Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Η Αποκάλυψη των Ψευδοπροφητών της εταιρείας «ΣΚΟΠΙΑ» Γ ΜΕΡΟΣ

Περί του Τριαδικού Θεού

(Π.Ο.Σ.) Εσείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πιστεύετε σε Τριαδικό Θεό, δηλαδή πιστεύετε τρείς (3) Θεούς, πιστεύετε σε τρικέφαλο θηρίο. Είναι αντιγραφική διδασκαλία που όχι μόνο δεν στηρίζεται πουθενά, αλλά καταπολεμάται και από τις Γραφές, από την Γένεση μέχρι και την Αποκάλυψη. Η διδασκαλία περί της Τριάδας είναι ένα από τα σκοτεινά μυστήρια μέσα από τα οποία ο Σατανάς προσπαθεί να σκοτίσει τον Λόγο του Θεού και να σας πλανέψει.

(Χ.Ο.) Ούτε πιστεύουμε, ούτε πιστέψαμε ποτέ σε τρείς Θεούς, διότι θα ήμασταν πολυθεϊστές και δεν πιστεύουμε σε τρικέφαλα θηρία, που λέτε εσείς.
Αυτό που πιστεύουμε είναι ότι ο Θεός είναι Ένας στην ουσία και τριαδικός στις υποστάσεις. Δηλαδή είναι τρία πρόσωπα, ίσα μεταξύ τους, έχουν την ίδια ουσία, έχουν την ίδια δύναμη, έχουν πλήρη αρμονία μεταξύ τους και το κάθε πρόσωπο είναι τέλειος και αληθινός Θεός.

Το δόγμα για την Αγία Τριάδα είναι από τα κορυφαία και αβυσσώδη μυστήρια του Θεού, στα οποία αδυνατεί να προσεγγίσει ο ανθρώπινος νούς, λόγω σύμφυτης αδυναμίας. Τα «φτερά» του ανθρώπου είναι πολύ μικρά για να πετάξουν προς το υπερβατικό και το ακατάληπτο.
Η μία ουσία του Θεού είναι αδιάγνωστη, αόρατη («Θεόν ουδείς εώρακε) πώποτε», ακατάληπτη και πληρούται ισομερώς και στα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδας. Τα θεία πρόσωπα είναι ίδια.
Άρα δεν έχουμε τρείς θεούς, αλλά μόνον Έναν Θεό.


Περί των υποστατικών ιδιωμάτων
της Αγίας Τριάδας

Τα υποστατικά ιδιώματα των Προσώπων της Αγίας Τριάδας είναι:

Για τον Πατέρα, είναι το αγέννητο και το άναρχο.
Ο Πατέρας δεν έχει πηγή προέλευσης, δεν γεννιέται από κανέναν, είναι αυθύπαρκτος, παρέχοντας την δική του θεότητα στα δύο άλλα πρόσωπα της Αγίας Τριάδας.

Για τον Υιό, είναι η γέννηση.
Ο Υιός γεννιέται από τον Πατέρα αϊδίως. Είναι μεν άχρονος με την χρονική έννοια του επιθέτου, όχι όμως και με την έννοιαν της προελεύσεως, καθόσον την θεότητά του την δέχεται από τον Πατέρα. Επειδή γεννιέται δεν σημαίνει ότι είναι μεταγενέστερος και κατώτερος από τον Πατέρα.
(Δεν είναι απόλυτο το παράδειγμα που θα δώσω, αλλά προσέξτε το. Έχουμε μια φυσική πηγή νερού στο βουνό και γεμίζουμε μία κανάτα με νερό και την βάζουμε σε ένα ποτήρι. Το νερό προυπήρχε. Δεν άλλαξε η ουσία του ούτε η χρονική ύπαρξή του, επειδή το βάλαμε αργότερα στην κανάτα και το ποτήρι).

Για το Άγιον Πνεύμα, είναι η εκπόρευση.
Άλλο γέννηση και άλλο εκπόρευση. Διαφέρουν μεταξύ τους, αλλά δεν είμαστε ικανοί να γνωρίζουμε την φύση αυτής της διαφοράς. Επειδή εκπορεύεται από τον Πατέρα, δεν είναι κατώτερό Του.

Η ύπαρξη του Τριαδικού Θεού είναι μέγα και ακατάληπτο μυστήριο

Διαβάστε εδώ: Α΄ Τιμοθ. Γ΄ 16. «Και αναντιρρήτως το μυστήριον της ευσεβείας είναι μέγα. Ο Θεός εφανερώθη εν σαρκί…».
Δεν ερμηνεύεται με την λογική. Μόνο πιστεύεται. Είναι μυστήριο.

(Π.Ο.Σ.) Δείξτε μου την λέξη «Τριάδα» μέσα στην Αγία Γραφή.

(Χ.Ο.) Δεν υπάρχει η λέξη «Τριάδα» στην Αγία Γραφή, όπως δεν υπάρχει γραμμένη και η φράση «ο Θεός είναι Άναρχος», αν και ο Θεός είναι Άναρχος.
Είναι άναρχος ο Θεός και ας μην υπάρχει η λέξη άναρχος. Μπορεί να μην πάρχει η λέξη τριάδα, αλλά υπάρχει η πραγματικότητα της Τριάδας.
Η Αγία Γραφή λέει: Ματθ. ΚΗ΄ 19. «Πορευθέντες μαθητεύσατε….».
Πείτε μου κάτι. Ο άγγελος είναι αθάνατος;

(Π.Ο.Σ.) Ναι είναι.

(Χ.Ο.) Μπορείτε να μου το δείξετε πού το γράφει, μέσα στην Αγία Γραφή, ότι είναι αθάνατος;

(Π.Ο.Σ.) Δεν αναγράφεται πουθενά στην Αγία Γραφή, ότι ο άγγελος είναι αθάνατος.

(Χ.Ο.) Όμως ο άγγελος, είναι αθάνατος και ας μη το γράφει η Αγία Γραφή ότι είναι αθάνατος. Η Αγία Τριάδα λοιπόν έχει μόνον μία Πηγή. Τον Πατέρα. Ο Πατέρας, από τον οποίο ανάρχως γεννιέται ο Υιός και ανάρχως εκπορεύεται το Άγιον Πνεύμα. Τα τρία Πρόσωπα της Αγίας Τριάδας έχουν απόλυτη και ειρηνική συνεργασία, διότι δημιουργούν μαζί, ευλογούν μαζί και συμμαρτυρούν στον ουρανό και στη γή μαζί. Τα τρία Πρόσωπα της Αγίας Τριάδας:

• Έχουν απόλυτη συνεργασία δημιουργίας:
o Διαβάστε: Γεν. Α΄ 26. «Και είπεν ο Θεός… Άς κάμωμεν…..»
o Διαβάστε: Γεν. Γ΄ 22. «Και είπεν ο Θεός….Ιδού γέγονεν ως είς εξ ημών»
• Έχουν απόλυτη συμφωνία για τις αποφάσεις τους:
o Διαβάστε: Γεν. ΙΑ΄ 7. «καταβάντες συγχέωμεν εκεί την γλώσσαν αυτών…»
• Ευλογούν μαζί:
o Διαβάστε: Ματθ. ΚΗ΄ 19. «Πορευθέντες μαθητεύσατε….».
• Συμμαρτυρούν στον ουρανό:
o Διαβάστε: Α΄Ιωάν. Ε΄ 7. «Τρείς είναι οι συμμαρτυρούντες…..»
• Συμμαρτυρούν και στη γή
o Διαβάστε: Ματθ. Γ΄ 16-17. «και βαπτισθείς ο Ιησούς….»


Ο Θεός είναι παραπάνω από ένα Πρόσωπα

Διαβάστε παρακαλώ: Γένεση. Α΄ 26-27. «Και είπεν ο Θεός….Και εποίησεν ο Θεός….άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς».
Αμέσως και από την αρχή μας αποκαλύπτει ο λόγος του Θεού ένα μυστήριο.
-Και είπεν, λέγει ο Θεός μιλάει στον ενικό.
-Άς κάμωμεν, μιλάει στον πληθυντικό.
Δεν λέει άς κάμω και συνεχίζει στον πληθυντικό.
Και στο τέλος λέει:
-Και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπο κατ’ εικόνα εαυτού, κατ’ εικόνα Θεού, εποίησεν αυτόν. Πάλι εδώ μιλάει στον ενικό. Λέει την λέξη «ο Θεός».
Άρα είναι περισσότερα από ένα πρόσωπα.

(Π.Ο.Σ.) Όταν, ο Θεός, μιλούσε στον πληθυντικό μιλούσε στους αγγέλους.

(Χ.Ο.) Γιατί; Μήπως ο άνθρωπος έγινε κατ’ εικόνα και ομοίωση αγγέλων; Ασφαλώς όχι, διότι η Αγία Γραφή λέει: «Και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον κατ’ εικόνα εαυτού, κατ’ εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν». Κατ’ εικόνα Θεού έγινε ο άνθρωπος και όχι κατ’ εικόνα των κτισμάτων.

(Π.Ο.Σ.) Ίσως ο Θεός να απευθυνόταν στον Υιόν του. Διότι ο Υιός υπήρχε πρό της ενανθρωπήσεώς του. Όχι βέβαια ίσος με τον Θεό πατέρα, όπως τον πιστεύετε εσείς οι Ορθόδοξοι.

(Χ.Ο.) Προσέξτε καλά. Ο άνθρωπος δεν έγινε μόνον κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του πατέρα δηλαδή του ενός προσώπου, αλλά «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση ημών». Δηλαδή και των άλλων προσώπων.
Και στο τέλος δεν λέει ότι ο άνθρωπος έγινε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση ημών, αλλά λέει «κατ’ εικόνα εαυτού, κατ’ εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν».

Τι μας φανερώνει ο λόγος του Θεού εδώ; Μας φανερώνει ότι όσα πρόσωπα έλαβαν μέρος στην δημιουργία του ανθρώπου είχαν την ίδια εικόνα και ήταν ένας Θεός.

Προσέξτε και το εδάφιο: Γενεσ. Γ΄22. «Και είπε Κύριος ο Θεός, ιδού, έγινεν ο Αδάμ ως είς εξ ημών εις το γινώσκειν το καλόν και το κακόν». Το «ως είς εξ ημών» δηλώνει κατηγορηματικά, ότι ο Θεός είναι περισσότερα από ένα πρόσωπα.

Επίσης προσέξτε το εδάφιο: Γενεσ. ΙΑ΄ 7. «Έλθετε, άς καταβώμεν, και άς συγχύσωμεν εκεί την γλώσσα αυτών, δια να μη εννοή ο είς του άλλου την γλώσσαν».
Εδώ μιλάει ο Θεός στον πληθυντικό και λέει «ελάτε», που σημαίνει ότι μιλάει σε περισσότερα από ένα πρόσωπα.





Τα δύο από τα τρία Πρόσωπα της Αγίας Τριάδος

Διαβάστε εδώ: Γενεσ. ΙΘ΄18-24. «Και είπεν ο Λώτ προς αυτούς. Μη παρακαλώ Κύριε….Και εβρεξεν ο Κύριος …..θείον και πύρ παρά Κυρίου εκ του ουρανού».

Και είπεν ο Λώτ προς αυτούς. Μη παρακαλώ Κύριε. Παράδοξα πράγματα. Μιλάει πότε στον πληθυντικό για να δείξει ότι είναι δύο πρόσωπα και πότε στον ενικό για να δείξει, ότι ο Θεός είναι ένας.

Επίσης λέει «έβρεξε πύρ και θείον ο Κύριος παρά Κυρίου» δηλαδή ο Θεός παρά του Θεού εξ ουρανού. Ο Γιαχβέ από τον Γιαχβέ εξ ουρανού. Εδώ δείχνει δύο πρόσωπα της Αγίας Τριάδος

Άλλο εδάφιο: Αμώς Δ΄ 9-11. «Σας επάταξα με ανεμοφθορίαν και ερυσίβην. το πλήθος των κήπων σας, και των αμπελώνων σας και των συκεώνων σας, και των ελαιώνων σας, κατέφαγε η κάμπη. και δεν επέστρεψεν προς εμέ λέγει Κύριος…Σας κατέστρεψα καθώς ο Θεός κατέστρεψε……και δεν επεστρέψατε προς εμέ λέγει Κύριος».
Και εδώ δείχνει δύο πρόσωπα της Αγίας Τριάδος.

Ο Θεός είναι Τρία Πρόσωπα

Διαβάστε το εδάφιο: Γένεσ. ΙΗ΄ 1-5. «Και εφάνη εις αυτόν ο Κύριος εις τας δρύς Μαμβρή…και ιδού, τρείς…και είπεν Κύριέ μου…οι δε είπον, κάμε ούτω, καθώς είπας».
Είδε λέει ο Αβραάμ τον Κύριον, δηλαδή τον Θεόν και ιδού τρείς άνδρες. Μένει κατάπληκτος ο Αβραάμ. Είδεν τον Θεόν ο Αβραάμ και αντί να δεί ένα πρόσωπο, παραδόξως βλέπει τρείς άνδρες.

Έδραμε προς συνάντηση αυτών, τους προσκυνεί έως εδάφους και τους τρείς και απευθυνόμενος προς τους τρείς άνδρες λέει: … «Κύριέ μου!!!, εάν ευρήκα χάριν είς τους οφθαλμούς σου».

Μιλάει ο Αβραάμ πότε στον ενικό για να δείξει έναν Θεόν και πότε στον πληθυντικό, για να δείξει τρία πρόσωπα. Και πότε λέει τον δούλο σου για να δείξει έναν Θεόν, πότε τον δούλον σας, για να δείξει τρία πρόσωπα.

(Π.Ο.Σ.) Μόνον ο ένας ήταν ο Θεός, οι άλλοι δύο ήταν άγγελοι!

(Χ.Ο.) Αποκλείεται για τρείς λόγους:

1. Προσκύνησε και τους τρείς, έως εδάφους.

2. Είπε ο Αβραάμ, ότι γι’ αυτό επεράσατε από τον δούλον σας. Μήπως οι άνθρωποι είναι δούλοι των αγγέλων; όχι βέβαια, διότι ο άνθρωπος σύμφωνα με το εδάφιο Αποκ. ΙΘ΄10, είναι συνδούλος των Αγγέλων.

3. Και οι τρείς απήντησαν ταυτοχρόνως, «κάμε ούτως καθώς είπας». Όταν μιλάει ο Θεός, απαγορεύεται να μιλάνε τα κτίσματα.

Διαβάστε κι εδώ: Ησαϊας ΣΤ΄ 3. «Και εκέγραγεν έτερος προς τον έτερον και έλεγον. άγιος, άγιος, άγιος Κύριος Σαβαώθ, πλήρης πάσα η γή της δόξης αυτού».

Εδώ αναφέρεται τρείς φορές το επίθετο άγιος, άγιος, άγιος και μια φορά το ουσιαστικό Κύριος Σαβαώθ, που φανερώνει τον Τριαδικό Θεό.

Άλλο εδάφιο: Ψαλμ. ΡΙ΄ 1-5. «Είπεν ο Κύριος προς τον Κύριόν μου, κάθου εκ δεξιών μου, εωσού θέσω τους εχθρούς σου υποπόδιον των ποδών σου…. Ο Κύριος ο εκ δεξιών σου, θέλει συντρίψει βασιλείς εν τη ημέρα της οργής αυτού». Στα δεξιά του Θεού πατρός κάθεται ένας Κύριος, ο Υιός και στα δεξιά του Υιού κάθεται άλλος Κύριος, το Άγιον Πνεύμα, «Ο Κύριος ο εκ δεξιών σου». Ιδού λοιπόν η Αγία Τριάδα.

Σε αντίθεση προς την Παλαιά Διαθήκη, όπου το δόγμα του Τριαδικού Θεού υπάρχει αμυδρά, στην Καινή Διαθήκη αυτό μαρτυρείται πλουσιότερα και σαφέστερα. Βλέπουμε σε μερικά εδάφια να γίνεται σαφής λόγος για την τριαδικότητα του Θεού και σε μερικά εδάφια να εξαίρονται οι ενδοτριαδικές σχέσεις των Προσώπων.

