είχε και μεγάλωνε στα σπλάχνα της και έφερε στον κόσμο τον Σωτήρα του κόσμου Ιησού Χριστό.

Η Παναγία είναι Μητέρα του Θεού
και της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης

Άς διαβάσουν οι σανανοφωστήρες σας, που δεν τιμούν την μητέρα του Ιησού Χριστού ως Θεοτόκο τι λέει το εδάφιο στο: Λουκ. Α΄41-43. «Και εγένετο ως ήκουσεν η Ελισάβετ τον ασπασμόν της Μαρίας, εσκίρτησε το βρέφος εν τη κοιλία αυτής. και επλήσθη Πνεύματος Αγίου η Ελισάβετ και ανεφώνησε φωνή μεγάλη και είπεν. ευλογημένη σύ έν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου. και πόθεν μοι τούτο ίνα έλθη η μήτηρ του Κυρίου μου προς μέ»;

Η Παναγία είναι:
• ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ από τον Θεό.
• ΑΓΙΑΣΜΕΝΗ από το Πνεύμα το Άγιο.
• ΘΕΟΤΟΚΟΣ διότι γέννησε τον Κύριον ημών Ιησού Χριστό.
• ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΣ και
• ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑ όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών

Οι Μουσουλμάνοι, την ευλαβούνται περισσότερο από εσάς και γι’ αυτό δέχονται και τα θαύματά της!
«Άξιον Εστίν»

(Χ.Ο.) Εμείς οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι τιμούμε την Παναγία μας και ψάλλομεν το «Άξιον Εστιν» τον αρχαγγελοσύνθετο, γλυκύτατο και ερασμιώτερο Θεομητοροπρεπή αυτόν ύμνο:

«Άξιον εστίν ως αληθώς μακαρίζειν σε την Θεοτόκο, την αειμακάριστον και παναμώμητον και μητέρα του Θεού ημών, την τιμιωτέρα των Χερουβείμ και ενδοξωτέραν ασυγκρίτως των Σεραφείμ την αδιαφθόρως Θεόν Λόγον τεκούσαν την όντως Θεοτόκον Σε μεγαλύνομεν».

Το ιστορικό του «Άξιον Εστίν»

Υπάρχει το ιστορικό αυτό, του πώς και γιατί ψάλλεται το «Άξιον Εστιν» από όλους τους Ορθοδόξους. Η Ορθόδοξος Εκκλησία τιμάει την Κυρία ημών Θεοτόκο και αισθάνομαι υποχρεωμένος να σας το αναφέρω.

Στο Άγιον όρος, στην Σκήτη του Πρωτάτου, που βρίσκεται στις Καρυές στην τοποθεσία της ιεράς Μονής του Παντοκράτορος, είναι ένας μεγάλος λάκκος, ο οποίος έχει εκεί διάφορα κελλιά. Μέσα σε ένα λοιπόν από αυτά τα κελλιά, που τιμάται και έχει δοθεί το όνομα της Κυρίας Θεοτόκου της Κοίμησης, ζούσε ένας ενάρετος γέρος ιερομόναχος μαζί με κάποιον μαθητή του. Επειδή ήταν συνήθεια να γίνεται αγρυπνία κάθε Κυριακή στην Σκήτη του Πρωτάτου το απόγευμα ενός Σαββάτου, την 11ην Ιουνίου κάποιου έτους, (δεν το γνωρίζω) θέλοντας να πάει ο ενάρετος αυτός γέροντας στην αγρυπνία αυτή, λέει στον μαθητή του:

-Παιδί μου εγώ βέβαια πάω για να ακούσω την αγρυπνία, όπως συνήθως.
Εσύ μείνε στο κελλί και όπως μπορείς διάβασε την ακολουθία σου.
Λέγοντας αυτά ο γέρων ιερομόναχος έφυγε.

Κάποια στιγμή προς το βράδυ κτυπάει κάποιος την πόρτα του κελλιού που ήταν ο μαθητής μόνος του, την ανοίγει ο μαθητής και βλέπει έναν ξένο μοναχό, άγνωστον σε εκείνον ο οποίος αφού μπήκε στο κελλί φιλοξενήθηκε και έμεινε το βράδυ εκεί. Την ώρα του Όρθρου σηκώθηκαν και οι δύο και έψαλλαν την Ακολουθία. Όταν όμως έφτασαν στον να ψάλλουν «Την τιμωτέραν των χερουβείμ……..… ….Σε μεγαλύνομεν»:

• Ο μεν μαθητής του γέροντα έψαλλε κανονικά και ξεκίνησε με το: «Την Τιμιωτέραν των Χερουβείμ…….Σε μεγαλύνομεν» τον παλαιό ύμνο του Αγίου Κοσμά, του ποιητή.

• Ο δε ξένος μοναχός κάνοντας άλλην αρχή του ύμνου, έψαλλε: «Άξιον εστίν ως αληθώς μακαρίζειν σε την Θεοτόκο, την αειμακάριστον και παναμώμητον και μητέρα του Θεού ημών», και μετά συνέχισε με το «την τιμιωτέρα των Χερουβείμ και ενδοξωτέραν ασυγκρίτως των Σεραφείμ την αδιαφθόρως Θεόν Λόγον τεκούσαν την όντως Θεοτόκον Σε μεγαλύνομεν».