Διαβάστε εδώ σας παρακαλώ: Ματθ. ΚΗ΄ 19 « Πορευθέντες λοιπόν βαπτίζετε αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος….».
Εδώ φαίνονται τα τρία πρόσωπα του Θεού και δείχνει ότι είναι ισότιμα.
Εδώ φαίνεται καθαρά το μυστήριο της Αγίας Τριάδας.

(Π.Ο.Σ.) Ναι, αλλά τα τρία πρόσωπα, δεν είναι ισότιμα μεταξύ των, ούτε όλα Θεοί.

(Χ.Ο.) Αν δεν είναι τα τρία πρόσωπα του Θεού και μάλιστα ισότιμα, τότε δεν είναι παντοδύναμος ο Ιεχωβά πατέρας (μεγάλη βλασφημία) και έχει ανάγκη ο βαπτιζόμενος να βαπτιστεί οπωσδήποτε και στο όνομα του πρώτου κτίσματος του Υιού και στο όνομα της ενεργούς δύναμης του Ιεχωβά Θεού.
Δηλαδή δεν είναι παντοδύναμος ο Ιεχωβά;

(Π.Ο.Σ.) Εμείς γνωρίζουμε ότι ο Υιός είναι το πρώτο κτίσμα.

(Χ.Ο.) Η Αγία Γραφή όμως λέει άλλα. Για διαβάστε εδώ στο: Λουκ. Ι΄ 22. «και στραφείς προς τους μαθητάς είπε. πάντα μοι παρεδόθη υπό του πατρός μου. και ουδείς επιγιγνώσκει τις εστιν ο υιός, εί μη ο πατήρ, και τις εστιν ο πατήρ, εί μη ο υιός και ώ εάν βοήλεται ο υιός αποκαλύψαι».
Λέει ότι δεν τον γνωρίζει κανείς τον Χριστό εκτός από τον Πατέρα του και τον γνωρίζετε εσείς;

Διαβάστε κι εδώ: Β΄ Κορινθ. ΙΓ΄ 13. «Η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, και η αγάπη του Θεού, και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος είη μετά πάντωνυμών. Αμήν».
Το σπουδαιότερο εδώ είναι, ότι προτάσσεται ο Υιός και έπεται ο Θεός-πατήρ.
Αν δεν ήταν ισότιμα, θα γινότανε παρεξήγηση, ως προς την τιμή.

Άλλο εδάφιο: Α΄ Πέτρου Α΄ 1-2. «……κατά πρόγνωση Θεού Πατρός, δια του αγιασμού του Πνεύματος, εις υπακοήν και ραντισμόν του αίματος του Χριστού». Εδώ φαίνονται καθαρά τρία πρόσωπα και μάλιστα το Πνεύμα προτάσσεται του Υιού.

Άλλο εδάφιο: Ιούδα 20-21. « Σείς όμως αγαπητοί ….προσευχόμενεοι εν Πνεύματι Αγίω, φυλάξατε εαυτούς εις την αγάπην του Θεού, προσμένοντες το έλεος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού».
Και εδώ φαίνονται τρία πρόσωπα, όπου προτάσσεται το Άγιον Πνεύμα.
Μιλάει μάλιστα και για το έλεος του Χριστού, όχι βέβαια το ανθρώπινο, αυτό που προσφέρει πρόσκαιρο ζωή, αλλά το έλεος, που προσφέρει ζωή αιώνιο.

Άλλο εδάφιο: Λουκά Γ΄ 22. «Και κατέβη το Πνεύμα το Άγιον….., είς σε ευηρεστήθην».
Και εδώ φαίνεται η Αγία Τριάδα. Ο Θεός πατήρ ομιλεί, ο Υιός βαπτίζεται και το Άγιο Πνεύμα κατέρχεται σε σωματική μορφή, για να δείξει ότι είναι ζωντανή προσωπική ύπαρξη και όχι αφηρημένη δύναμη

Άλλο εδάφιο: Β Θεσαλ. Γ΄ 5. «Ο δε Κύριος είθε να κατευθύνη τας καρδίας σας εις την αγάπην του Θεού, και εις την προσδοκίαν του Χριστού».
Εδώ είναι ένας Κύριος, που στέλνει τους πιστούς στον Θεό πατέρα και τον Θεό Υιό. Ποιος είναι αυτός ο Κύριος; Το Άγιον Πνεύμα δεν είναι;

Η Αγία Τριάδα ώς χορηγός χαρισμάτων

(Χ.Ο.) Διαβάστε εδώ: Α΄Κορινθ. ΙΒ΄ 4-6. «Διαιρέσεις χαρισμάτων εισί, το δε αυτό Πνεύμα. και διαιρέσεις διακονιών εισί, και ο αυτός Κύριος. και διαιρέσεις ενεργημάτων εισίν, ο δε αυτός έστι Θεός, ο ενεργών τα πάντα εν πάσιν».

Η Αγία Τριάδα, στην Εκκλησία,
τοποθετεί ποιμένες, επισκόπους και διδασκάλους

Προσέξτε το εδάφιο: Α΄Κορινθ. ΙΒ΄ 28 «Και ούς μέν έθετο ο Θεός εν τη εκκλησία πρώτον αποστόλους δεύτερον προφήτας, τρίτον διδασκάλους».
Εδώ τους τοποθετεί ο Θεός Πατήρ.

Προσέξτε και το εδάφιο: Εφεσ. Δ΄ 11-12: «Και αυτός έδωκε τους μεν αποστόλους, τους δε προφήτας, τους δε ευαγγελιστάς, τους δε ποιμένας και διδασκάλους, προς καταρτισμόν των αγίων».
Εδώ τους τοποθετεί ο Θεός Υιός.

Προσέξτε ακόμη και το εδάφιο: Πράξ. Κ΄28 «Προσέχετε ούν εαυτοίς και παντί τω ποιμνίω εν ώ υμάς το Πνεύμα το άγιον έθετο επισκόπους, ποιμάνειν την εκκλησίαν του Κυρίου και Θεού…ίδίου αυτού αίματος».
Εδώ τους τοποθετεί το Άγιον Πνεύμα.

Μήπως, επιτέλους, μπορείτε να «δείτε» τώρα την Αγία Τριάδα;


Ο Χριστός ώς άνθρωπος

Διαβάστε εδώ: Ματθ. Η΄ 20. «Και λέγει προς αυτόν ο Ιησούς. Αι αλώπεκες …….που να κλίνη την κεφαλή».

Διαβάστε και εδώ: Ματθ. ΚΔ΄ 30. «Και τότε θέλει φανή το σημείον του Υιού του ανθρώπου εν τώ ουρανώ».

Διαβάστε και εδώ: Ιωάν. Ε΄ 27. «Και εξουσίαν έδωκεν εις αυτόν να κάμνη και κρίσι, διότι είναι Υιός ανθρώπου».

Διαβάστε παρακαλώ εδώ: Ιωάν. ΙΔ΄ 28. «Ηκούσατε ότι….διότι ο πατήρ είναι μεγαλύτερός μου». Εδώ ο Χριστός μιλάει ώς άνθρωπος και λέει τον Πατέρα μεγαλύτερό του.

Ο Χριστός ώς Υιός Θεού

Διαβάστε εδώ: Ιωάν. Α΄ 33-34. «Και εγώ δεν εγνώριζον…είναι ο Υιός του Θεού». Εδώ το επιβεβαιώνει ο Ιωάννης

Διαβάστε και εδώ: Ιωάν. Θ΄ 33-35. «Ήκουσεν ο Ιησούς ότι εξέβαλον αυτόν…, Σύ πιστεύεις εις τον Υιόν του Θεού; Απεκρίθη εκείνος…..και προσεκύνησεν αυτόν». Εδώ το επιβεβαιώνει ο ίδιος ο Χριστός

Διαβάστε και εδώ: Μαρκ. ΙΔ΄ 61-62. «Ο δε εσιώπα, και δεν απεκρίθη ουδέν……..και ερχόμενον μετά των νεφελών του Ουρανού».
Εδώ το επιβεβαιώνει ο ίδιος ο Χριστός με παρρησία μπροστά στον Καϊάφα!

Σαν τον Καϊάφα εσείς οι «προβατοειδείς» οπαδοί της «εταιρείας “ΣΚΟΠΙΑ”, που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού », δεν πιστεύετε ακόμη.

Ο Χριστός ώς Υιός ανθρώπου και ως Υιός Θεού

Διαβάστε εδώ: Α΄ Κορινθ. ΙΕ΄47. «Ο πρώτος άνθρωπος είναι εκ της γής, χοϊκός. ο δεύτερος άνθρωπος εξ ουρανού ο Κύριος εξ ουρανού».
Ο Αδάμ - ο πρώτος άνθρωπος - είναι χοϊκός. Ο δεύτερος άνθρωπος, είναι ο Κύριος εξ ουρανού, δηλαδή ο Αληθινός Θεός. Οι άγγελοι δεν είναι Κύριοι.

Διαβάστε και εδώ: Κολασ. Β΄ 9. «Διότι εν αυτώ κατοικεί πάν το πλήρωμα της Θεότητος σωματικώς».
Ο Χριστός στον ουρανό, είναι με το αναστημένο σώμα του μέσα στο οποίο κατοικεί ολόκληρη η Θεία ουσία, είναι Θεάνθρωπος δηλαδή.

Διαβάστε και εδώ: Ρωμ. Θ΄ 5. «Των οποίων είναι οι πατέρες, και εκ των οποίων εγεννήθη ο Χριστός το κατά σάρκα, ο ών επί πάντων Θεός ευλογητός είς τους αιώνας. Αμήν».
Ο Χριστός - ως άνθρωπος - κατάγεται από τους πατέρες Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ, αλλά δεν είναι μόνο άνθρωπος, αλλά και ο επί πάντων Θεός ευλογητός είς τους αιώνες! Είναι ή δεν είναι ο Αληθινός Θεός;

(Π.Ο.Σ.) Ομολογώ ότι πρώτη φορά τα βλέπω αυτά και τα ακούω.

(Χ.Ο.) Λογικό είναι να τα ακούτε και τα διαβάζετε πρώτη φορά.
Εσείς, οπαδοί της «εταιρείας “ΣΚΟΠΙΑ”, που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού », είστε αφελείς και αγαθοί άνθρωποι.

Διαβάζετε πρώτα τις διαβολοφυλλάδες της Οργάνωσης του Μπρούκλιν. Αυτές κατόπιν σας παραπέμπουν σε αλοιωμένα η παραπλανητικά εδάφια της Αγίας Γραφής και έτσι βγαίνετε από την αλήθεια και δεν λαμβάνετε γνώση του Αληθινού Τριαδικού Θεού και του λόγου του Θεού.

Ο Υιός, είναι ο σκοπός το κόσμου

Διαβάστε σας παρακαλώ: Κολασ. Α΄ 16. «Επειδή δι’ αυτού εκτίσθησαν τα πάντα, τα εν τοις ουρανοίς και τα επί της γής, τα ορατά και τα αόρατα, είτε θρόνοι, είτε κυριότητες, είτε αρχαί, είτε εξουσίαι, τα πάντα δι’αυτού και δι’ αυτόν εκτίσθησαν».
Λέει ότι γεννήθηκε πρίν από κάθε κτίση, επειδή δι’ αυτού κτίστηκαν τα πάντα. Τα πάντα από τον Χριστό και για τον Χριστό!!!

Ώστε ο Υιός είναι ο σκοπός το κόσμου!!!

Βλέποντας τον Χριστό βλέπουμε τον Θεό Πατέρα

Διαβάστε: Ιωάν. ΙΔ΄ 1,8,9,10,11. «Μη ταρασσέσθω υμών η καρδία. πιστεύετε είς τον Θεόν, και είς εμέ πιστεύετε….Λέγει αυτώ Φίλιππος. Κύριε……….Λέγει αυτώ ο Ιησούς……Φίλιππε…και ο πατήρ μου εν εμοί;»

Δεν βλεπετε εσείς οι «προβατοειδεις οπαδοί της εταιρείας που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού», τα λόγια του Χριστού και κυρίως τον διάλογο μεταξύ Χριστού και Φιλίππου; Γιατί δεν θέλετε να δεχθείτε ότι αυτός που βλέπει τον Υιό βλέπει και τον Πατέρα; Γιατί δεν θέλετε να δεχτείτε ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Θεός και ο άνθρωπος;


Ο Πατήρ είναι μεγαλύτερος πάντων,
αλλά με τον Υιό είναι ισότιμος

(Χ.Ο.) Διαβάστε παρακαλώ εδώ: Ιωάν. Ι΄ 29-30. «Ο Πατήρ μου όστις μοι έδωκεν αυτά, είναι μεγαλύτερός πάντων…Εγώ και ο πατήρ έν ειμεθα». Εδώ μιλάει ως ισότιμος Θεός.

(Π.Ο.Σ.) Δείτε όμως αυτό εδώ το εδάφιο τι λέει: Α΄ Κορινθ. ΙΕ΄ 24-28. «Ύστερον θέλει είσθε το τέλος, όταν….ο Υιός θέλει υποταχθή είς τον υποτάξαντα είς αυτόν τα πάντα, δια να είναι ο Θεός τα πάντα εν πάσι».

(Χ.Ο.) Ο Χριστός ως άνθρωπος θα παραδώσει την Βασιλεία στον Πατέρα του και υποταχθεί στον Πατέρα του και θα είναι πλέον ο Τριαδικός Θεός τα πάντα εν πάσι. Ως Θεός όμως, έχει Βασιλεία χωρίς τέλος. Λουκ. Α΄ 33. «Και θέλει βασιλεύσει επί τον οίκον του Ιακώβ είς τους αιώνας, και της Βασιλείας αυτού δεν θέλει είσθαι τέλος».

Αν, η Αγία Γραφή, δεν ερμηνευτεί σωστά τα εδάφια μοιάζουν αλληλοσυγκρουόμενα. Εσείς κάνετε τα εδάφια να αλληλομάχονται.
Είναι βλασφημία να αλληλομάχονται τα εδάφια, όταν μπορούν να ερμηνευτούν σωστά και με καλή θέληση.

(Π.Ο.Σ.) Μα η Αγία Γραφή λέει, ότι ο Χριστός θα υποταχθεί στον Πατέρα του και θα είναι ο Θεός τα πάντα εν πάσι. Διαβάστε εδώ τι λέει: Ιωαν. Κ΄ 17. «Λέγει προς αυτήν ο Ιησούς, Μη μου άπτου…., και Θεόν μου και Θεόν σας».

(Χ.Ο.) Και το εδάφιο αυτό αναφέρεται στην ανθρώπινη φύση του Χριστού.
Ώς άνθρωπος, ο Χριστός, τον πατέρα του τον έχει Θεόν του, όμως ώς Θεός τον έχει μόνον πατέρα του. Δεν λέει «ανεβαίνω στον πατέρα σας», αλλά «στον πατέρα μου και πατέρα σας και Θεόν μου και Θεόν σας». Κάνει διάκριση και πρέπει να το καταλάβετε. Κάθε λέξη μέσα στην Αγία Γραφή, έχει πολύ μεγάλη σημασία, διότι ομιλεί το Πνεύμα το Άγιον.

Η Παναγία μας, τον Χριστό:
• Ώς άνθρωπο, τον έχει υιό της και
• Ώς Θεό, τον έχει Θεό της.
Πού είναι το παράδοξο;

(Χ.Ο.) Διαβάστε εδώ σας παρακαλώ: Εβρ. Β΄ 9. «Τον δε ολίγον τι παρά τους αγγέλους ηλαττωμένον Ιησούν βλέπομεν, δια το πάθημα του θανάτου με δόξαν και τιμήν εστεφανωμένον υπέρ παντός ανθρώπου δια της χάριτος του Θεού».

Εδώ συντρίβονται όλες οι πλάνες της Οργάνωσής σας. Μήπως είναι κατώτερος των αγγέλων ο Χριστός; Όχι βέβαια. Τότε γιατί λέει ότι είναι κατώτερος των αγγέλων; Όλα, όσα λέει - ότι ο πατέρας μου είναι μεγαλύτερός μου και ότι θα παραδώσει την Βασιλεία κ.λ.π. - αναφέρονται όλα στην ανθρώπινη φύση του Χριστού και δεν έχουν καμία σχέση με την Θεότητά του.

Υπάρχουν πολλά εδάφια τα οποία αναφέρονται στην Θεότητα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.Τι πιστεύετε εσείς όμως για την Θεότητα του Χριστού;
Τι λέει η Οργάνωσή σας;

(Π.Ο.Σ.) Ο Χριστός - σύμφωνα με την διδασκαλία της Αγίας Γραφής - είναι το πρώτο κτίσμα. Αυτόν έκτισε πρώτα ο Θεός και μετά δι’ αυτού έκτισε την υπόλοιπη δημιουργία. Διαβάστε παρακαλώ εδώ: Κολασ. Α΄ 15. «Όστις είναι εικών του Θεού του αοράτου, πρωτότοκος πάσης κτίσεως». Βλέπετε τι λέει η Αγία Γραφή; Είναι πρωτότοκος, δηλαδή είναι πρώτο κτίσμα. Δεν φαίνεται καθαρά ότι είναι κτίσμα;

(Χ.Ο.) Για το αν είναι διδασκαλία της Οργάνωσης ή διδασκαλία της Αγίας Γραφής, θα το δούμε ευθύς αμέσως. Για προσέξτε καλά. Δεν λέει πρωτόκτιστος εδώ, αλλά πρωτότοκος. Δηλαδή γεννήθηκε πρώτος.
Άλλο πράγμα η γέννηση και άλλο το κτίσιμο.
(π.χ. έκτισα το σπίτι μου και γέννησα τα παιδιά μου. Τα παιδιά μου είναι εκ της ουσίας μου, ενώ το σπίτι μου είναι άλλη ύλη).

Διάβασε τι λέει ο Θεός εκεί στον Ησαϊα ΜΗ΄ 10. «Ένεκεν εμού, ένεκεν εμού, θέλω κάμει τούτο. διότι πώς ήθελε μολυνθή το όνομά μου; Ναι δεν θέλω δώσει την δόξαν μου είς άλλον».
Εδώ φαίνεται, ότι δεν είναι ποτέ δυνατόν ο Θεός να έδωσε ή να πρόκειται να δώσει την δόξα Του σε ένα κτίσμα. Ο Θεός δεν ψεύδεται ποτέ.

(Π.Ο.Σ.) Διαβάστε σας παρακαλώ ένα άλλο εδάφιο: Αποκ. Γ΄ 14. «Και προς τον άγγελον της Εκκλησίας των Λαοδικαίων γράψον, ταύτα λέγει ο Αμήν, ο μάρτυς ο πιστός και αληθινός, η αρχή πάσης κτίσεως του Θεού».
Έχει αρχή ο Χριστός. Άρα είναι κτίσμα.

(Χ.Ο.) Η αρχή της κτίσεως του Θεού που αναφέρεται εδώ έχει δύο έννοιες:

Ο Χριστός είναι η δημιουργική αρχή

Διαβάστε: Ιωαν. Α΄3. «Πάντα δι αυτού έγιναν. και χωρίς αυτόν δεν έγινε ουδέ έν το οποίον έγινεν». Τα πάντα έγιναν δια του Υιού. Είναι ο Δημιουργός.
Είναι ο Αρχιτέκτων. Η λέξη αρχιτέκτων δεν σημαίνει ότι ο αρχιτέκτων είναι και αυτός όμοιος με το έργο που κατασκευάζει, αλλά αυτός ο οποίος δίδει αρχή και επιβλέπει το έργο.

Ο Χριστός είναι η κυβερνητική αρχή

Διαβάστε: Εβρ. Α΄ 3. «Όστις, ών απαύγασμα της δόξης και χαρακτήρ της υποστάσεως αυτού, και βαστάζων τα πάντα με τον λόγον της δυνάμεως αυτού». Ο Υιός κυβερνάει τα σύμπαντα με το Θείο του πρόσταγμα.
Είναι ο Κυβερνήτης.

Ο Χριστός είναι Θεός

(Π.Ο.Σ.) Ο Υιός είναι ποτέ δυνατόν, να είναι ίσος με τον Θεό Πατέρα;

(Χ.Ο.) Διαβάστε: Ρωμ. Θ΄ 5. «Των οποίων είναι οι Πατέρες, και εκ των οποίων εγεννήθη ο Χριστός το κατά σάρκα, ο ών επί πάντων Θεός ευλογητός είς τους αιώνας. Αμήν».
Ο Χριστός είναι ο «ών επί πάντων Θεός».

(Χ.Ο.) Διαβάστε και ένα άλλο εδάφιο: Ιωα. Γ΄ 12. «Εάν τα επίγεια σας είπον, και δεν πιστεύητε, πώς, εάν σας είπω τα επουράνια, θέλετε πιστεύσει»;
Αν δεν πιστεύετε στα επίγεια, πώς θα πιστέψετε τα ουράνια;
Ένας γιός γίνεται πρωθυπουργός, ενώ ο πατέρας του είναι εργάτης.
Φθάνει ο γιός στο ύπατο αξίωμα απολαμβάνοντας πολλή δόξα και τιμές. Είναι ίσος με τον Πατέρα; Ο γιός είναι ο μεγαλύτερος ή ο Πατέρας;
Ο γιός φυσικά, αλλά αυτά είναι οξύμωρα παραδείγματα ανθρώπινα.
Ο Χριστός είναι Θεός και ίσος με τον Θεό Πατέρα, είτε το θέλετε είτε όχι.
Πιστέψτε το και δείτε το παρακάτω.

Ο Χριστός είναι ίσος με τον Πατέρα

Διαβάστε εδώ: Ιωαν. Ε΄ 21. «ώσπερ γάρ ο πατήρ…θέλει ζωοποιεί»

Διαβάστε και εδώ: Ιωα. Ι΄30. «εγώ και ο πατήρ έν εσμέν»

Διαβάστε ακόμη και εδώ: Φιλιππ. Β 6-8. «ός εν μορφή Θεού υπάρχων ούχ αρπαγμόν ηγήσατο το είναι ίσα τώ Θεώ».

Διαβάστε και εδώ παρακαλώ: Ιωαν. Ε΄ 18. «Δια τούτο λοιπόν μάλλον εζήτουν οι Ιουδαίοι να θανατώσουσιν αυτόν, ουχί μόνον παρέβαινεν το σάββατον, αλλά και πατέρα εαυτού έλεγε τον Θεόν, ίσον με τον Θεόν κάμνων εαυτόν».
Εδώ, η Αγία Γραφή λέει τον Χριστό, Υιό του Θεού και ίσο με τον Πατέρα.

(Π.Ο.Σ.) Ναι, αλλά στο εδάφιο Ιωάν. Ε΄18, οι Ιουδαίοι παρενόησαν τα λόγια του Χριστού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι αλήθεια.

(Χ.Ο.) Εάν οι Ιουδαίοι παρενόησαν τα λόγια του Χριστού, έπρεπε ο Χριστός να τους εξηγήσει, για ποιο λόγο δέχτηκε την ισοτιμία αυτή με τον Πατέρα Θεό.
Εάν σε κάποιον αποδώσουν τιμές στρατηγού - χωρίς να είναι - τότε αυτός είναι τσαρλατάνος, κομπογιαννίτης.
Μήπως ήταν τσαρλατάνος ή κομπογιαννίτης ο Χριστός;

(Π.Ο.Σ.) Απλή εξήγησα ζήτησα.

(Χ.Ο.) Διαβάστε κι αυτό το εδάφιο: Πράξ Κ΄ 28. «Προσέχετε λοιπόν είς εαυτούς, και είς όλον το ποίμνιον, είς το οποίον το Πνεύμα το Άγιον σας έθεσεν επισκόπους, δια να ποιμάνετε την εκκλησία του Θεού την οποίαν απέκτησε δια του ιδίου αυτού αίματος».
Ποιος είναι ο Θεός, που ίδρυσε την εκκλησία του με το ίδιο του το αίμα;
Μόνον ο Χριστός. Κανείς άλλος.

Διαβάστε παρακαλώ αυτό το εδάφιο: Ιωάν. Κ΄ 28-29. «Και απεκρίθη ο Θωμάς, και είπε προς αυτόν, ο Κύριός μου και ο Θεός μου. Λέγει προς αυτόν ο Ιησούς. Επειδή με είδες, Θωμά επίστευσας. μακάριοι όσοι δεν είδον, και επίστευσαν».
Ο Χριστός όχι μόνο δέχτηκε την συγκλονιστική ομολογία του Θωμά, αλλά και την βεβαίωσε με λόγια… « ….μακάριοι όσοι δεν με είδαν και επίστεψαν».

Η Αγία Γραφή λέει, ότι οι δικαιολογίες των απίστων είναι πάρα πολλές.
Διαβάστε παρακαλώ αυτό το εδάφιο: Εβραίους Α΄ 3. «Όστις, ών απάυγασμα της δόξης και χαρακτήρ της υποστάσεως αυτού, και βαστάζων τα πάντα με τον λόγον της δυνάμεως αυτού».

Το εδάφιο αυτό λέει, ότι ο Χριστός Είναι:
• Απαύγασμα της δόξης του Θεού πατρός
• Χαρακτήρας της υποστάσεως του Θεού πατρός
• Ακριβές αποτύπωμα –σφραγίδα του Θεού πατρός και
• Ζωντανή εικόνα του Θεού πατρός.

Μήπως γνωρίζει κανείς κανένα κτίσμα, να είναι ακριβώς ίδιο με τον Θεό πατέρα;

Ο Χριστός είναι σωτήρας, ως ο Πατέρας

Ο Πατήρ είναι σωτήρας

Διαβάστε εδώ: Λουκά Α΄ 47. « Επί τω Θεώ και σωτήρι μου»

Διαβάστε εδώ: Α΄Τιμοθ. Β΄ 3. «Τούτο γάρ καλόν και αποδεκτόν ενώπιον του σωτήρος ημών Θεού.

Διαβάστε εδώ: Α΄Τιμοθ. Δ΄10. «επί τω Θεώ τω ζώντι, ός εστι σωτήρ πάντων».

Διαβάστε εδώ: Ησαϊα ΜΓ΄ 11. «Εγώ είμαι ο Κύριος. Και εκτός εμού σωτηρία δεν υπάρχει».

Διαβάστε εδώ: Λουκά. Α΄ 47. «Επί τω θεώ και σωτήρι μου .

Διαβάστε εδώ: Α Τιμοθ. Β΄ 3. «Τούτον γάρ καλόν……».

Διαβάστε εδώ: Α΄Τιμοθ. Δ΄ 10. «επί τω θεώ τω ζώντι…»

Ο Ιησούς Χριστός είναι σωτήρας

Διαβάστε εδώ: Ματθ. Α΄ 21. «τέξεται δε υιόν και καλέσεις το όνομα αυτού Ιησούν. αυτός γάρ σώσει τον λαόν αυτού από των αμαρτιών αυτού.


Διαβάστε εδώ: Λουκά Β΄ 11. «Διότι, σήμερον εγεννήθη είς εσάς έν πόλει Δαβίδ σωτήρ, όστις είναι Χριστός Κύριος».

Διαβάστε εδώ: Ιωάν. Δ΄ 42. «ούτος εστιν αληθώς ο σωτήρ του κόσμου, ο Χριστός».

Διαβάστε εδώ: Φιλιππ. Γ΄ 20. «ημών γάρ το πολίτευμα εν ουρανοίς υπάρχει, εξ ού και σωτήρα απεκδεχόμεθα Κύριον Ιησούν Χριστόν».

Διαβάστε εδώ: Ιωάν. Δ΄ 42. «Ούτος εστιν ο σωτήρ του κόσμου»

Διαβάστε εδώ: Φιλιππ. Γ΄20 «ημών γάρ….διό και σωτήρα απεκδεχόμεθα Κύριον Ιησούν Χριστόν.»

Διαβάστε εδώ: Ρωμ. Ι΄13 «και πας όστις επικαλεσθή το όνομα του Κυρίου θέλει σωθή».

Διαβάστε και αυτό το εδάφιο: Ιωάν. Δ΄ 42. «Και προς την γυναίκα έλεγον ότι δεν πιστεύομεν, πλέον δια τον λόγον σου. επειδή ημείς ηκούσαμεν, και γνωρίζομεν ότι ούτος είναι αληθώς ο Σωτήρ του κόσμου, ο Χριστός».

Είναι ο Χριστός Θεός και Σωτήρας του κόσμου ή …κτίσμα;

Σωτήρας και ο πατήρ και ο Υιός

Διαβάστε: Τίτου Α΄3-4. «εφανέρωσε δε καιροίς……χάρις έλεος από Θεού πατρός και Κυρίου Ιησού Χριστού του σωτήρος ημών»

Ο Χριστός είναι άναρχος, ως και ο Πατήρ

Διαβάστε αυτό το εδάφιο: Εβραίους Ζ΄ 3. «Απάτωρ, αμήτωρ, αγενεαλόγητος. μη έχων μήτε αρχή ημερών, μήτε τέλος ζωής. αλλ’ αφωμοιωμένος με τον Υιό του Θεού μένει ιερεύς πάντοτε».
Ως άνθρωπος στη γή χωρίς πατέρα και ως Θεός στον ουρανό χωρίς μητέρα.

Δείχνει ακόμη ότι είναι άναρχος και φυσικά δεν αναφέρεται στον Μελχισεδέκ, ότι είναι άναρχος, διότι εκείνος ήταν άνθρωπος, ιερέας του Θεού του Υψίστου και είχε αρχή ημερών. Επίτηδες η Θεόπνευστη Αγία Γραφή αποσιωπά την γέννηση και τον θάνατο του ανθρώπου Μελχισεδέκ για να δείξει, ότι αυτός που πραγματικά δεν έχει αρχή και τέλος ημερών - ότι είναι άναρχος δηλαδή- είναι ο Υιός του Θεού, ο Χριστός.
(Ο Μελχισεδέκ είναι πλήρες σύμβολο του Θεανθρώπου Σωτήρα Χριστού, ο οποίος ήταν ανώτερος ακόμη και από τον Αβραάμ).

Διαβάστε παρακαλώ και αυτό το εδάφιο: Ιωαν. Η΄ 58. «Αμήν αμήν λέγω υμίν πρίν Αβραάμ γενέσθαι εγώ ειμί».
Εδώ μπορεί να παρατηρήσουμε ότι ίσως να υπάρχει μια ασυνταξία στο κείμενο.
Αν ήταν να δείξει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ό,τι ήταν απλά πρίν από τον Αβραάμ θα έλεγε: «Πρίν Αβραάμ γενέσθαι εγώ ήν», δηλαδή «πρίν από τον Αβραάμ γεννήθηκα εγώ».
Ο Χριστός όμως είπε: «Πρίν Αβραάμ γενέσθαι εγώ ειμί» και φυσικά δεν θέλει να εκφράσει απλά την ύπαρξή του πρίν τον Αβραάμ, αλλά να δείξει την αιώνια ύπαρξή του.

Γνωρίζουμε ότι το «εγώ ειμί» το χρησιμοποιεί και ο Θεός Πατέρας, όπως το διαβάζουμε στο Ησαϊας ΜΔ΄6. «Εγώ πρώτος και εγώ μετά ταύτα».

Γνωρίζουμε επίσης ότι το «εγώ ειμί» το χρησιμοποιεί δυνατόν και ο Υιός:
Αποκ. Α΄ 18. «Εγώ ειμί ο πρώτος και ο έσχατος και ο ζών, και εγενόμην νεκρός, και ιδού ζών ειμί είς τους αιώνας των αιώνων».