Μόλις άκουσε αυτά τα πρώτα ψαλλόμενα λόγια ο μαθητής-μοναχός θαύμασε και λέει στον ξένο μοναχό:
-Εμείς ψάλλομεν μόνον το «Την Τιμιωτέραν των Χερουβείμ…….Σε μεγαλύνομεν», το δε «Άξιον εστιν ως αληθώς μακαρίζειν σε την Θεοτόκο, την αειμακάριστον και παναμώμητον και μητέρα του Θεού ημών» δεν το έχουμε ακούσει ποτέ να ψάλλεται, ούτε εμείς, ούτε και αυτοί που ήταν πρίν από εμάς. Σε παρακαλώ, του λέει ο μαθητής-μοναχός γράψτον μου και εμένα αυτόν τον ύμνον για να τον ψάλλω και εγώ στην Θεοτόκο.
-Φέρε μου μελάνι και χαρτί για να τον γράψω, του λέει ο ξένος μοναχός.

Ο μαθητής-μοναχός του λέει:
-Δυστυχώς, δεν έχω μελάνι και χαρτί για να το γράψεις.
-Φέρε μου τότε μία πλάκα, του λέει ο ξένος μοναχός.
Πηγαίνει και φέρνει μία πλάκα στον ξένο μοναχό ο μαθητής-μοναχός και μόλις την πήρε στα χέρια του ο ξένος μοναχός έγραψε πάνω σε αυτή με το δάχτυλό του τον ύμνον, «Άξιον εστιν» και σαν από θαύμα χαράχθηκαν τόσο βαθειά πάνω στην πέτρα οι λέξεις σαν να τα έγραφε πάνω σε απαλό πηλό.
(Στην Παλαιά Διαθήκη και ο Θεός έδωσε τις δέκα εντολές γραμμένες με το δάχτυλό Του πάνω σε δύο λίθινες πλάκες)
Μετά λέει στον μαθητή μοναχό:
-Από σήμερα και πέρα, έτσι να ψάλλετε και εσείς και όλοι οι ορθόδοξοι τον ύμνον αυτόν προς την Θεοτόκο.
Μόλις είπε αυτά εξαφανίστηκε. Ήταν άγγελος, απεσταλμένος από τον Θεό, για να αποκαλύψει τον αγγελικόν ύμνον που ήταν πρεπωδέστατος να ψάλλεται προς την Θεοτόκον. Αργότερα, είπαν όλοι ότι ήταν ο ευαγγελιστής Αρχάγγελος Γαβριήλ, ο ένθεος υμνολόγος της Θεοτόκου και τροφεύς και διακονητής και χαροποιός της.

Αφού τελείωσε την αγρυπνία ο Γέροντας και γύρισε στο κελλί του, αρχίζει ο μαθητής-μοναχός να ψάλλει το «Άξιον έστι», όπως του παράγγειλε ο άγγελος και του δείχνει παράληλα την πλάκα με τα αγγελόγραφα γράμματα. Μόλις τα άκουσε όλα αυτά ο ενάρετος γέροντας έμεινε εκστατικός από το θαύμα που έγινε. Πήραν και οι δύο μοναχοί την πλάκα και πήγαν στον Πρώτον του Αγίου όρους και την έδειξαν στους υπόλοιπους μοναχούς διηγούμενοι σε εκείνους όλα τα γεγονότα. Όλοι μαζί δόξασαν τον Θεό και ευχαρίστησαν την Κυρίαν ημών Θεοτόκον για το θαύμα αυτά και αμέσως έστειλαν στην Κωνσταντινούπολη, στον Πατριάρχη και τον Βασιλιά, την πλάκα με τα αγγελόγραφα γράμματα και μία επιστολή με όλο το ιστορικό.

Από τότε και ύστερα ο ύμνος διαδόθηκε σε όλη την Οικουμένη για να ψάλλεται στην Θεομήτορα από όλους τους Ορθοδόξους, η δε αγία εικόνα της Θεοτόκου, που βρισκόταν στην εκκλησία του κελλιού εκείνου, που έγινε το θαύμα, μεταφέρθηκε από τους Πατέρες του Αγίου Όρους στην εκκλησία του Πρωτάτου που βρίσκεται ακόμη και σήμερα, ενθρονισμένη, μέσα στο Άγιον Βήμα, επειδή και μπροστά στην εικόνα αυτή εψάλλει πρώτα ο ύμνος αυτός. Το κελλί εκείνο ονομάστηκε από όλους «Άξιον έστι» και ο μεγάλος λάκκος στον οποίο βρίσκεται το κελλί ονομάζεται «Άδειν, ό εστί ψάλλειν», διότι σ’ αυτόν τον πρώτον εψάλλει ο αρχαγγελοσύνθετος γλυκύτατος και ερασμιώτερος Θεομητοροπρεπής αυτός ύμνος.

Ακόμη και τα μικρά παιδιά γνωρίζουν και ψάλλουν αυτόν τον πρεπωδέστατον προς την Θεοτόκον αγγελικόν ύμνον.

Εμείς οι Ορθόδοξοι τιμούμε την Παναγία μας και ψάλλομεν τους Χαιρετισμούς της και την ονομάζουμε Θεοτόκο, Αειπάρθενο, Άσπιλη, Αμόλυντη, Επουράνιο κλίμακα δια της οποίας κατέβη ο Θεός, Γέφυρα που μεταφέρει τους ανθρώπους προς τον ουρανό, Μητέρα του Φωτός, Μητέρα του Αμνού, Μητέρα του Αρχιποιμένα και πολλά άλλα κοσμητικά λόγια.