Διαβάστε και εδώ: Έξοδος Γ΄ 14. «Και είπεν ο Θεός προς Μωϋσήν λέγων. εγώ ειμί ο ών. Και είπεν. ούτως ερείς τοις υιοίς Ισραήλ. ο ών απέστασταλκέ με προς υμάς»
Η λέξη «ών», είναι μετοχή του ρήματος ειμί, που σημαίνει ο πάντοτε υπάρχων.
Την ίδια μετοχή χρησιμοποιεί η Αγία Γραφή και για τον Ιησού χριστό που σημαίνει ότι πάντοτε υπάρχει μαζί με τον Πατέρα.

Διαβάστε παρακαλώ και εδώ: Ρωμ. Θ΄ 4-5 «Οίτινες εισίν Ισραηλίται, ών η υιοθεσία και η δόξα και αι διαθήκαι και η νομοθεσία και η λατρεία, και αι επαγγελίαι, ών οι πατέρες, και εξ ών ο Χριστός το κατά σάρκα, ο ών επί πάντων Θεός».

Ο Χριστός είναι Βασιλεύς και Κύριος, ως ο Πατήρ

Διαβάστε παρακαλώ αυτό το εδάφιο: Δανιήλ Β΄ 47. «Και αποκριθείς ο βασιλεύς είπε τώ Δανιήλ. επ’ αληθείας ο Θεός ημών αυτός εστί Θεός θεών και Κύριος των βασιλέων».
Εδώ είναι Θεός θεών και Κύριος των βασιλέων ο Θεός Πατήρ.

Διαβάστε παρακαλώ και αυτό το εδάφιο: Αποκ. ΙΖ΄ 14 «Και έχει επί το ιμάτιον και επί τον μηρόν αυτού όνομα γεγραμμένον, βασιλεύς βασιλέων και Κύριος κυρίων».
Εδώ ο Ιησούς Χριστός είναι Κύριος και Βασιλεύς όπως ο Πατήρ.

Ο Χριστός είναι αθάνατος, όπως και ο Πατήρ

Διαβάστε παρακαλώ αυτό το εδάφιο: Α΄Τιμόθ. ΣΤ΄ 16. «Ο μόνος έχων αθανασίαν, φώς οικών απρόσιτον, όν είδεν ουδείς ανθρώπων ουδέ ιδείν δύναται»
Αθανασία έχουν και οι άγγελοι, αλλά αν δεν είναι εκ φύσεως αθάνατοι.
Ο Ιησούς Χριστός, ως Θεός, είναι φύσει αθάνατος, όπως και ο Πατέρας.
Γι’ αυτό τονίζει ο Απόστολος Παύλος «Ο μόνος έχων αθανασίαν».
Δεν λέει ο μόνος που πήρε αθανασία, αλλά ο μόνος που έχει εκ φύσεως, όπως ο Πατέρας, την αθανασία.

Ο Χριστός είναι ο Κύριος και Θεός, που ο Ιωάννης προπορεύτηκε

Διαβάστε παρακαλώ αυτό το εδάφιο: Λουκά Β΄ 16-17. «Και πολλούς των υιών Ισραήλ θέλει επιστρέψει είς Κύριον τον Θεόν αυτών. Και αυτός θέλει έλθει πρό προσώπου αυτού εν πνεύματι και δυνάμει Ηλιού».

Ο Χριστός είναι ο Κύριος, που η Ελισάβετ γνώριζε στην Παλαιά Διαθήκη

Διαβάστε παρακαλώ αυτό το συγκλονιστικώτατο εδάφιο: Λουκ. Α΄ 41-43. «Και ως ήκουσεν η Ελισάβετ τον ασπασμόν της Μαρίας, εσκίρτησε το βρέφος εν τη κοιλία αυτής και επλήσθη Πνεύματος Αγίου Ελισάβετ, και ανεφώνησε μετά φωνής μεγάλης, και είπεν. Ευλογημένη σύ εν γιναιξί και ευόγημένος ο καρπός της κοιλιάς σου. Και πόθεν μοί τούτο,να έλθη η μήτηρ του Κυρίου μου προς με»;

Στο πρόσωπο της Παναγίας, η Ελισάβετ, αναγνώρισε την μητέρα του Κυρίου Ιησού Χριστού και Θεού ημών. Ακόμη δεν είχε γεννηθεί ο Μεσσίας. Τον Γιαχβέ γνώριζε η Ελισάβετ. Αυτόν τον Γιαχβέ-Χριστό-Θεό-Μεσσία-Σωτήρα, είχε μέσα στα αγνά σπλάχνα της η Παναγία.

Ο Χριστός είναι ο μόνος αληθινός Θεός, όπως και ο Πατήρ

Διαβάστε παρακαλώ αυτό το εδάφιο: Α΄ Ιωάν. Ε΄ 20. «Εξεύρομεν δε ότι ο Υιός του Θεού ήλθε, και έδωκεν είς ημάς νόησιν, δια να γνωρίζωμεν τον αληθινόν. και είμεθα εν τώ αληθινώ εν τώ Υιώ αυτού Ιησού Χριστού. ούτος είναι ο αληθινός Θεός, και η ζωή η αιώνιος».

Οι Απόστολοι αναγνωρίζουν τον αληθινό Θεό στο πρόσωπο του Χριστού.
Εσείς οι «οπαδοί της εταιρείας, που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού», αναγνωρίζετε τον αληθινό Θεό;

(Π.Ο.Σ.) Σε αυτό το εδάφιο Ιωαν. ΙΖ΄ 3, αναφέρει ότι ο Πατέρας είναι ο μόνος αληθινός Θεός. Διαβάστε: «Αύτη δε είναι η αιώνιος ζωή, το να γνωρίζωσι σε τον μόνον αληθινόν Θεόν, και τον οποίον απέστειλας Ιησούν Χριστόν».

(Χ.Ο.) Είναι βέβαιο ότι ο πατέρας είναι ο μόνος αληθινός Θεός. Γι’ αυτό τον λόγο σας μιλάμε για την Αγία Τριάδα και εσείς δεν καταλαβαίνετε. Όταν θα μιλήσουμε για το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, το Άγιον Πνεύμα και σας αποδείξουμε την Θεότητά του, τότε θα αλλάξετε και εσείς γνώμη και θα γυρίσετε στην Ορθοδοξία. Λίγο υπομονή. Η Αγία Γραφή ερμηνεύεται μόνον σε συνδυασμό με άλλα εδάφια της Αγίας Γραφής. Αν σας δείξω ένα εδάφιο, που λέει ότι ο Χριστός είναι ο μόνος αληθινός Θεός θα το πιστέψετε;

(Π.Ο.Σ.) Δεν υπάρχει τέτοιο εδάφιο.

(Χ.Ο.) Όχι δεν υπάρχει. Απλά δεν το γνωρίζετε εσείς, επειδή δεν μελετάτε σωστά την Αγία Γραφή και φυσικά δεν σας το έδειξε και η Οργάνωση ποτέ, διότι σας θέλει μόνιμα πλανεμένους.

(Π.Ο.Σ.) Εάν υπήρχε τέτοιο εδάφιο μέσα στην Αγία Γραφή θα το πίστευα βέβαια, αλλά δεν υπάρχει.

(Χ.Ο.) Και όμως υπάρχει τέτοιο εδάφιο. Διαβάστε παρακαλώ αυτό το εδάφιο: Ιούδα 4. «Διότι εισεχώρησαν λαθραίως τινές άνθρωποι, οίτινες ήσαν παλαιόθεν προγεγραμμένοι είς ταύτην την καταδίκην, ασεβείς, μεταστραφέντες την Χάριν του Θεού ημών είς ασελγειαν, και αρνούμενοι τον μόνον δεσπότην Θεόν και Κύριον ημών Ιησού Χριστόν».
Ο μόνος δεσπότης Θεός και Κύριος ο Χριστός!

Έτσι εξηγείται και η Θεότητα της Αγία Τριάδας, εκεί όπου υπάρχει και το ομοούσιον:
• Αληθινός Θεός ο πατήρ.
• Αληθινός Θεός ο Υιός.
• Αληθινός Θεός και το Πνεύμα το Άγιον.

(Π.Ο.Σ.) Λυπάμαι, αλλά δεν το έχω διαβάσει ποτέ!

(Χ.Ο.) Είναι επειδή δεν μελετάτε σωστά την Αγία Γραφή.

Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλά εδάφια

Διαβάστε: Ιωάν. Α΄ 1. «Έν αρχή ήν ο Λόγος….».
Διαβάστε: Ιωάν. ΙΔ΄ 1-8-9-10-11 «….Λέγει αυτώ Φίλιππος….».
Διαβάστε: Ιωάν. Κ΄ 29 «Ο Κύριός μου και ο Θεός μου».
Διαβάστε: Ρωμ. Θ΄ 5 «Ών οι πατέρες…».
Διαβάστε: Α΄ Τιμοθ Γ΄ 16 «Και ομολογουμένως μέγα εστί το της ευσεβείας μυστήριο».
Διαβάστε: Α΄ Ιωάν Ε΄ 20 «Και εσμεν έν τω αληθινώ…).

Τέλεια Ισοτιμία Πατρός και Υιού
Ο πατέρας στέλνει προς τον Υιό και ο Υιός προς τον Πατέρα

Διαβάστε αυτό το εδάφιο: Ιωάν. ΣΤ΄. «Ουδείς δύναται να έλθη προς εμέ, εάν δεν ελκύση αυτόν ο πατήρ ο πέμψας με. και εγώ θέλω αναστήσει αυτόν εν τη εσχάτη ημέρα». Εδώ δείχνει, ότι κανείς δεν μπορεί να πάει στον Χριστό, αν δεν τον στείλει ο πατέρας Θεός.

Και σε άλλο εδάφιο της γραφής λέει, ότι κανείς δεν μπορεί να πάει στον Πατέρα, παρά μόνο δια του Υιού. Διαβάστε παρακαλώ αυτό το εδάφιο: Ιωάν. ΙΔ΄ 6. «Λέγει προς αυτόν ο Ιησούς. Εγώ είμαι η οδός, και η αλήθεια, και η ζωή. ουδείς έρχεται προς τον πατέρα, ειμή δι’ εμού». Εδώ δείχνει ότι κανείς δεν μπορεί να πάει στον Πατέρα, Θεό αν δεν τον στείλει ο Υιός Θεός.

Κύριος ο Πατήρ, Κύριος ο Υιός, Κύριος το Άγιον Πνεύμα

Κύριος ο πατήρ

Διαβάστε αυτό το εδάφιο: Ιωήλ Β΄ 32. «πάς γάρ ός επικαλέσηται το όνομα Κυρίου σωθήσεται».
Διαβάστε αυτό το εδάφιο: Ματθ. Δ΄ 10. «γέγραπται γάρ. Κύριον τον Θεόν σου προσκυνήσεις και αυτώ μόνο λατρεύσεις».

Κύριος ο Υιός

Διαβάστε αυτό το εδάφιο: Πράξεις Ι΄ 36. «….ευαγγελιζόμενο…εστι πάνυων Κύριος».
Διαβάστε αυτό το εδάφιο: Α΄Κορινθ. ΙΒ΄ 3. «….ουδείς δύναται…».
Διαβάστε αυτό το εδάφιο: Ρωμ. Ι΄ 9-13. «ότι αν ομολογήσης έν τώ στόματί σου Κύριον….».
Διαβάστε αυτό το εδάφιο: Μαρκ. ΙΒ΄ 29 «Κύριος…».
Διαβάστε αυτό το εδάφιο: Φιλιππ. Γ΄ 20. «ημών γάρ το πολίτευμα…..».
Διαβάστε αυτό το εδάφιο: Ιωάν. Κ΄ 28. «Ο Κύριος μου και ο Θεός μου».

Κύριος το Άγιον Πνεύμα

Διαβάστε: Β΄Κορινθ. Γ΄ 17-18. «ο δε Κύριος το Πνεύμα εστιν ού….».
Διαβάστε: Β΄ Θεσαλ. Γ΄ «Ο δε Κύριος κατευθύναι υμών τας καρδίας είς….».

Κύριος ο Πατήρ, Κύριος ο Υιός

Στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου

Διαβάστε εδώ: Ματθ. ΚΒ΄ 44. «Είπεν ο Κύριος τώ Κυρίω μου».


Στους Ψαλμούς της Παλαιάς Διαθήκης
Διαβάστε εδώ: Ψαλμ. ΡΘ΄ 1. «Είπεν ο Κύριος τώ Κυρίω μου».
Ο Δαυϊδ φωτιζόμενος από το Άγιο Πνεύμα αποκαλεί Κύριον και τον Πατέρα και τον Υιόν.

Στην προς Ρωμαίους επιστολή

Διαβάστε εδώ: Ρωμ. Δ΄ 8. «μακάριος ανήρ ώ ού μη λογίσεται Κύριος αμαρτίαν…..».
Διαβάστε εδώ: Ρωμ. Ζ΄ 25. «ευχαριστώ τον θεό δια Ιησού Χριστού του Κυρίου ημών….».
Διαβάστε εδώ: Ρωμ. Η΄ 39. «ούτε ύψωμα…..χωρίσαι από της αγάπης του Θεού της έν Χριστώ Ιησού τώ Κυρίω ημών».
Διαβάστε εδώ: Ρωμ. Θ΄ 28. « λόγον γάρ….ποίησει Κύριος επί της γής».

Στις Πράξεις των Αποστόλων

Διαβάστε εδώ: Πραξ. Α΄ 21 . «δεί ούν….εφ’ ημάς Κύριος Ιησούς».
Διαβάστε εδώ: Πραξ. Α΄ 24. «…σύ Κύριε καρδιογνώστα πάντων, ανάδειξον…των δύο ένα».
Διαβάστε εδώ: Πραξ. Β΄ 20. «ο ήλιος μεταστραφήσεται είς σκότος και η σελήνη είς αίμα πρίν ή ελθείν την ημέραν Κυρίου την μεγάλην και επιφανή».
Διαβάστε εδώ: Πραξ. Β΄ 21. «και έσται πάς όςάν επικαλέσηται το όνομα Κυρίου σωθήσεται».
Διαβάστε εδώ: Πραξ. Β΄ 34. «..είπεν Κύριος τω Κυρίω μου, κάθου εκ δεξιών μου».

Θεός ο Πατήρ, Θεός ο Υιός, Θεός το Άγιον Πνεύμα

Θεός ο Πατήρ

Διαβάστε εδώ: Α΄Κορινθ. Β΄10. «ημίν δε ο Θεός απεκάλυψε δια του Πνεύματος αυτού. το γάρ Πνεύμα πάντα ερευνά και τα βάθη του Θεού»

Θεός ο Υιός

Διαβάστε εδώ: Ρωμ. Θ΄ 5. «..ο ών επί πάντων Θεός»

Θεός το Άγιον Πνεύμα

Διαβάστε εδώ: Πραξ. Ε΄ 3-4. «Είπε δε ο Πέτρος, Ανανία……, ούκ εψεύσω ανθρώποις αλλά τώ Θεώ».


Κύριος της δόξης ο Πατήρ, Κύριος της δόξης ο Υιός

Κύριος της δόξης ο Πατήρ

Διαβάστε αυτό το εδάφιο: Εφεσ. Α΄ 17. «ίνα ο Θεός του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο πατήρ της δόξης….».


Κύριος της δόξης ο Υιός

Διαβάστε το εδάφιο: Α΄Κορινθ. Β΄ 8 «ήν ουδείς των αρχόντων του αιώνος…..Κύριον της δόξης εσταύρωσαν».

Διαβάστε αυτό το εδάφιο: Ιακώβου Β΄ 1. «Αδελφοί μου, μη έν προσωποληψίαις έχετε την πίστιν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού της δόξης.

Διαβάστε και αυτό το εδάφιο: Τίτου Β΄ 13. «προσδεχόμενοι την μακαρίαν ελπίδα και επιφάνειαν της δόξης του μεγάλου Θεού και σωτήρος ημών Ιησού Χριστού».


Ο Χριστός λέγεται Κύριος, μόνον έν Πνεύματι Αγίω

Διαβάστε αυτό το εδάφιο: Α Κορινθ. ΙΒ΄ 3. «Δια τούτο σας γνωστοποιώ, ότι ουδείς λαλών δια Πνεύματος Θεού, λέγει ανάθεμα τον Ιησούν. και ουδείς δύναται να είπη Κύριον Ιησούν, ειμή δια Πνεύματος Αγίου».

Κανείς δεν μπορεί να πεί Κύριον τον Ιησού, παρά μόνο εκείνοι, που πιστεύουν στο Άγιον Πνεύμα. Εσείς μπορείτε να πείτε ότι ο Ιησούς είναι Κύριος; Θεός; Δεσπότης; Αληθινός Θεός; Όποιος δεν το λέει και δεν το παραδέχεται, δεν μιλάει μέσω του Αγίου Πνεύματος, αλλά είναι κομπογιαννίτης, τσαρλατάνος και εντελώς άδειος από Πνεύμα Άγιον


Ο Χριστός παραδέχεται ότι είναι Διδάσκαλος και Κύριος

Διαβάστε αυτό το εδάφιο: Ιωάν. ΙΓ΄ 13. «υμείς φωνείτε με, ο Διδάσκαλος και ο Κύριος…..ειμι γάρ».


Ο Χριστός παραδέχεται ότι είναι Ένα με τον Πατέρα

Διαβάστε αυτό το εδάφιο: Ιωάν. Ι΄ 31-33. «εγώ και ο Πατήρ έν εσμεν…….».


Ο Υιός τιμάται ως ο Πατήρ

Διαβάστε εδώ: Ιωάν. Ε΄ 21. «ώσπερ γάρ ο πατήρ…».


Ο Υιός είναι δεσπότης και Κύριος ως ο Πατέρας

Δεσπότης και Κύριος ο Υιός

Διαβάστε εδώ: Ιούδα 4. «Παρεισέδυσαν γάρ τινές…..δεσπότην και Κύριον…».

Δεσπότης και Κύριος ο Πατήρ

Διαβάστε εδώ: Πράξ. Δ΄ 24. «οι δε ακούσαντες ομοθυμαδόν ήραν φωνήνπρός τον Θεόν και είπον. Δέσποτα, σύ εποίησας…».

Ο Χριστός και ο Θεός Πατήρ
δείχνουν σκόπιμα ότι δεν είναι Παντογνώστες

(Π.Ο.Σ.) Διαβάστε όμως εδώ τι λέει: Μαρκ. ΙΓ΄ 32. «Περί της ημέρας εκείνης ή της ώρας ουδείς είδεν, ουδέ οι άγγελοι εν ουρανώ, ουδέ ο υιός, εί μη ο πατήρ». Εδώ δείχνει ότι ο Χριστός δεν γνωρίζει την ώρα και τη ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας. Άρα είναι κατώτερος από τον πατέρα.

(Χ.Ο.) Κατ’ αρχάς, αυτό το εδάφιο αναφέρεται στην ανθρώπινη φύση του Χριστού και ένα από τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης είναι η άγνοια.
Ο Χριστός όμως για λόγους σκοπιμότητος φαινόταν να παρουσιάζει άγνοια, ενώ γνώριζε. Θα σας φέρω μερικά γραφικά παραδείγματα πρώτα και μετά θα σας εξηγήσω για ποιο λόγο ο Χριστός δείχνει να αγνοεί την Δευτέρα Παρουσία Του:

• Λέει στην Σαμαρείτιδα «φώναξε τον άνδρα σου», ενώ γνωρίζει εκ των προτέρων ότι δεν έχει άνδρα. Αυτό το κάνει για να ομολογήσει την ενοχή της η Σαμαρείτιδα.
• Στην ανάσταση του Λαζάρου λεέι στην Μαρία: «που τον βάλατε αυτόν;». Δείχνει ότι αγνοεί που είναι ο τάφος του Λαζάρου, ενώ γνώριζε πολύ καλά από μακριά και προτού έρθει, ότι πέθανε και που ακριβώς είναι. Απλά ήθελε να οδηγήσει το πλήθος προς τον τάφο για να δούν το θαύμα και να πιστέψουν.
• Στο Μυστικό Δείπνο κάνει το ίδιο. Λέει ότι κάποιος θα με προδώσει, αλλά δεν λέει ποιος είναι, ενώ γνωρίζει ότι θα γίνει προδότης ο Ιούδας. Άλλωστε είπε αργότερα και πρίν τον προδώσει ο Ιούδας, ότι «ο προδότης είναι αυτός που θα βουτήξει στο πιάτο μαζί μου». Ήξερε, αλλά απλά ήθελε να δώσει χρόνο στον Ιούδα για να μετανοήσει.

Το ίδιο κάνει και ο Θεός Πατέρας στην Παλαιά Διαθήκη:

• Ρωτάει τον Αδάμ, που κρύφτηκε μετά την πτώση και δείχνει άγνοια ο Θεός Πατήρ. Ρωτάει: «Αδάμ που είσαι;».
Είναι δυνατόν να αγνοεί ο Θεός που είναι κρυμμένος ο Αδάμ; Απλά ήθελε να δώσει χρόνο για να μετανοιώσει ο Αδάμ.

• Το ίδιο κάνει και με τον Κάϊν. «Κάϊν που είναι ο Άβελ ο αδελφός σου;» τον ρωτάει ο Θεός. Και εδώ φαινομενικά ο Θεός αγνοεί, που είναι ο Άβελ, αλλά στην ουσία δίνει χρόνο στον Κάϊν να μετανοήσει.

Επειδή ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ,ο γνωρίζων τα πάντα, προγνώριζε ότι θα υπάρξουν ψευδοπροφήτες, που θα καθώριζαν ημερομηνίες και ώρες και χρόνια για την Δευτέρα Παρουσία του και για να αποκλείσει τέτοιο ενδεχόμενο είπε τότε ότι «ούτε ο υιός δεν γνωρίζει». Παρ’ όλα αυτά βλέπετε ότι σήμερα η εκάστοτε ηγεσία της «εταιρείας “ΣΚΟΠΙΑ”, που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού », καθωρίζει χρονολογίες έλευσης του Κυρίου.


Ο Χριστός είναι Παντογνώστης, όπως ο Πατήρ

(Π.Ο.Σ.) Ο Χριστός δεν είναι παντογνώστης, διότι μελετούσε.

(Χ.Ο.) Μόνο αρρωστημένα ή αδαή μυαλά διδάσκουν ότι ο Παντογνώστης Ιησούς Χριστός μελετούσε. Ο Χριστός ήταν παντογνώστης σαν τον πατέρα του:


Ο Πατήρ είναι Παντογνώστης

Διαβάστε αυτό το εδάφιο: Ψαλμ. Ζ΄ 10. «Και κατευθυνείς δίκαιον, εξετάζων καρδίας και νεφρούς ο Θεός».

Διαβάστε και αυτό το εδάφιο: Ιερεμίας. ΙΖ΄ 10. «Εγώ Κύριος εξετάζων καρδίας και δοκαιμάζων νεφρούς».

Διαβάστε ακόμη: Ιερεμ. ΙΑ 20 « Κύριε κρίνων δίκαια, δοκιμάζων νεφρούς και καρδίανς…».




Ο Χριστός είναι Παντογνώστης

Διαβάστε αυτό το εδάφιο: Ιωάν. Β΄ 24-25. «Αυτός δε ο Ιησούς ούκ επίστευεν εαυτόν αυτοίς δια το αυτόν γινώσκειν πάντας, και ότι ού χρείαν είχεν ίνα τις μαρτυρήση περί του ανθρώπου. αυτός γάρ εγίγνωσκε τι ή έν τώ ανθρώπω».

Διαβάστε αυτό το εδάφιο: Ιωάν.ΚΑ΄17. «Κύριε, συ πάντα οίδας»

Διαβάστε και αυτό το εδάφιο: Ιωάν. ΙΣΤ΄30 «Νύν οίδαμεν ότι οίδας πάντα και ού χρείαν έχεις, ίνα τις σε ερωτά».

Διαβάστε και αυτό το εδάφιο: Ματθ. Θ΄ 4 «Και ιδών ο Ιησούς τας ενθυμήσεις αυτών είπεν. ίνα τι υμείς ενθυμείστε πονηρά έν ταίς καρδίαις υμών;».

Διαβάστε ακόμη και αυτό το εδάφιο: Αποκ. Β΄23. «Εγώ ειμί ο ερευνών νεφρούς και καρδίας»

Διαβάστε ακόμη: Ρωμ. Η΄ 27 «ο δε ερευνών τας καρδίας οίδε τι το φρόνημα του Πνεύματος, ότι κατά Θεόν εντυγχάνει υπέρ αγίων».


Ο Χριστός, είναι Κύριος ο Θεός των αγίων Προφητών

Δεν υπάρχει περίπτωση να σας τα δείξει αυτά η Οργάνωση.
Διαβάστε λοιπόν αυτό το εδάφιο: Αποκ. ΚΒ΄ 6. «Και είπεν προς εμέ, ούτοι οι λόγοι είναι πιστοί και αληθινοί. και Κύριος ο Θεός των αγίων προφητών απέστειλε τον άγγελον αυτού, δια να δείξει είς τους δούλους αυτού όσα πρέπει να γίνωσι ταχέως».

Διαβάστε παρακαλώ και αυτό το εδάφιο: Αποκ. ΚΒ΄ 16. «Εγώ ο Ιησούς έπεμψα τον άγγελόν μου να μαρτυρήσει είς εσάς ταύτα είς τας εκκλησίας».
Ο Θεός των προφητών της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο Χριστός.


Ο Χριστός είναι ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης

Διαβάστε αυτό το εδάφιο: Αριθ. ΚΑ΄ 5-6. «Και ελάλησεν ο λαός κατά του Θεού, και κατά του Μωϋσέως, λέγοντες, διά τι ανεβίβασας ημάς εξ Αιγύπτου δια να αποθάνωμεν εν τη ερήμω; διότι άρτος δεν είναι, και ύδωρ δεν είναι. και η ψυχή ημών αηδίασε τον άρτον τούτον τον ελαφρόν. Και απέστειλεο Κύριος επί τον λαόν τους όφεις τους φλογερούς, και εδάγκανον τον λαόν, και λαός πολύς εκ του Ισραήλ απέθανε».

• Ποιος είναι ο Θεός, που ελάλησεν ο λαός κατά αυτού;
• Ποιόν Θεόν πείρασαν οι Ισραηλίτες στην έρημο;
• Ποιος είναι ο Κύριος που απέστειλε φίδια να δαγκάσουν αυτόν τον λαόν;

Διαβάστε παρακαλώ αυτό το εδάφιο και μετά μου λέτε ποιος είναι αυτός ο Θεός, που επείρασαν οι Ισραηλίτες στην έρημο: Α Κορινθ. Ι΄ 9. «Μηδέ άς πειράζωμεν τον Χριστόν, καθώς και τινες αυτών επείρασαν, και απωλέσθησαν υπό των όψεων».
Τι έχετε να πείτε τώρα; Ο Χριστός λοιπόν είναι ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης.


Η Αγία Γραφή ξεχωρίζει τον Χριστόν από τα κτίσματα
και του αποδίδει ίδιες τιμές με τον Θεό πατέρα

(Π.Ο.Σ.) Ο Χριστός λέει η Γραφή ότι είναι κτίσμα.

(Χ.Ο.) Διαβάστε αυτό το εδάφιο: Αποκ. Ε΄΄ 13. «Και πάν κτίσμα το οποίον είναι έν τω ουρανώ και επί της γής, και υποκάτω της γής, και όσα είναι εν τη θαλάσση, και πάντα τα εν αυτοίς, ήκουσαν ότι έλεγον. Είς τον καθήμενον επί του θρόνου και είς το Αρνίον έστω η ευλογία και η τιμή και η δόξα και το κράτος είς τους αιώνας των αιώνων. Και τα τέσσερα ζώα έλεγον, Αμήν». Εξαιρεί μήπως κανένα κτίσμα;

(Π.Ο.Σ.) Όχι. Δεν εξαιρεί κανένα κτίσμα

(Χ.Ο.) Δεν εξαιρεί κανένα κτίσμα. Η ευλογία, η τιμή, η δόξα και το κράτος εις τον Χριστόν. Αν συνεχίσετε να λέτε ότι είναι κτίσμα ο Χριστός, τότε είστε ειδωλολάτρες.

Ο Υιός λατρεύεται όπως και ο Πατήρ

Διαβάστε παρακαλώ: Ματθ. Δ΄10 και Δευτερονόμιο ΣΤ΄ 13. «Κύριον τον Θεό σου προσκυνήσεις και αυτώ μόνω λατρεύσεις».
Το εδάφιο αναφέρεται στον Πατέρα.

Διαβάστε παρακαλώ αυτό το εδάφιο: Ιωαν. Ε΄ 23. «δια να τιμώσι τον Υιόν, καθώς τιμώσι τον Πατέρα. Ο μη τιμών τον Υιόν, δεν τιμά και τον Πατέρα τον πέμψαντα αυτόν». Το εδάφιο αναφέρει ότι όποιος δεν τιμάει τον Υιό, δεν τιμάει και τον Πατέρα. Είναι δυνατόν η Αγία Γραφή να μας διατάζει να λατρεύουμε τα κτίσματα, όπως και τον Θεό;

Διαβάστε παρακαλώ και αυτό το εδάφιο: Α΄ Ιωαν. Β΄ 23. «Πάς ο αρνούμενος τον Υιόν δεν έχει ουδέ τον Πατέρα. όστις ομολογεί τον Υιόν, έχει και τον Πατέρα».
Αυτός που αρνείται τον Χριστό αρνείται και τον Πατέρα. Όστις ομολογεί τον Υιό έχει και τον πατέρα. Άρα εσάς τους οπαδούς της εταιρείας “ΣΚΟΠΙΑ”, που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού », δεν σας δέχεται ούτε ο Πατέρας.

Διαβάστε παρακαλώ και αυτό το εδάφιο: Ιωάν. Θ΄ 36-37. «Και τις εστι Κύριε, ίνα πιστεύσω είς αυτόν; είπε δε αυτώ ο Ιησούς. και εώρακας αυτόν και ο λαλών μετά σο΄εκείνος εστιν. Ο δε έφη. πιστεύω Κύριε. και προσεκύνησεν αυτόν».

Διαβάστε παρακαλώ και αυτό το εδάφιο: Εβρ. Α΄ 6 και Δευτερονόμιο ΛΒ΄ 43. «Όταν δε πάλιν εισαγάγη τον πρωτότοκον είς την οικουμένην, λέγει. και προσκυνησάτωσαν αυτώ πάντες άγγελοι Θεού».
Γνωρίζετε εσείς να προσκυνείται κανένα κτίσμα από τους αγγέλους; Ο Χριστός τιμάται και προσκυνείται ως ομοούσιος του Πατέρα.

Θα γονατίζουν όλοι μπροστά στον Χριστό και όλοι μπροστά τον Πατέρα

Διαβάστε παρακαλώ: Ησαϊας ΜΕ΄ 23. «Ότι εμοί κάμψει πάν γόνυ και εξομολογήσεται πάσα γλώσσα των Θεώ».

Διαβάστε παρακαλώ: Ρωμ. ΙΔ΄ 11. «Ζώ εγώ, λέγει Κύριος, ότι εμοί κάμψει πάν γόνυ, και πάσα γλώσσα εξομολογήσεται τω Θεώ».

Διαβάστε παρακαλώ: Φιλιππ. Β΄ 10. «Ίνα εν τω ονόματι Ιησού πάν γόνυ κάμψη επουρανίων και επιγείων και καταχθονίων, και πάσα γλώσσα εξομολογήσεται ότι Κύριος Ιησούς Χριστός είς δόξαν Θεού Πατρός».


Το όνομα του Χριστού σώζει, όπως σώζει και το όνομα του Πατρός

Το όνομα του Πατρός σώζει

Διαβάστε παρακαλώ: Ιωήλ Β΄32 ή Γ΄5. «Και έσται πάς, ός αν επικαλεσηται το όνομα Κυρίου σωθήσεται».

Το όνομα του Χριστού σώζει

Διαβάστε παρακαλώ: Ρωμ. Ι΄13 και Πραξ. Β΄21. «Πάς γάρ ός αν επικαλέσηται το όνομα Κυρίου σωθήσεται».


Ο Χριστός είναι Κύριος Θεός, για να κατοικεί μεταξύ των ανθρώπων

Διαβάστε παρακαλώ αυτό το εδάφιο: Ψαλμ. ΞΗ΄ 18. «Ανέβης είς ύψος. ηχμαλώτισας αιχμαλωσίαν έλαβες χαρίσματα δια τους ανθρώπους. έτι δε και δια τους απειθείς, δια να κατοικείς μεταξύ αυτών Κύριε Θεέ».

Ο Χριστός ανέβη και πήρε χαρίσματα από το πατέρα του. Αυτός είναι ο Κύριος ο Θεός. Ο Ιεχωβά είναι στα ύψη. Δεν ανέβηκε πουθενά και όλα τα χαρίσματα είναι δικά του. Από πού να τα λάβει;

Διαβάστε παρακαλώ και αυτό το εδάφιο: Εφεσ. Δ΄ 8-9. «Δια τούτο λέγει, Αναβάς είς ύψος ηχμαλώτευσεν αιχμαλωσίαν και έδωκε χαρίσματα είς τους ανθρώπους. Το δε, ανέβη, τι είναι, ειμή ότι και κατέβη πρώτον είς τα κατώτερα μέρη της γής; Ο καταβάς, αυτός είναι και ο αναβάς υπεράνω πάντων των ουρανών δια να πληρώση τα πάντα».
Ο Κύριος ο Θεός, που κατέβη στα κατώτερα μέρη της γής και ανέβη υπεράνω των ουρανών είναι ο Χριστός.

Όμως «ηεταιρεία “ΣΚΟΠΙΑ”, που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού», στην Σκοπιά της 15ης Φεβρουαρίου 1968 σελίδα 79 μιλάει ότι είναι ο Ιεχωβά!
Ψαλμ. ΞΗ΄ 15-18 «Ανέβης εις ύψος……………δια να κατοικής μεταξύ αυτών ω Γιάχ Θεέ».

(Π.Ο.Σ.) Αυτό με αφήνει άναυδο. Δεν ξέρω τι να πώ. Έτσι ο Υιός, χαρακτηρίζεται Ιεχωβά.

(Χ.Ο.) Αυτό δεν είναι τίποτε μπροστά σε όλες τις πλάνες και τα ψεύδη της «εταιρείας “ΣΚΟΠΙΑ”, που εμπορεύεται με ελεεϊνό τρόπο τον λόγο του Θεού ».

Στον ψαλμό αυτό ΞΗ΄ 15-18 «Ανέβης εις ύψος…δια να κατοικής μεταξύ αυτών ω Γιάχ Θεέ» τρία πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:

1. Η Οργάνωση αναγνωρίζει τον Χριστό για Ιεχωβά-Γιαχβέ ή
2. Εμπαίζει τα θύματά της υποτιμώντας την νοημοσύνη τους ή
3. Είναι ανίκανη να ερμηνεύσει σωστά την Αγία Γραφή, πράγμα που δείχνει ότι κατευθύνεται από τον αρχηγό της τον Αντίχριστο.

(Π.Ο.Σ.) Ο Χριστός λέει συνέχεια ότι απεστάλη από τον Πατέρα του.
Ο μικρότερος όμως δεν αποστέλλεται από τον μεγαλύτερο;

(Χ.Ο.) ‘Ο Χριστός λέει ότι απεστάλη από τον πατέρα του για δύο λόγους:

1. Για να μη θεωρηθεί ότι ήταν επαναστάτης και εχθρός του Θεού Πατρός, αλλά με ομοφωνία Πατρός και Υιού ήλθε στον κόσμο και

2. Για να ξεχωρίσει από τον Αντίχριστο που θάρθει γιανα το «παίξει» αληθινός Θεός. Αυτός δεν θα λέει ότι τον έστειλε κανείς, διότι θα έχει έλθει μόνος του.

Διαβάστε εδώ: Β Θεσαλ. Β΄ 3-4. «Άς μη σας εξαπατήση τις κατ’ ουδένα τρόπον. διότι δεν θέλει ελθεί η ημέρα εκείνη, εάν δεν έλθη πρώτον η αποστασία, και αποκαλυφθή ο άνθρωπος της αμαρτίας, ο υιός της απωλείας, ο αντικείμενος και υπεραιρόμενος εναντίον είς πάντα λεγόμενον Θεόν η σέβασμα, ώστε να καθίση είς το ναόν του Θεού αποδεικύων εαυτόν ότι είναι Θεός».






Ο πιστεύων είς τον Υιό έχει ζωή αιώνιο

Διαβάστε παρακαλώ: Ιωάν. ΙΑ΄ 25-26. «είπε αυτή ο Ιησούς. Εγώ ειμι…..Πιστεύεις τούτο»;

Ο Χριστός είναι Αναλλοίωτος Θεός
Είναι ο Αυτός Χθές και Σήμερα και είς τους αιώνες

Διαβάστε παρακαλώ: Εβραίους ΙΓ΄ 8. « Ιησούς Χριστός, χθές και σήμερον και ο αυτός και είς τους αιώνας».

Διαβάστε παρακαλώ: Ιακώβου Α΄ 17. «Ούκ έστι παραλλαγή ή τροπής αποσκίασμα».

Ο Χριστός είναι Κύριος και Παντοκράτορας

Διαβάστε αυτό το εδάφιο, που δεν θα σας το δείξει ποτέ η Οργάνωση:

Αποκ. Α΄ 7-8. «Ιδού έρχεται μετά των νεφελών , και θέλει ιδεί αυτόν πάς οφθαλμός, και εκείνοι οίτινες τον εξεκέντησαν αυτόν. και θέλουσι θρηνήσει επ’ αυτόν πάσαι αι φυλαί της γής. ναι, αμήν. Εγώ είμαι το Α και το Ω, αρχή και τέλος, λέγει ο Κύριος, ο Ών και ο Ήν και ο Ερχόμενος, ο Παντοκράτωρ». Εδώ δείχνει ότι ο Χριστός είναι Παντοκράτωρ.
Ο ερχόμενος είναι ο Παντοκράτωρ. Είναι αυτός, που θα έρθει στην Δευτέρα Παρουσία.

Διαβάστε παρακαλώ και αυτό το εδάφιο: Φιλιπ. Γ΄ 20-21. «Διότι το πολίτευμα ημών είναι εν ουρανοίς, …και να υποτάξει τα πάντα είς εαυτόν».
Σαν Παντοκράτορας, που είναι, θα υποτάξει τα πάντα.

Διαβάστε παρακαλώ και αυτό το εδάφιο: Εβραίους Α΄ 3. «ός ών απαύγασμα της δόξης και χαρακτήρ της υποστάσεως αυτού….της μεγαλωσύνης εν υψηλοίς».

Ο Χριστός, είναι ο Λυτρωτής του κόσμου
και θα ονομαστεί ο Θεός πάσης της γής

Διαβάστε αυτό τό εδάφιο: Ησαϊας ΛΕ΄4-6 «Ιδού ο Θεός ημών κρίσιν ανταποδίδωσι και ανταποδώσει, αυτός ήξει και σώσει ημάς. Τότε ανοιχθήσονται οφθαλμοί τυφλών, και ώτα κωφών ακούσονται. Τότε αλείται ώς έλαφος ο χωλός, τρανή δε έσται γλώσσα μογγολάλων».
Ο Θεός που έρχεται να σώσει τον κόσμο και να κάνει θαύματα είναι ο Χριστός.

Διαβάστε και αυτό το εδάφιο Ησαϊας ξγ΄16. «σύ γάρ εί πατήρ ημών, ότι Αβραάμ ούκ έγνω ημάς, και Ισραήλ ούκ επέγνω ημάς, αλλά σύ Κύριε, πατήρ ημών. ρύσαι ημάς, απ’ αρχής το όνομά σου εφ’ ημάς έστι».

Διαβάστε και αυτό το εδάφιο που αποδεικνύει την Θεότητα του Χριστού:
Ησαϊας ΝΔ΄ 5. «Διότι ο ανήρ σου είναι ο ποιητής σου. το όνομα αυτού είναι ο Κύριος των δυνάμεων. και ο Λυτρωτής σου είναι ο Άγιος του Ισραήλ αυτός θέλει ονομασθή, ο Θεός πάσης της γής».

Είναι ένα από τα συγκλονιστικώτατα εδάφια για τη Θεότητα του Χριστού.
Όχι κάποιος Θεός, όπως λέει τον Υιό η Οργάνωση, αλλά ο Θεός ο αληθινός.
Η λέξη Θεός με άρθρο μπροστά, ο Θεός.

Λέει λοιπόν ο Ησαϊας:
• Ο ανήρ σου λοιπόν, είναι ο ποιητής σου, του οποίου το όνομα είναι Κύριος των δυνάμεων
• Ο Λυτρωτής του κόσμου είναι ο Άγιος του Ισραήλ
• Ο Άγιος του Ισραήλ, θα ονομαστεί ο Θεός πάσης της γής.

Δηλαδή ο ανήρ σου είναι ο ποιητής σου, που το όνομα του είναι Κύριος των δυνάμεων και Λυτρωτής του κόσμου και ο Άγιος του Ισραήλ και θα ονομαστεί ο Θεός πάσης της γής! Ποιος είναι ο Κύριος των δυνάμεων, που είναι Λυτρωτής του κόσμου και ο Άγιος Ισραήλ, που θα ονομαστεί ο Θεός πάσης της γής; Δεν μιλάει εδώ για τον Ιησού Χριστό; Και μόνη της η προφητεία αυτή του Ησαϊα κάνει την Οργάνωσή σας «κότα» να μη ξέρει τι να απαντήσει.

Διαβάστε αυτά τα συγκλονιστικά εδάφια, που αποδεικνύουν την Θεότητα του Χριστού: Λεϋτικόν ΚΣΤ 11-13, Ιωάν. Α΄ 14. «Και θέλω στήσει την σκηνή μου μεταξύ σας, και η ψυχή μου δεν θέλει σας βδελυχθεί. Και θέλω περιπατεί μεταξύ σας και θέλω είσθαι Θεός σας και εσείς θέλετε είσθαι λαός μου».Ο Χριστός είναι εκείνος, που ήλθε και έζησε και περπάτησε μαζί μας.
Ο Χριστός είναι εκείνος που είμαστε ο λαός Του και Εκείνος είναι ο Θεός μας.

Διαβάστε αυτό το εδάφιο, που αποδεικνύει την Θεότητα του Χριστού και την ταυτόχρονη Παρουσία του Πατέρα (Κύριος των δυνάμεων) που θα στείλει τον Υιό του, που είναι ο Κύριος: Διαβάστε: Ζαχαρ. Β΄ 14-15. «Τέρπου και ευφραίνου θύγατερ Σιών διότι ιδού, εγώ έρχομαι και θέλω κατοικίσει έν μέσω σου, λέγει Κύριος. Και έθνη πολλά θέλουσιν ενωθή μετά του Κυρίου εν τη ημέρα εκείνη και θέλουσιν είσθαι λαός μου και θέλω κατοικήσει έν μέσω σου και θέλεις γνωρίσει ότι ο Κύριος των δυνάμεων με εξαπέστειλε προς σε».


Το όνομα του Θεού στην Παλαιά Διαθήκη είναι Κύριος ό Ύψιστος

Διαβάστε: Ησαίας: ΝΖ΄15. «Τάδε λέγει Κύριος ο Ύψιστος, ό έν υψηλοίς κατοικών τον αιώνα, άγιος έν αγίοις αυτώ Κύριος Ύψιστος έν αγίοις αναπαυόμενοςκαι ολιγοψύχοις διδούς ,ακροθυμίαν και διδούς ζωήν τοίς συντετριμμένοις την καρδίαν».






Το όνομα του Θεού Πατέρα στην Καινή Διαθήκη

Διαβάστε: Μάρκ. ΙΔ΄ 36. «και έλεγεν Αββά πατέρα μου…».
Διαβάστε: Ματθ. ΣΤ΄ 9. «Πάτερ ημών…».

Ο νεογεννηθείς Χριστός είναι ο δημιουργός Θεός και ο Μεσσίας,
που θα σώσει τον λαό του από τις αμαρτίες

Διαβάστε μία φοβερή διακήρυξη της Αγίας Γραφής για τον εναθρωπήσαντα Υιό του Θεού: Ματθ. Α΄ 20-21. «Ενώ δε αυτός διελογίσθη ταύτα, ιδού άγγελος Κυρίου εφάνη κατ’ όναρ είς αυτόν, λέγων, Ιωσήφ υιέ του Δαβίδ, μη φοβηθής να παραλάβεις Μαριάμ την γυναίκα σου. θέλει δε γεννήσει υιόν, και θέλεις καλέσει το όνομα αυτό΄Ιησούν. διότι αυτός θέλει σώσει τον λαόν αυτού, από των αμαρτιών αυτών».

Που τον βρήκε τον λαό ένα νεογεννηθέν παιδάκι; Η απάντηση στο επόμενο εδάφιο. Διαβάστε παρακαλώ : Ιωάν. Α΄ 3. «Πάντα δι’ αυτού, έγιναν χωρίς αυτού δεν έγινε ουδέ έν το οποίον έγινεν». Ως Θεός – που έκτισε τα πάντα και φυσικά τους ανθρώπους – ήταν δικός του ο λαός.

Ο Χριστός είναι ο Δημιουργός του κόσμου

Εκείνος δημιούργησε τον κόσμο. Διαβάστε παρακαλώ: Ιωαν. Α΄ 3. «Πάντα δι’ αυτού έγιναν. και χωρίς αυτού δεν έγινεν ουδέ εν τω οποίον έγινεν».


Ο Χριστός αποκαλύπτεται ως νομοθέτης Θεός

Διαβάστε το εδάφιο: Ματθ. Ε΄ 21-48. «Ηκούσατε…..εν τη καρδία αυτού».
Κανείς δεν τόλμησε να πεί «εγώ όμως σας λέγω». Όλοι οι προφήτες έλεγαν «τάδε έφη ο Κύριος». Ποιος είναι λοιπόν; Είναι Εκείνος που έδωσε τις εντολές στον Μωϋσή στο όρος Σινά.

Ο Χριστός είναι Υιός του Θεού και Θεός

Διαβάστε το εδάφιο: Εβρ. Α΄ 7. «και προς μεν τους αγγέλους λέγει. ο ποιών τους αγγέλους αυτού πνεύματα και τους λετουργούς…προς δε τον υιό……του αιώνος».
Εδώ γίνεται διαχωρισμός Αγγέλων και Υιού…και μάλιστα ονομάζει τον Υιό, Θεό.

Διαβάστε παρακαλώ αυτό το εδάφιο: Εβρ. Α΄ 5-14. «Διότι προς τινα των αγγέλων είπε ποτέ……., ήδη εμοίχευσεν εν τη καρδία αυτού» και διαβάστε το εδάφιο: Εβρ. Α΄ 6. « προσκυνησάτωσαν»
• Είναι ο Χριστός ο Αρχάγγελος Μιχαήλ;
• Οι άγγελοι προσκυνάνε τον Αρχάγγελο Μιχαήλ;
• Είναι ο Κτίστης του σύμπαντος, κτίσμα;



Σε ποιον είπε ο Θεός «Ο θρόνος σου ώ Θεέ;»

Διαβάστε παρακαλώ αυτό το εδάφιο στην Παλαιά Διαθήκη:
Ψαλμ. ΜΔ΄ 7. «Ο θρόνος σου, ο Θεός, είς τον αιώνα του αιώνος. ράβδος ευθύτητος η ράβδος της βασιλείας σου»
Σε ποιον είπε ο Θεός «Ο θρόνος σου ώ Θεέ………είναι Θεός σου»;

Οι άγγελοι προσκυνούν τον υιό

Διαβάστε παρακαλώ: Εβρ. Α΄ 6. «και προσκυνησάτωσαν….»

Διαχωρισμός Χριστού και αγγέλων

Διαβάστε παρακαλώ Α΄ Τιμοθ. Δ΄21. «Διαμαρτύρομαι….ίνα ταύτα φυλάξεις».
Άλλος είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και άλλοι έιναι οι άγγελοι.

Ο Χριστός είπε ότι ήταν Θεός

Διαβάστε: Ιωάννου Ι΄ 33. «απεκρίθησαν….σεαυτόν Θεόν».


Έν αυτώ η Θεότητα σωματικώς

Διαβάστε: Κολασ. Β΄9. «Έν αυτώ κατοικεί πάν το πλήρωμα της θεότητος σωματικώς».

Ο Χριστός είναι αιώνιος

Διαβάστε: Εβραίους ΙΓ΄ 8. «Ο Ιησούς Χριστός είναι ο αυτός χθές και σήμερον, και είς τους αιώνας».
Είναι ο ίδιος πάντοτε. Κατέχει την αιωνιότητα.

Ο Χριστός είναι Θεός

Διαβάστε και αυτό το εδάφιο που αποδεικνύει την Θεότητα του Χριστού:
Ιωάν. Α΄ 1-2-3-14. «Έν Αρχή ήν ο Λόγος….και αληθείας».

Διαβάστε και αυτό το εδάφιο: Τίτου Β΄ 13. «προσδεχόμενοι την μακαρίαν ελπίδα και επιφάνειαν της δόξης του μεγάλου Θεού και σωτήρος ημών Ιησού Χριστού».

Διαβάστε και αυτό το εδάφιο που αποδεικνύει την Θεότητα του Χριστού:
Ιωάν. Γ΄ 29-30. «Όστις έχει την νύμφην, είναι νυμφίος. Ο δε φίλος του νυμφίου ιστάμενος και ακούων αυτόν, χαίρει καθ’ υπερβολήν δια την φωνήν του νυμφίου. Αύτη λοιπόν η χαρά η ιδική μου επληρώθη Εκείνος πρέπει να αυξάνη, εγώ δε να ελαττώνομαι».

Ο Ιωάννης ο Πρόδρομος έχει χαρά μεγάλη για τον νυμφίο Χριστό και την νύμφη αυτού, την εκκλησία. Ο Θεός πατήρ δεν ενανθρώπησε και συνεπώς δεν λέγεται ούτε ανήρ ούτε νυμφίος. Η προφητεία αναφέρεται αποκλειστικά στον εναθρωπήσαντα Υιόν του Θεού. Και ο Υιός πρό της ενανθρωπήσεώς του δεν ελέγετο ούτε Ανήρ, ούτε Λυτρωτής, ούτε Σωτήρ, ούτε Αρχιερεύς, ούτε Αρχιποιμήν, ούτε νυμφίος. Όλες αυτές οι ιδιότητες και άλλες ακόμη τις έλαβε μετά την ενανθρώπισή του.

Διαβάστε και αυτό το εδάφιο που αποδεικνύει την Θεότητα του Χριστού:
Ζαχαρία ΙΓ΄ 6-7. «Και αν τις είπη προς αυτόν, τι είναι οι πληγαί….λέγει Κύριος των δυνάμεων».
Οι πληγές στα χέρια του Χριστού, που αναφέρει προφητικώς ο Ζαχαρίας, είναι από τα καρφιά, που του έβαλαν οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι κατά την σταύρωση. Στην συνέχεια ο Πατέρας Θεός αποκαλεί τον Χριστό ποιμένα, άνδρα και συνεταίρο του.

Διαβάστε και αυτό το εδάφιο που αποδεικνύει την Θεότητα του Χριστού:
Ιωαν. ΙΖ΄. «Και τα εμά πάντα σά είναι, και τα σά εμά και εδοξάσθην εν αυτοίς».
Μπορούσε ένα κτίσμα να πεί στον Θεό «τα δικά σου είναι δικά μου;».

Ο Χριστός σε σχέση με την Εκκλησία Του

Διαβάστε αυτό το εδάφιο για την σχέση του Χριστού με την Εκκλησία:
Εφεσ. Ε΄ 25-27. «Οι άνδρες, αγαπάτε τας γυναίκας σας…..αγία και άμωμος». Τόσο πολύ την αγάπησε την Εκκλησία Του ο Χριστός, που παρέδωσε τον εαυτόν του θυσία υπέρ αυτής.

Ο Χριστός ως Θεός, είναι πανταχού Παρών

Η ιδιότητα της απανταχού παρουσίας είναι αποκλειστική ιδιότητα του Αληθινού Θεού και όχι των κτισμάτων

Διαβάστε τι λέει ο Απόστολος στο: Ματθ. ΚΗ΄ 20. «….και ιδού, εγώ είμαι μεθ’ υμών πάσας τας ημέρας, έως της συντελείας του αιώνος». Εδώ δείχνει ότι ο Χριστός είναι πανταχού παρών. Αποκλειστική ιδιότητα του Αληθινού Θεού.

Διαβάστε τι λέει ο Απόστολος στο: Ματθ. ΙΗ΄ 20. «Διότι όπου είναι δύο η τρείς συνηγμένοι είς το Όνομά μου, εκεί είμαι εγώ εν τώ μέσω αυτών».
Η ιδιότητα της απανταχού παρουσίας είναι ιδιότητα αποκλειστική του Αληθινού Θεού και όχι των κτισμάτων.

Διαβάστε τι λέει ο Απόστολος στο: Ιωάν. ΙΔ΄ 23. «Εάν τις αγαπά με, τον λόγο μου τηρήσει, και ο Πατήρ μου αγαπήσει αυτόν, και προς αυτόν ελευσόμεθα και μονήν παρ’ αυτώ ποιήσωμεν». Ο Χριστός ενώ ήταν στην γή ως άνθρωπος, ήταν ταυτόχρονα και στον ουρανό ως Θεός.

Διαβάστε τι λέει ο Απόστολος και στο: Ιωάν. Γ΄13. «Και ουδείς ανέβηκεν είς τον ουρανόν εί μη ο έκ του ουρανού καταβάς, ο υιός του ανθρώπου ο ών έν των ουρανώ». Ο Χριστός ενώ ήταν στην γή ως άνθρωπος, ήταν ταυτόχρονα και στον ουρανό ως Θεός.

Αφέονται οι αμαρτίες των ανθρώπων που θα μετανοήσουν και θα βαπτιστούν στο όνομα του Ιησού Χριστού

Διαβάστε τι λέει ο Απόστολος Πέτρος: Πραξ. Β΄ 38. «……μετανοήσατε, και βαπτισθήτω έκαστος υμών επ΄τώ ονόματι Ιησού Χριστού είς άφεσιν αμαρτιών, και λήψεσθε την δωρεάν του Αγίου Πνεύματος».
Υπάρχει ένα τέτοιο εδάφιο μέσα στην Αγία Γραφή, που να αναφέρεται ότι μπορούν να αφεθούν οι αμαρτίες των ανθρώπων που θα μετανοήσουν και θα βαπτιστούν στο όνομα του Ιεχωβά;


Ο Χριστός συγχωρεί αμαρτίες, όπως και ο Πατήρ

Ο Πατήρ συγχωρεί αμαρτίες

Διαβάστε εδώ: Ματθ. ΣΤ΄ 15. «Εάν μη αφήτε τοις ανθρώποις τα παραπτώματα αυτών, ουδέ ο πατήρ υμών αφήσει τα παραπτώματα υμών».

Διαβάστε εδώ: Μαρκ. Β΄ 17. «Τι ούτος ούτω λαλεί βλασφημίας; Τις δύναται αφιέναι αμαρτίας εί μη είς ο Θεός;».

Ο Χριστός συγχωρεί αμαρτίες

Διαβάστε εδώ: Μάρκ. Β΄5,7,10 «Ιδών δε ο Ιησούς την πίστιν αυτών λέγει τώ παραλυτικώ. τέκνον, αφέονταί σοι αι αμαρτίαι σου».

Διαβάστε εδώ: Λουκ. Ζ΄48-49. «Είπε δε αυτή. αφέωνταί σου αι αμαρτίαι. Και ήρξαντο οι συνανακείμενοι λέγειν εν εαυτοίς. τις ούτος έστιν ός και αμαρτίαις αφίησι;».


Ο Χριστός του Ματθ. ΚΖ΄9-10 είναι ο Κύριος του Ζαχ. ΙΑ΄ 12-13

Ζαχαρίας ΙΑ΄ 12-13. «και ερώ προς αυτούς. εί καλόν ενώπιον υμών έστι, δότε στήσαντες τον μισθόν μου ή απείπασθε. και έστησαν τον μισθόν μου τριάκοντα αργυρούς. και είπε Κύριος προς με. κάθες αυτούς είς το χωνευτήριον, και σκέψαι εί δόκαιμον έστιν, όν τρόπον εδοκαιμάσθην υπέρ αυτών. και έλαβε τους τριάκοντα αργυρούς και ενέβαλον αυτούς είς τον οίκον Κυρίου είς το χωνευτήριον».

Ματθ. ΚΖ΄ 9-10. «τότε επληρώθη το ρηθέν δια Ιερεμίου προφήτου λέγοντος. και έλαβον τα τριάκοντα αργύρια, την τιμήν του τετιμημένου όν ετιμήσαντο από υιών Ισραήλ,και έδωκαν αυτά είς τον αγρόν κεραμέως, καθά συνέταξε μοι Κύριος.
Η προφητεία για τα τριάκοντα αργύρια αφορά τον Χριστό.

Περί της Θεότητας του Αγίου Πνεύματος

(Χ.Ο.) Τι λέει η Οργάνωσή σας για το Άγιον Πνεύμα;

(Π.Ο.Σ.) Η Οργάνωση ερμηνεύοντας πολύ σωστά την Αγία Γραφή, λέει ότι το Άγιον Πνεύμα, δεν είναι πρόσωπο ούτε και Θεός κάποιας Τριάδος, αλλά είναι η ενεργός δύναμις του Ιεχωβά!!!

(Χ.Ο.) Η Οργάνωση κάνει συστηματική αναίρεση της Ορθοδόξου διδασκαλίας. Λένε: Πώς το ερμηνεύει αυτό η Ορθόδοξος διδασκαλία; Εμείς θα το ερμηνεύσουμε αντίθετα. Δεν ερμηνεύει σωστά την Αγία Γραφή και δεν έχει καλή προαίρεση.
Την παρερμηνεύει εκ προθέσεως. Πως συμβαίνει να μην συμφωνούμε σε τίποτε;

(Π.Ο.Σ.) Εσείς τι πιστεύετε δηλαδή για το Άγιον Πνεύμα; Σε ποια εδάφια στηρίζεστε και λέτε ότι είναι το τρίτο πρόσωπο του Τριαδικού Θεού;

(Χ.Ο.) Άν σας αποδείξω ότι το Άγιον Πνεύμα δεν είναι μια απλή απρόσωπη δύναμη, αλλά είναι Άγιος, Θεός, Δεσπότης με μυαλό, προσωπικότητα και συνειδητή κατεύθυνση που διδάσκει, μαρτυράει, υπενθυμίζει, ελέγχει, οδηγεί στην αλήθεια, μιλάει μέσω της Αγίας Γραφής, προσκαλεί στο έργο του Θεού, δεν επιτρέπει ορισμένες πράξεις και μάλιστα βαπτιζόμαστε σε αυτό θα πιστέψετε τότε;

(Π.Ο.Σ.) Δεν είναι δυνατόν η ενεργός δύναμις του Θεού να είναι Θεός;
Δεν μας περνάει από το μυαλό, ούτε ότι είναι καθόλου πρόσωπο.

(Χ.Ο.) Άς τα δούμε όλα αυτά τα εδάφια μαζί λοιπόν για να διαπιστώσετε και εσείς ότι το Άγιον Πνεύμα είναι Θεός και όλα αυτά που σας ανέφερα.


Το Άγιον Πνεύμα είναι Θεός

Διαβάστε παρακαλώ ακόμη: Πραξ. Ε΄ 3-4. «Είπε δε ο Πέτρος, Ανανία……, ούκ εψεύσω ανθρώποις αλλά τώ Θεώ». Δεν είπες ψέμα σε άνθρωπο, αλλά είπες ψέμα στον Θεόν, λέει ο Πέτρος στον Ανανία. Να η Θεότητα του Αγίου Πνεύματος

Το Άγιον Πνεύμα είναι Κύριος

Διαβάστε παρακαλώ: Β΄Θεσαλ. Γ΄ 5. «Ο δε Κύριος είθε να κατευθύνη τας καρδίας σας είς την αγάπην του Θεού, και είς την προσδοκίαν του Χριστού».Το Άγιο Πνεύμα είναι ο Κύριος, είναι ο Θεός.

Διαβάστε παρακαλώ: Β΄Κορινθ. Γ΄ 17. «Ο δε Κύριος το Πνεύμα εστι……..».


Το Άγιον Πνεύμα είναι Θεός και της Παλαιάς Διαθήκης

Διαβάστε να δείτε ποιόν Θεό επείρασαν στην έρημο: Εβραίους Γ΄ 7-11. «Δια τούτο, καθώς λέγει το Πνεύμα το Άγιον, Σήμερον εάν ακούσητε……όπου οι πατέρες σας με επείρασαν…….είς κατάπαυσίν μου».
Επείρασαν το Άγιον Πνεύμα στην έρημο! Τα εδάφια αυτά τα έχει πάρει ο Απόστολος Παύλος από τον 95 ψαλμό.

Άς διαβάσουμε την Παλαιά Διαθήκη: Αριθμ. ΚΑ΄ 4-9. «…και ωλιγοψύχησε ….ημάρτομεν, ότε κατελαλήσαμεν κατά του Κυρίου….»
Εκεί βλέπουμε ότι οι Ισραηλίτες επείρασαν στην έρημον τον Θεό και τους τιμώρησε για την ασέβειά τους. Έρχεται η Καινή Διαθήκη και μας αποκαλύπτει ότι το Πνεύμα το Άγιον ήταν αυτό πού επείρασαν οι Ισραηλίτες στην έρημο.

Το Άγιον Πνεύμα είναι Θεός και Δεσπότης

Άς εξετάσουμε το Λουκ. Β΄ 25-32. «Και ιδού……και δόξαν του λαού σου Ισραήλ».
Δεν γνωρίζω αν έχετε υπόψιν σας τον δίκαιον Συμεών, αυτό που γράφει ο ιστορικός και που αναφέρει βέβαια και η παράδοση της Εκκλησίας.
Ο Συμεών ήταν ένας από τους εβδομήντα δύο (72) καθηγητές Εβραίους, που μετέφρασαν την Παλαιά Διαθήκη από τα Εβραϊκά στα Ελληνικά, διότι η Ελληνική γλώσσα ήταν διεθνής την εποχή εκείνη.

Μόλις τελείωσε η μετάφραση ρωτούσε ο ένας τον άλλον τι του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση. Άλλος έλεγε, ότι εντύπωση μου έκανε αυτό που αναφέρεται στον: Ζαχαρία 18 10. «…..θέλουσιν επιβλέψει προς εμέ, τον οποίον εξεκέντησαν….». Μα, αναρωτιόντουσαν, αφού είναι πνεύμα ο Θεός μαχαιρώνεται; Ο δε Συμεών είχε πεί εκείνο, που αναφέρει ο Προφήτης Ησαϊας ότι θα γεννήσει η Παρθένος: Ησαϊας Ζ΄ 14. «Δια τούτο..το όνομα αυτού Εμμανουήλ». Ο Συμεών αναρωτιόταν και έλεγε:
-Μα είναι δυνατόν να γεννήσει η παρθένος;

Και μάλιστα προχώρησε και πιο πέρα. Περνώντας από ένα ποτάμι έβγαλε το δαχτυλίδι του, το πέταξε μέσα στο ποτάμι και είπε: Όσο θα ξαναβρώ εγώ το δαχτυλίδι μου, άλλο τόσο θα γεννήσει και η παρθένος. Μια μέρα όμως που αγόρασε ψάρια από την αγορά....θαύμα έγινε και….σε ένα από τα ψάρια βρέθηκε το δαχτυλίδι του!

Πολύ γρήγορα το Άγιον Πνεύμα του αποκάλυψε, ότι όχι μόνο θα γεννήσει η Παρθένος, αλλά και δεν θα πεθάνει ο Συμεών προτού πάρει στην αγκαλιά του τον προφητευόμενο Σωτήρα Ιησού. Και να που ήρθε η ημέρα εκείνη και πραγματοποιήθηκε η προφητεία. Δηλαδή και τον είδε και τον πήρε στην αγκαλιά του τον προφητευόμενο Μεσσία.

Γυρίζει ο Συμεών προς την Παναγία και της λέει: « Ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών». Την κοιτάζει μετά με προφητικό βλέμμα και της λέει: «Και σου δε αυτής την ψυχήν διελεύσεται ρομφαία» δηλαδή και από την δική σου την ψυχή θα διαπεράσει μεγάλο μαχαίρι πόνου, θλίψης και οδύνης.

Πανευτυχής ο Συμεών ζήτησε από το Αγιον Πνεύμα να τον ελευθερώσει από την παρούσα την ζωή εν ειρήνη, με τα εξής λόγια: «Νύν απολύεις τον δούλον Σου Δέσποτα, ότι είδον οι οφθαλμοί μου το σωτήριό σου….Ισραήλ». Το Άγιον Πνεύμα ο Συμεών το λέει Θεό και Δεσπότη.
Μήπως ξέρει κανείς από σας καμία ενεργό δύναμη να λέγεται Θεός και Δεσπότης;


Το Άγιο Πνεύμα είναι Πρόσωπο, που διδάσκει και υπενθυμίζει

(Χ.Ο.) Διαβάστε παρακαλώ: Ιωάν. ΙΔ΄26: «ο δε Παράκλητος…ά είπον υμίν».

Διαβάστε παρακαλώ: Ιωάν. ΙΔ΄16: «Και εγώ θέλω παρακαλέσει τον πατέρα, και θέλει σας δώσει άλλον παράκλητον, δια να μένη μεθ’ υμών είς τον αιώνα το Πνεύμα της αληθείας, το οποίον ο κόσμος δεν δύναται να λάβη, διότι δεν βλέπει αυτό, ουδέ γνωρίζει αυτό».
Θα στείλει άλλον παράκλητον ο Χριστός. Ο Χριστός είναι ο ένας παράκλητος και είναι πρόσωπο. Θα στείλει άλλο πρόσωπο.

Διαβάστε παρακαλώ: Ιωαν. ΙΕ΄ 26. «Όταν όμως έλθη ο Παράκλητος, τον οποίον εγώ θέλω πέμψει προς εσάς παρά του πατρός, το πνεύμα της αληθείας, το οποίον εκπορεύεται παρά του πατρός, εκείνος θέλει μαρτυρήσει περί εμού».
Γνωρίζει κανείς καμία ενεργό δύναμη να λέγεται …«εκείνος;».

(Π.Ο.Σ.) Η λέξη εκείνος σημαίνει βέβαια πρόσωπο, αλλά θέλω να μου δείξετε και άλλα εδάφια.

Το Άγιο Πνεύμα είναι Πρόσωπο, που σωματοποιείται

Διαβάστε παρακαλώ ακόμη: Λουκά Γ΄ 22. «Και κατέβη το πνεύμα το Άγιον……., εις σε ευηρεστήθην».
Ζωντανή ύπαρξη είναι και όχι απρόσωπη δύναμη. Και το ότι φανερώθηκε στην βάπτιση του Χριστού δείχνει ότι είναι θεία ύπαρξη.

Βαπτιζόμαστε στο όνομα του Αγίου Πνεύματος

Διαβάστε παρακαλώ ακόμη: Ματθ. ΚΗ΄ 19. «Πορευθέντες λοιπόν μαθητεύσατε…..και του Αγίου Πνεύματος».
Εβαπτίζοντο στην Αγία Τριάδα, την Τριαδική Θεότητα.

Το Άγιο Πνεύμα είναι Πρόσωπο

(Χ.Ο.) Διαβάστε σας παρακαλώ: Πραξ. ΙΓ΄ 2. «Και ενώ υπηρέτουν είς τον Κύριον και ενήστευον, είπε το Πνεύμα το Άγιον, χωρήσατε είς εμέ τον Βαρνάβαν και τον Σαύλον δια το έργον είς το οποίο προσεκάλεσα αυτούς». Μπορεί να πεί καμία ενεργός δύναμη …εμένα;


(Π.Ο.Σ.) Ναι, αλλλά διαβάστε εδώ: Γενεσ. Α΄ 2. «Η δε γή ήτο άμορφος και έρημος. και σκότος επί του προσώπου της αβύσσου. Και Πνεύμα Θεού εφέρετο επί της επιφανείας των υδάτων».
Εδώ φαίνεται καθαρά, ότι είναι δύναμη και όχι πρόσωπο.

(Χ.Ο.) Το Άγιον Πνεύμα είναι Θείο έχει και δύναμη. Δηλαδή άλλο το Άγιον Πνεύμα ως πρόσωπο και άλλο η δύναμή του.
o Ο Θεός είναι πνεύμα, είναι πρόσωπο έχει και δυνάμεις.
o Ο άγγελος είναι πνεύμα είναι πρόσωπο έχει και δυνάμεις.
o Ο σατανάς είναι πνεύμα είναι πρόσωπο έχει και δυνάμεις.
Συμφωνείτε;

(Π.Ο.Σ.) Συμφωνώ απόλυτα, αλλά θέλω και άλλες αποδείξεις.

(Χ.Ο.) Διαβάστε παρακαλώ: Α΄Κορινθ. ΙΒ΄ 7-11. «Δίδεται δε ……καθώς θέλει».
Το Πνεύμα το Άγιον ενεργεί αυτοβούλως και όχι ως κατευθυνόμενη δύναμη.


Το Άγιον Πνεύμα θεραπεύει

Ο Απόστολος Παύλος στις Πράξεις ΚΗ΄ 25-26-27. «…καλώς το Πνεύμα το Άγιον ελάλησε δια Ησαϊου του προφήτου προς τους πατέρας υμών λέγον. πορευθητι προς τον λαό τούτο και είπον. ακοή ακούσετε και ού μη συνήτε, και βλέποντες βλέψετε και ού μη ίδετε. επαχύνθη η καρδία τοιυ λαού τούτου, και τοίς ωσί βαρέως ήκουσαν, και τους οφθαλμούς αυτών εκάμμυσαν, μήποτε ίδωσι τοις οφθαλμοίς και τοίς ωσίν ακούσωσι και τη καρδία συνώσι και επιστρέψωσι, και ιάσομαι αυτούς».

Είπε δηλαδή ότι «καλά είπε το Άγιον Πνεύμα, δια του προφήτου Ησαϊα προς τους προγόνους μας τους εξης λόγους: «Πήγαινε στον λαόν αυτόν και πές: θα ακούσετε με την ακοή σας την διδασκαλία της αλήθειας, αλλά δεν θα την καταλάβετε και θα εκτεθεί στα μάτια σας η επιβεβαίωση και η απόδειξη της διδασκαλίας αυτής και δεν θα την δείτε, επειδή είναι πεισματάρης και απειθής ο λαός αυτός χόντρυνε το μυαλό του και δεν ακούει με τα αυτιά της ψυχής των και έκλεισαν τα εσωτερικά μάτια των. Και έτσι αχρήστευσαν μόνοι τους τα πνευματικά τους αισθητήρια για να μπορέσουν να δούν με τα εσωτερικά μάτια να ακούσουν με τα αυτιά της ψυχής και να καταλάβουν με το μυαλό τους την διδασκομένη προς αυτούς αλήθεια και μετανοήσουν και τους θεραπεύσω».


Το Άγιον Πνεύμα ως Πρόσωπο, μπορεί να βλασφημείται

Διαβάστε σας παρακαλώ: Εβρ. Ι΄ 29. «Πόσω δοκείτε χείρονος αξιωθήσεται τιμωρίας ο τον υιόν του Θεού καταπατήσας και το αίμα της διαθήκης κοινόν ηγησάμενος, εν ώ ηγιάσθη και το Πνεύμα της χάριτος ενυβρίσας;».


Αλλά όμως δεν συγχωρείται η βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος

Διαβάστε παρακαλώ εδω: Ματθ. ΙΒ΄ 31-32. «Δια τούτο σας λέγω…….., ούτε εν τώ μέλλοντι». Κάνει ο Χριστός αυστηρή προειδοποίηση να μη τολμήσει να βλασφημήσει κανείς το Άγιο Πνεύμα, διότι δεν θα συγχωρεθεί ποτέ.

o Η βλασφημία κατά του Θεού Πατρός συγχωρείται.
o Η βλασφημία κατά του κατά του Θεού Υιού συγχωρείται.
o Η βλασφημία εναντίον της ….. «ενεργούς δυνάμεως» του Ιεχωβά δεν συγχωρείται;
Δηλαδή είναι κατώτερος ο Γιαχβέ από την ενεργό του δύναμη;

Το Άγιον Πνεύμα δεν είναι ούτε ανώτερο, ούτε κατώτερο από τον Θεό Πατέρα και τον Θεό Υιό, αλλά είναι ίσα. Είπε αυτά τα λόγια, ο Χριστός, για να ξεσκεπάσει τις σατανικές σοφιστείες των αιρετικών και ιδιαίτερα της Οργάνωσης που θα εμφανίζονταν 1840 χρόνια αργότερα, ότι δήθεν το Άγιον Πνεύμα είναι ενεργός δύναμη του Θεού και όχι αληθινός Θεός και είπε αυτά τα λόγια όταν τον κατηγόρησαν ότι με την βοήθεια του Βελζεβούλ έβγαζε τα δαιμόνια.

Είπε λοιπόν ο Χριστός ότι:

• Άν βλασφημήσεις τον Πατέρα Θεόν, τον οποίον δεν είδες ποτέ και μετανοήσεις ειλικρινά, έχεις καποιο ελαφρυντικό για να συγχωρεθείς.

• Αν βλασφημήσεις τον Χριστό, τον Υιό του Θεού και μετανοήσεις ειλικρινά, έχεις κάποιο ελαφρυντικό για να συγχωρεθείς, διότι μπορεί να αναρωτηθείς, πως είναι δυνατόν να κατοικεί μέσα σε αυτόν τον ταπεινό άνθρωπο ολόκληρη η Θεότητα;

• Με την δύναμη όμως του Αγίου Πνεύματος ο ιερέας βγάζει τον διάβολο. Αυτό δεν το βλέπεις;

Ο Χριστός είπε ότι «ο διάβολος δεν βγάζει διάβολο», άρα εθελοτυφλείτε και εν γνώσει σας πλέον το απορρίπτετε το Άγιον Πνεύμα..


Το Άγιον Πνεύμα είναι Πρόσωπο, που ελέγχει την αμαρτία

Διαβάστε παρακαλώ εδω: Ιωάν. ΙΣΤ΄ 8. «Και ελθών εκείνος ελέγξει τον κόσμον περί αμαρτίας και περί δικαιοσύνης και περί κρίσεως».


Το Άγιον Πνεύμα είναι Πρόσωπο, και μιλάει στους Αποστόλους

Διαβάστε παρακαλώ εδω: Πραξ. Η΄ 29. «Είπε δε το Πνεύμα τώ Φιλίππω. πρόσελθε και κολλήθητι τώ άρματι τούτω».



Το Άγιον Πνεύμα είναι Πρόσωπο
που μιλάει στους Αποστόλους και θέτει επισκόπους

Διαβάστε παρακαλώ εδω: Πράξ. Κ΄ 28. «Προσέχετε ούν εαυτοίς……..».

Το Άγιον Πνεύμα είναι Πρόσωπο και μιλάει στους προφήτες

Διαβάστε: Πραξ. ΚΗ΄ 25-26. «…ότι καλώς το Πνεύμα το Άγιον ελάλησε διά Ησαϊου….ημών».

Το Άγιον Πνεύμα είναι Πρόσωπο, και οδηγεί στην αλήθεια

Διαβάστε παρακαλώ εδω: Ιωάν. ΙΣΤ΄ 13. «Όταν δε έλθη εκείνος, το Πνεύμα της αληθείας, οδηγήσει υμάς είς πάσαν αλήθειαν».


Το Άγιον Πνεύμα είναι Πρόσωπο και εμποδίζει ορισμένες πράξεις

Διαβάστε παρακαλώ εδω: Πραξ. ΙΣΤ΄ 6-7. «Διελθόντες δε την Φρυγίαν και την Γαλατικήν χώραν, κωλυθέντες υπό του Αγίου Πνεύματος καλήσαι τον όγον έν τη Ασία, ελθόντες κατά την Μυσίαν επείραζαν κατά την Βιθυνίαν πορεύεσθαι. και ούκ είασεν αυτούς το Πνεύμα».


Το Άγιον Πνεύμα είναι Πρόσωπο και μιλάει μέσω της Αγίας Γραφής

Διαβάστε παρακαλώ εδω: Πραξ. Α΄ 16. «Έδει πληρωθήναι την γραφήν ταύτην ήν προείπε το Πνεύμα το Άγιον».


Το Άγιον Πνεύμα είναι Πρόσωπο και προσκαλεί στο έργο του Θεού

Διαβάστε παρακαλώ εδω: Πραξ. ΙΓ΄ 2. «Είπε το Πνεύμα το Άγιον. αφορίσατε δη μοι τον Βανάβαν και τον Σαύλον είς το έργον ό προσκέκλημαι αυτούς».



Το Άγιον Πνεύμα είναι Πρόσωπο,
και δίνει τα χαρίσματα, όπως εκείνο θέλει

Διαβάστε παρακαλώ εδω: Α΄Κορινθ. ΙΒ΄11. «Πάντα δε ταύτα ενεργεί το έν και το αυτό Πνεύμα, διαιρούν ιδία εκάστω καθώς βούλεται».



Το Άγιον Πνεύμα είναι Πρόσωπο και λυπάται

Διαβάστε παρακαλώ εδω: Εφεσ. Δ΄ 30. «Και μη λυπείτε το Πνεύμα το άγιον του Θεού, εν ώ εσφραγίσθητε είς ημέραν απολυτρώσεως».


Το Άγιον Πνεύμα είναι Πρόσωπο και πειράζεται

Διαβάστε παρακαλώ εδω: Πραξ. Ε΄ 9. «Ο δε Πέτρος είπε προς αυτήν. τι ότι συνεφωνήθη υμίν πειράσαι το Πνεύμα Κυρίου».

Διαβάστε παρακαλώ εδω: Εβραίους Γ΄ 7-11. «Δια τούτο, καθώς λέγει το Πνεύμα το Άγιον, Σήμερον, εάν ακούσητε της φωνής αυτού, μη σκληρύνετε τας καρδίας σας……εις την καταπαυσίν μου».

Άλλο Άγιον Πνεύμα και άλλο δύναμη

Διαβάστε παρακαλώ εδω: Β΄ Κορινθ. ΣΤ΄ 5-6-7. «Έν χρηστότητι, εν Πνεύματι Αγίω…έν αγάπη ανυποκρίτω…έν δυνάμει Θεού».

Διαβάστε παρακαλώ εδω: Λουκά Α΄35. «Πνεύμα Άγιον επελεύσεται επί σε και δύναμις υψίστου επισκιάσει σοι».

Διαβάστε παρακαλώ εδω: Ιώβ ΛΓ΄ 4. «πνεύμα θείον το ποιήσαν με, πνοή δε Παντοκράτορος η διδάσκουσέ με».

Άλλο Άγιον Πνεύμα ερευνά και τα βάθη του Θεού

Διαβάστε παρακαλώ εδω: Α΄Κορινθ. Β΄ 10. «ημίν δε ο Θεός απεκάλυψε δια του Πνεύματος αυτού……».